Connect with us

Essential News

Si-a făcut selfie cu Iohannis si …

Published

on

Si-a făcut selfie cu Iohannis si …


Schimbarea lui Daniel Horodniceanu de la sefia DIICOT inca provoaca reactii. Cu toate ca el se declara revoltat de decizie, jurnalista Sorina Matei il pune la punct si scrie ca pana acum Horodniceanu nu a avut realizari notabile. Adica fix ce ii trebuia ca sa ramana in functie.

Horodniceanu a spus, la România TV, că cel propus de Toader nu are experiența necesară pentru șefia DIICOT si la fel ca Laura Codruța Kovesi, Horodniceanu a lansat un atac violent la adresa lui Tudorel Toader.

„Domnul Horodniceanu nu e in stare sa termine de 2 ani!!! singura speța de interes a DIICOT, dosarul Black Cube. De 2 ani, nene. Zici ca investighează Iran deal, nu un rahat de intelegere fâsâită a unor șmecheri disperați cu Black Cube.

Domnul Horodniceanu la DIICOT a făcut un dosar de toată jena cu SRI, dosarul Sky News cu șaormarul și as putea continua. Dar de rezultatele mandatului nu l-a întrebat nimeni, bineînțeles, așa cum ar fi trebuit. Pentru ca orice sef se măsoară numai și numai prin rezultate. Când nu-l mai propune nimeni, e preluare politica bineînțeles.

Când l-a propus Pruna și, nu era politic, cei doi sunt aliens. Vorbim, așa, de principiu.

Cât despre cel propus, nu mi se pare o mare lumina, sper sa fie mai viteaz decât Horodniceanu, iar faptul ca nu se înscriu candidați arată câta incredere au chiar procurorii in sistem, cat le pasa, câți cred ca e pe bune, corect si pe profesionalism, cât de viteji sunt, cât vor progres și funcționare mai bune și corecta, câți vor sa-și asume și sa se expună, cât de curajos și murdar e acest sistem”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Seful DIICOT a facut si o declaratie controversata.

”Singura mențiune a fost că nu am înțeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu și au considerat că e nevoie de continuitate”, a spus acesta.

La aceasta afirmație, avocata Laura Vicol a replicat scurt dar taios.

”Cum adica “nu s-au prezentat colegii mei la concurs pentru ca am concurat eu!?” Asa spune Horodniceanu, procurorul inca sef Diicot. Sa inteleg ca e mosia ta si ca nimeni nu e mai destept si mai competitiv ca tine? Sau ca te-ai lipit cu super glue de scaun? Sau ca, cine ar fi avut tupeu sa concureze ar fi sfarsit prost?

Voi chiar o luati toti razna cand vi se da o functie de conducere? Sa-i arunce cineva o galeata cu apa rece, poate se trezeste din preamarirea in care se scalda! Era o vorba in copilaria mea: esti cel mai tare intr-o parcare goala! 

Si am zis ca nu mai vreau sa-mi stric Zen ul cu nimeni, dar nu pot sa ma abtin cand vad atata sete de putere si atatia corupti de functia efemera pe care o au”, scrie Laura Vicol pe Facebook.Mai multe detalii: aici

Essential News

“Din verificarile efectuate a rezultat ca nu au existat lucrari care sa v

Published

on

“Din verificarile efectuate a rezultat ca nu au existat lucrari care sa v

Consiliul Superior al Magistraturii nu a discutat nici in Comisii, nici in Directii si nici in Plen despre incheierea unui protocol cu Serviciul Roman de Informatii in 2012. Clarificarea vine din partea CSM si se regaseste in raspunsul acordat, in 22 mai 2018, de Biroul de informare publica si relatii cu mass media al Consiliului avocatului Adrian Toni Neascu, fost judecator si membru CSM, care solicitase garantului independentei Justitiei sa precizeze daca in arhivele CSM exista documente care sa demonstreze ca in 2011-2012 au avut loc discutii si lucrari privitoare la posibilitatea incheierii unui protocol cu SRI. Solicitarea lui Adrian Toni Neacsu a fost facuta la scurt timp dupa ce fosta conducerea a Consiliului din 2012 care a si semnat protocolul cu SRI, formata din judecatoarea Alina Ghica si procuroarea Oana Haineala, a sustinut in spatiul public ca protocolul CSM-SRI din 2012 a fost semnat in urma consultarilor facute cu membrii Consiliului de la acea data, aratand ca toti judecatori si procurori CSM aveau cunostinta despre existenta acestui protocol.


