Connect with us

Essential News

NEWS ALERT! Finalul “cazului Kovesi”!

Published

on

Așteptat cu maxim interes de întreaga populație, momentul ieșirii președintelui Iohannis pe tema punerii în aplicare a deciziei CCR ar putea fi chiar azi. Practic, aceasta ar însmena finalizarea procedurii de revocare a șefei DNA, deci eliberarea din funcție a temutei procuroare.

Mulți juriști, în frunte cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că președintele este obligat să respecte întocmai decizia CCR; alții însă, interpretează decizia, mai ales că nu are expus un termen clar pentru punerea în aplicare.

De altfel, din expunerea pe această temă președintelui, a rezultat un singur aspect: președintele va citi “foarte atent, până va înțelege” motivarea deciziei CCR. Deci, o exprimare care lasă loc de multe comentarii.

Pe de altă parte, o întrebare stăruie printre jurnaliști: ce se va întâmpla dacă prședintele Klaus Iohannis NU pune în aplicare decizia CCR. “Ce i se va întâmpla în acest caz?”, e întrebarea.

Cei mai mulți lideri politici ai puterii consideră că președintele nu se va preta la așa ceva, inclusiv Liviu Dragnea s-a explimat în acest fel. Totuși, aseară, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, Dragnea a expus și o alternativă extremă — suspendarea din funcție.

“Se poate ajunge la orice”, a declat Dragnea. “Eu încă o dată spun: dacă ne tot provoacă, noi am arătat aseară (sâmbătăt, n.n.), într-un număr uriaș, că răspundem la toate provocările și nu lăsăm lucrurile așa. Dacă acest om care este președintele României nu înțelege că e prizonierul statului paralel și că va rămâne prizonier dacă nu respectă Constituția, e problema lui”.

Dragnea a mai spus că vor organiza un miting mult mai mare, “uriaș”, dând de înțeles că PSD e gata să meargă mai departe, prin orice mijloace legale, împotriva celor pe care-i consideră exponenții “statului paralel”. Reamintim că, înaintea mitingului, Iohannis declarase demersul PSD ca fiind “caraghios”.

Rămâne deci ca astăzi președintele Iohannis să dea un semn clar în privința intențiilor sale, poate chiar să anunțe semenarea decretului de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Kovesi.

Sursa: Sputnik

Essential News

Marian Neacșu: “Viorica Dăncilă va rămâne în continuare premier și va conduce interimar partidul.”

Published

on

Secretarul general al PSD Marian Neacșu a declarat miercuri la Antena 3 că în cazul în care Liviu Dragnea își va da demisia, făcând referire la scrisoarea contestatarilor din partid, Viorica Dăncilă va rămâne în continuare premier și va conduce interimar partidul până la următorul congres, care va avea loc anul viitor.

„Este premierul României și în măsura în care se va ajunge la un demers, pe care dvs l-ați anunțat puțin mai devreme, eu cred că va fi și mai întărită, dublată și de calitatea de conducător interimar al PSD până la un congres, când vom decide și candidatul partidului și/sau al coaliției pentru alegerile prezidențiale. Susțin un candidat comun. Cred că numai așa avem șansă”, a spus Marian Neacșu, spunând că se va discuta în partid dacă social-democrații îl vor susține sau pe Călin Popescu Tăriceanu.

Continue Reading

Essential News

”Până la CEX lucrurile se vor mai înfierbânta, dar este suficient răgaz pentru o discuţie serioasă.”

Published

on

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune despre scrisoarea din PSD că ”lucrurile trebuiau scoase la suprafaţă” pentru a primi răspunsuri. ”Până la CEX lucrurile se vor mai înfierbânta, dar este suficient răgaz pentru o discuţie serioasă”, afirmă Buzatu.

„După foarte multe discuţii pe această temă, iată că a apărut un document care formulează anumite nemulţumiri şi sugestii de rezolvare a situaţiei creată ca urmare a CEX-ului desfăşurat anterior şi a evoluţiilor din ultima perioadă. Cred că scrisoarea trebuie să fie studiată foarte bine de către membrii CEX şi apoi să aibă loc discuţii în CEX. Scrisoarea este moderată, nu cere decât demisia preşedintelui partidului, ceea ce înseamnă că lucrurile vor beneficia de o atenţie specială şi de o dezbatere. Eu cred că lucrurile trebuiau scoase la suprafaţă, pentru ca să li se răspundă şi să putem să continuăm. Singura chestiune care rămâne de discutat este atitudinea celor care sunt implicaţi în această dezbatere şi dacă, la final, vor înţelege că trebuie să încheiem cu nişte concluzii care să ne permită să mergem mai departe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Buzatu.

Acesta a precizat că persoanele care cer demisia lui Liviu Dragnea justifică această solicitare într-un anumit fel, iar cei care nu sunt de acord, vor justifica poziţia lor într-un alt fel.

“Lucrurile acestea trebuie discutate. Până la CEX lucrurile se vor mai înfierbânta, dar este suficient răgaz pentru o discuţie serioasă”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbește de o săptămână, conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al camerei Deputaților. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

Continue Reading

Essential News

Gabriel Zetea: “Nu mi se pare colegial faptul că scrisoarea contestarilor din partid nu a fost discutată în interiorul formațiunii.”

Published

on

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat că nu i se pare colegial faptul că scrisoarea contestarilor din partid nu a fost discutată în interiorul formațiunii și că va fi luată o decizie comună joi a organizațiilor PSD din Ardeal pentru a avea o poziție în CExN de vineri, scrie Mediafax.

“Nu am spus că nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri de partid. Nu o să se poată lua o decizie în CExN pe care s-o accepte lumea. Vom luat deciziile în comun, toți cei 15, 16 lideri de organizații. Ne vom întâlni probabil joi să discutăm, pentru ca organizațiile din Ardeal să aibă o poziție tranșantă la CEX al PSD. (…) Ideea de tabără deranjează foarte mult și ar putea duce la o înfrângere a PSD”, a afirmat Zetea, lider al organizației PSD Maramureș, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să plece de la șefia PSD sau din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Zetea a răspuns: “Dați-mi voie să discutăm în interiorul partidului. Aș fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi despre conținutul ei. Acest lucru nu e în regulă referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susținute. Atâta timp cât PSD a fost paratrăsnet (Liviu Dragnea – n.r.) împotriva loviturilor, evident că imaginea sa nu este una bună în această perioadă.”

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.