Connect with us

Essential News

România, prin Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri și Landul federal Hessa își intensifică relațiile de colaborare.

Published

on

Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Lucia Puttrich, ministrul landului federal Hessa pentru Afaceri Federale și Europene, au semnat joi, la Wiesbaden, Declarația de Intenție pentru crearea Comisiei Mixte Guvernamentale.

Scopul acestui mecanism interguvernamental este potențarea colaborării deja existente, concomitent cu identificarea și promovarea de noi proiecte pe fiecare palier economic. Pentru atingerea acestor obiective, vor fi constituite, în cadrul Comisiei, grupuri de lucru la nivel de experți din instituțiile din România și din landul german.

O primă reuniune a Comisiei ar putea avea loc în primăvara anului 2019. Documentul semnat astăzi de cei doi oficiali  prevede că sesiunile plenare ale Comisiei vor avea loc din doi în doi ani, alternativ în România și în Landul Hessa.

Grupurile de lucru vor acoperi următoarele domenii de colaborare: Economie, tehnologie, inovare și turism; Energie și protecția mediului; Învățământ universitar și cultură; Administrație publică; Administrare fiscală și financiară; Alimentație, agricultură și silvicultură; Politici în domeniul educației, muncă, afaceri sociale, sănătate, integrare, minorități și refugiați; Justiție.

România mai are Comisii Guvernamentale Mixte cu landurile federale Bavaria și Baden-Württemberg. În landul Hessa trăiesc peste 60.000 de cetățeni români.

Fotografia postată de Stefan Radu Oprea.

Am convingerea că documentul pe care îl semnăm astăzi marchează un pas semnificativ şi va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Landul Hessa, pe mai multe paliere în care interesele noastre coincid. Între acestea, subliniez importanța segmentului economic, al cărui potențial uriaș este folosit în prezent doar în mică măsură, dar pe care, împreună, îl putem dinamizaEste important ca firmele germane să cunoască realitățile economice şi oportunităţile oferite de România şi folosesc acest prilej pentru a reitera dorinţa noastră pentru o prezență investițională şi mai puternică a firmelor din landul Hessa în domenii strategice precum transporturi – infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară, dezvoltare regională, cercetare-inovare, IT, turism, mediu sau agricultură. Sunt convins că Declaraţia pe care o semnăm astăzi va constitui punctul de plecare pentru realizarea a numeroase proiecte de colaborare instituţională, mai ales în domenii în care landul Hessa deţine o expertiză remarcabilă – cum ar fi cel al educaţiei duale sau al gestionării deşeurilor.”, a spus domnul Stefan Radu Oprea.

“România face parte dintre cei mai noi membri ai UE și populația țării se caracterizează printr-o clară poziție pro-europeană. Vrem ca acest lucru să rămână așa cum este și, din acest motiv, susținem țara în procesul necesar de continuare a dezvoltării. Hessa este un land federal ultramodern, care are foarte multe de oferit. În cadrul cooperării, transmitem experiențele și cunoștințele noastre multiple. Însă aceasta nu este o stradă cu sens unic, pentru că landul Hessa profită în mod direct de dezvoltarea din România.”, a spus doamna Lucia Puttrich.

Stefan Radu Oprea se află în vizită de lucru în Landul Hessa, din Republica Federală Germania, joi și vineri.

Agenda zilei de 13 septembrie a mai cuprins întâlniri cu Norbert Kartmann, președinte al Parlamentului Landului Hessa, și cu liderii Camerei Meșteșugarilor din Wiesbaden. Pe agenda zilei de 14 septembrie se află întâlniri cu reprezentanți ai sistemului cameral și bancar din Frankfurt am Main și vizitarea standului României la târgul internațional “Automechanika 2018”.

Germania este principalul partener comercial al României, deținând o pondere de 23% în totalul exporturilor României. În 2017, schimburile comerciale bilaterale au atins nivelul de 29,5 miliarde euro (+12,78% față de 2016), din care 14,35 miliarde euro exporturi româneşti (+16,5% față de 2016).

La finele anului, 2017 volumul schimburilor comerciale dintre România și landul Hessen a fost de 1,5 miliarde euro, din care exporturi în valoare de 808 milioane și importuri de 692 milioane euro.

Fotografia postată de Stefan Radu Oprea.

Essential News

BREAKING! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scăpat de remaniere!

Published

on

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scăpat de remaniere! Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a reușit să-l convingă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe ultima sută de metri.

Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Brașov, că își păstrează aprecierile pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Eu nu sunt prezicător, dar aprecierile pe care le-am făcut la adresa domnului Tudorel Toader mi le păstrez”, a spus Tăriceanu.

Tudorel Toader declara, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă sublinia că nu este „bătut în cuie” în această demnitate şi că, dacă Guvernul va desemna un alt ministru, el îi va preda mandatul şi se va retrage.

“Am repetat de foarte multe ori. Nu eu particip la decizia privind cine, când şi de ce va fi remaniat. Vă spuneam că sigur m-aţi întrebat – sunteţi remaniabil? Şi am răspuns: sigur nu sunt bătut în cuie acolo. Eu îmi fac treaba la Ministerul Justiţiei. Când vine un alt ministru îi predau şi plec”, declara ministrul Justiţiei, la Parlament.

Continue Reading

Essential News

Mircea Badea: “Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea!”

Published

on

Comunitățile civice #Corupția Ucide și #Rezistența anunță un amplu miting antiguvernamental în Piața Victoriei pe 1 Decembrie. Mircea Badea a făcut un apel, duminică, către Liviu Dragnea.

”Am toată încrederea că protestul ăsta pe 1 decembrie va fi unul pașnic. Și chiar cred asta. Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea, care a fost ocupat să reprime protestele din Franța, faceți o excepție și nu mai conduceți mașina cu tunul de apă” a spus ironic Mircea Badea, făcând referire la declarațiile lui Mălin Bot, care spunea în august că Liviu Dragnea s-ar fi îmbrăcat în jandarm și ar fi condus autospeciala cu tun de apă.

Continue Reading

Essential News

Băsescu: “Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ.”

Published

on

Traian Băsescu, fost președinte al României, susține, referitor la deciziile de remaniere ce se vor lua astăzi in CEx PSD, că Liviu Dragnea ar trebui să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de premier.

“Dar Viorica Vasilica ?
Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri cheie din menajeria guvernamentală.
Din păcate nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ”, a scris Băsescu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.