Imediat dupa precizarile judecatoarei Alina Ghica si ale procuroarei Oana Haineala, mai multi membri ai Consiliului au iesit public pentru a dezminti afirmatiile facute de fosta conducerea a CSM din 2012 si pentru a sublinia ca decizia de angajarea a CSM intr-un protocol cu SRI a apartinut exclusiv celor doua.

Intr-o postare pe Facebook in care anunta ca niciun membru CSM din mandatul 2011-2017 nu avea cunostinta de acest protocolul CSM-SRI, facand public raspunsul acordat de Consiliu in 22 mai 2018, avocatul Adrian Toni Neacsu concluzioneaza ca “nimeni din CSM nu a cunoscut de incheierea lui, cu exceptia semnatarilor”:

“Secretul protocolului SRI-CSM este dezvaluit chiar de CSM. Asa cum am spus, nimeni din CSM nu a cunoscut de incheierea lui, cu exceptia semnatarilor. Nu s-a discutat vreodata acest protocol nici in sedintele Plenului CSM (cum sustineau d-le Haineala si Ghica), nici in cele ale sectiilor, nici in directiile de specialitate. Minciuna are picioare scurte. “Pe tot parcursul anului 2011, au avut loc dezbateri publice pe aceasta tema in cadrul unei comisii din Consiliul Superior al Magistraturii” spunea d-na Ghica.. Alaturat este raspunsul relevant primit pe Legea 544/2001 de la CSM, care demonteaza aceasta afirmatie.”

Iata raspunsul CSM acordat avocatului Adrian Toni Neacsu:

facs_neascu.jpgSursa: Luju.ro

Continue Reading

Essential News

Guvernul României contrazice Comisia Europeană: Nu există dezechilibre macroeconomice!

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, în contextul în care Comisia Europeană a îndemnat România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar, că raportul de ţară încadrează ţara noastră în categoria statelor membre fără dezechilibre macroeconomice.

“Comisia Europeană a adresat în acest an României trei recomandări specifice de țară care vizează politica fiscal-bugetară (1), ocuparea, sănătatea, educația (2) și administrația publică (3)….

Continuarea pe: Stiripesurse.ro

Continue Reading

Essential News

Budapesta cere NATO o nouă politică față de regimul de la Kiev, pentru protejarea minorităților: Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi

Published

on

Budapesta cere NATO o nouă politică față de regimul de la Kiev, pentru protejarea minorităților: Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi

Legea Educației adoptată anul trecut de Ucraina și tentativele Kievului de ucrainizare forțată a minorităților au determinat guvernul de la Budapesta să adopte un memorandum în care  cere NATO adoptarea unei noi politici față de Ucraina, care să-i protejeze pe etnicii ungari din Transcarpatia. Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi, printre care Ungaria, afirmă Executivul de la Budapesta în documentul ce va fi trimis prim-miniștrilor din toate statele membre ale Alianței și secretarului general al NATO.

Ucraina ignoră din nou o serie de obligații și angajamente internaționale, introducând constant legi menite să restrângă drepturile minorităților, se spune în documentul Budapestei, conform agenției MTI, citată de Agerpres. Executivul ungar afirmă că, în pofida nivelului fără precedent al sprijinului politic și asistenței financiare acordate de NATO, Uniunea Europeană, FMI, Banca Mondială și un mare număr de state, Kievul pare lipsit de voința politică și capacitatea de a pune în aplicare programele de reforme fundamentale cerute de donatorii internaționali, în domeniile economic, politic și social.

„Lipsa de progrese în domenii cheie de reformă și asaltul continuu asupra drepturilor minorităților au condus la un nivel periculos de instabilitate. Eșecul de a implementa adecvat o agendă credibilă de modernizare, aliniată cu angajamentele internaționale și…

Continuarea pe: ActiveNews

Continue Reading

Trending