Connect with us

Essential News

UN DEȚINUT RUPE TĂCEREA DIN ÎNCHISOARE: ”JUDECĂTORUL MUSTAȚĂ A FOST EXECUTAT!”

Published

on

După doi ani în care a fost mutat de la un penitenciar la altul, în condițiile în care era grav bolnav, judecătorul Stan Mustață a murit. Un deținut că decesul magistratului ar fi fost ”premeditat” printr-o mare bătaie de joc, care l-ar fi sleit de puteri și într-un final l-ar fi ucis. 

În mai 2016, Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost condamnat la opt ani şi șase luni de închisoare, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În motivarea instanței supreme se arată că magistratul a luat mită de la inculpaţi sau de la condamnaţi pentru a pronunţa soluţii favorabile.

Mustață a susținut că dosarul său a fost fabricat, însă ce a urmat după ce a ajuns după gratii poate deveni scenariul unui film! Un deținut cunoscut a povestit despre modul în care judecătorul ar fi fost ”ucis puțin câte puțin”. Acuzațiile sunt extrem de grave și cu siguranță va urma o anchetă.

De altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă în cazul fostului judecător. Demersul a venit în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

La rândul ei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, tot joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava, în urma decesului lui Stan Mustață.

Judecătorul Stan Mustață a fost executat! În cei doi ani cât a fost plimbat de la un penitenciar la altul, dependent de dializă și abia ținându-și bolile pe picioare, acesta a ajuns la Penitenciarul din Giurgiu. Am fost colegi de celulă pe camera 3. Este inuman să interzici unui om dreptul la tratament, indiferent de acuzații. La Penitenciarul din Giurgiu nu existau condiții medicale care să-i permită să facă dializă sau alte tratamente de care avea nevoie. Aici, dotările sunt la nivelul unui dispensar de sat”, a mărturisit sursa noastră, F. C., un deținut celebru, a cărui identitate o vom proteja, din motive de siguranță.

Închis alături de doi traficanți pe care îi condamnase

Indiferența afișată față de bolile fostului judecător ar fi constituit doar o parte din presupusele abuzuri la care a fost supus în penitenciar. Ceea ce am aflat ulterior la de la același deținut celebru, fost coleg cu Stan Mustață după gratii, depășește orice imaginație.

Judecătorul a fost mutat o perioadă într-o celulă cu doi traficanți, doi indivizi pe care el îi condamnase! Vă imaginați unde s-ar fi putut ajunge încă de atunci, dacă eu și alt deținut de aici nu interveneam. Le-am zis să-l lase pe om în pace, că nu și-a făcut decât datoria. Mi s-a făcut milă de el pentru că era prea bătrân și prea chinuit”, a continuat sursa noastră seria dezvăluirilor șocante pe care deținutul și le asumă exclusiv, iar ancheta privind moartea suspectă a judecătorului ar trebui să le ia în calcul.

„Vinovat este cel care a dat ordin”

Lorette Luca, avocata judecătorului Stan Mustață, care a aflat de la soția acestuia de deces, este decisă să demareze plângeri cu privire la condițiile în care a fost închis și ar fi fost umilit magistratul.

Mi-a povestit printre suspine şi lacrimi împrejurarea că ieri (n.r. în noaptea de miercuri spre joi) domnul Mustaţă a încetat din viaţă la «Carol Davila», la spital, după ce fusese transferat din penitenciar în penitenciar. Fără nicio motivaţie, fără nicio noimă, la 2 noaptea a fost transferat de la Jilava la Giurgiu, a vomat tot drumul, i-a fost foarte rău, la Giurgiu l-au dus la spitalul civil din Giurgiu, pentru că se afla într-o stare deplorabilă, l-au readus la Penitenciarul Jilava, l-au mai dus la un spital civil care nu avea dotările necesare, i-au montat un cateter când pe piciorul stâng, când pe piciorul drept, ulterior l-au readus în penitenciar, dânsul era sfârşit, era terminat, ca în final să-l ducă ieri la «Carol Davila» la spital, unde s-a încercat montarea unui cateter performant, astfel încât să producă efectele necesare, numai că, din nefericire, în timpul intervenţiei, pentru că s-a demarat şi o dializă, domnul Mustaţă având probleme majore cu rinichii, s-a produs infarctul miocardic şi a decedat (…)

Vom formula plângerile necesare împotriva persoanelor responsabile, categoric vom formula plângeri penale împotriva conducerii Penitenciarului Jilava, pentru că, până la urmă, băieţii de la intervenţie care l-au luat la 2 noaptea l-au luat pentru că aşa au primit ordin, nu lucrătorii penitenciarului sunt vinovaţi, vinovat este cel care a dat ordin, care a dat dispoziţia de transfer. (…) Am să fac sesizare la Ministerul de Justiţie vizavi de ce se întâmplă în penitenciare, o să solicit domnului ministru printr-un memoriu să dispună un control la ANP să vedem cum şi de ce oamenii sunt plimbaţi precum sacii de cartofi„, a spus Lorette Luca pentru Agerpres.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.