Connect with us

Essential News

Rovana Plumb a fost aleasă de Ursula von der Leyen să conducă portofoliul Transporturilor în Comisia Europeană.

Published

on

Noul președinte al Comisiei Europene i-a adresat Rovanei Plumb câteva cuvinte, într-o scrisoare deschisă. Ursula von der Leyen spune că îi încredințează acesteia funcția de comisar european pentru Transporturi, un portofoliu important care joacă un rol cheie în conectarea cetățenilor UE, a serviciilor și a mărfurilor.

Cererea pentru transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile din UE devin tot mai integrate. Acest aspect va conduce către noi oportunități și investiții, dar și noi provocări. Totodată, Ursula von der Leyen precizează în scrisoarea sa că portofoliul Transporturilor are un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice și reducerea cât mai rapidă a poluării, iar transportul va fi o parte centrală din viitorul acord.

Sarcina Rovanei Plumb în următorii cinci ani

Ursula von der Leyen mai spune că sarcina Rovanei Plumb în următorii cinci ani e să se asigure că transportul european va fi sigur și accesibil pentru toți cetățenii Uniunii. Că va fi digital și modern și cere o strategie în acest sens. Totodată, Ursula von der Leyen îi cere Rovanei Plumb să joace un rol de lider în forumurile internaționale, în special în negocierile privind reducerea emisiilor globale.

Misiunea viitorului comisar european român va fi să contribuie la ambiția UE de ”poluare zero”, concentrându-se pe atenuarea impactului trasportului asupra mediului. Mai mult, Rovana Plumb va trebui să se concentreze pe digitalizarea rețelei de transport a UE, dar și pe modernizarea ei.

von der Leyen o asigură pe Rovana Plumb de sprijinul ei personal și politic

„Pe măsură ce transportul evoluează și se modernizează, ar trebui să vă asigurați că acesta rămâne accesibil și fiabil, în special pentru cei cu venituri mici sau cei care locuiesc în zone îndepărtate ale Uniunii, iar drepturile pasagerilor sunt respectate”, a mai precizat viitorul președinte al Comisiei Europene. Transportul în UE va trebui să se ridice la cele mai înalte standarde de siguranță, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care ameințările de securitate devin din ce în ce mai complexe.

Comisarul european va trebui să consolideze cooperarea cu partenerii cheie pentru a pune în aplicare acordurile existente, pentru a deschide noi oportunități și a promova standarde înalte de siguranță, spune Ursula von der Leyen, făcând referire directă la vecinătatea Uniunii, în special zona Balcanilor de Vest.

În finalul scrisorii, președintele Comisiei Europene o roagă pe Rovana Plumb să lucreze îndeaproape cu toți membrii Comisiei și cu ea, precizând că va putea conta pe sprijinul ei personal și politic înaintea audierii din Parlamentul European. „Aștept cu nerăbare să colaborăm”, încheie Ursula von der Leyen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Essential News

Răzvan Cuc: “Trebuie să înţelegem foarte clar că noi, în România, nu ne dorim lucrări second-hand, ci vrem ca lucrările să fie foarte bune.”

Published

on

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi Holdea, va fi deschis traficului doar la finalul unei expertize pe care o desfăşoară Compania Naţională de Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent pe şantierul lotului 3.

Însoţit de reprezentanţii CNAIR, ministrul a inspectat toate punctele critice unde au fost găsite deficienţe ale constructorului pe acest tronson de autostradă, fiind evidenţiate 48 dintre acestea, de la probleme în evacuarea apelor, probleme de structură şi până la o fisură prezentă în zona nodului de la Holdea.

“Nimeni nu este atât de nebun încât să nu deschidă o autostradă, dar trebuie să înţelegem foarte clar că noi, în România, nu ne dorim lucrări second-hand, ci vrem ca lucrările să fie foarte bune, indiferent că este o firmă străină sau este o firmă română, aceleaşi lucruri se aplică pentru toate firmele care lucrează în România şi au contracte cu Ministerul Transporturilor sau, mai exact, cu CNAIR”, a spus ministrul Transporturilor.

Continue Reading

Essential News

Sorina Pintea: “Regizorul Ducu Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.”

Published

on

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a transmis în direct la România TV că regizorul Ducu Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.

,,Regret nespus plecarea lui Ducu Darie și pot să înțeleg reacția lui Lucian Mândruță, dar Ducu Darie nu era pe lista de transplant, deci nu aștepta un transplant de ficat. Aceasta este realitatea în legătură cu transplantul de ficat pentru Ducu Darie. Am aflat din presă că ar fi așteptat un transplant și atunci am cerut Agenției Naționale de Transplant să verifice acest aspect. Domnul Președinte Radu Zamfir a verificat aceste lucruri și nu figura pe nicio listă de ransplant regizorul Ducu Darie”, a declarat Sorina Pintea.

Aceste lămuriti vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii contradictorii după decesul regizorului Alexandru Darie, legate de faptul că acesta era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.

Continue Reading

Essential News

EVENIMENT | Lansarea volumului I “Jurnalul cavalerului”, operă scrisă de ing. Mircea Cosma.

Published

on

Astazi, 19 septembrie, de la ora 13, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova, în colaborare cu Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” Ploieşti a organizat lansarea primului volum al cărţii „Jurnalul cavalerului: Cu tricolorul, de la Chisindia, la Nalcik şi înapoi”.  Evenimentul a fost unul emotionant, desfasurat cu sala plina, printre cei prezenti numarandu-se oameni de cultura si prieteni vechi ai autorului.

Autorul volumului este ing. Mircea Cosma, iar cartea reconstituie, pas cu pas, campania militară a unui pluton român de vânători de munte din Divizia 2, Batalionul 9, desfăşurată pe traseul Prut-Marea Azov-Munţii Caucaz-Crimeea, în perioada 22 iunie 1941 – 1 august 1943.

Ing. Mircea Cosma a fost vizibil emotionat de publicul numeros venit la evenimentul de lansare a primului volum, la finalul caruia a existat si o sesiune de autografe pe care autorul le-a oferit iubitorilor de cultura si istorie romaneasca.

Au mai luat cuvantul Lector univ. dr. Florian Bichir, Prof. dr. Constantin Manolache, Col. (r). dr. Dumitru Codita si viceprimarul Ploiestiului Cristian Ganea.

“Momente emoţionante la lansarea cărţii “Jurnalul cavalerului” scrisă de preşedintele Mircea Cosma. O carte despre istoria adevărată. Oamenii care au venit în număr mare la lansarea organizată la Sala Marea Unire de la Palatul Culturii demonstrează că avem nevoie de astfel de evenimente. Felicitări, excelenţă şi aştept cu interes următoarele volume ale “Jurnalului cavalerului”!”, a declarat viceprimarul Ploiestiului, Cristian Ganea.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.