Connect with us

Essential News

România, prin Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri și Landul federal Hessa își intensifică relațiile de colaborare.

Published

on

Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Lucia Puttrich, ministrul landului federal Hessa pentru Afaceri Federale și Europene, au semnat joi, la Wiesbaden, Declarația de Intenție pentru crearea Comisiei Mixte Guvernamentale.

Scopul acestui mecanism interguvernamental este potențarea colaborării deja existente, concomitent cu identificarea și promovarea de noi proiecte pe fiecare palier economic. Pentru atingerea acestor obiective, vor fi constituite, în cadrul Comisiei, grupuri de lucru la nivel de experți din instituțiile din România și din landul german.

O primă reuniune a Comisiei ar putea avea loc în primăvara anului 2019. Documentul semnat astăzi de cei doi oficiali  prevede că sesiunile plenare ale Comisiei vor avea loc din doi în doi ani, alternativ în România și în Landul Hessa.

Grupurile de lucru vor acoperi următoarele domenii de colaborare: Economie, tehnologie, inovare și turism; Energie și protecția mediului; Învățământ universitar și cultură; Administrație publică; Administrare fiscală și financiară; Alimentație, agricultură și silvicultură; Politici în domeniul educației, muncă, afaceri sociale, sănătate, integrare, minorități și refugiați; Justiție.

România mai are Comisii Guvernamentale Mixte cu landurile federale Bavaria și Baden-Württemberg. În landul Hessa trăiesc peste 60.000 de cetățeni români.

Fotografia postată de Stefan Radu Oprea.

Am convingerea că documentul pe care îl semnăm astăzi marchează un pas semnificativ şi va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Landul Hessa, pe mai multe paliere în care interesele noastre coincid. Între acestea, subliniez importanța segmentului economic, al cărui potențial uriaș este folosit în prezent doar în mică măsură, dar pe care, împreună, îl putem dinamizaEste important ca firmele germane să cunoască realitățile economice şi oportunităţile oferite de România şi folosesc acest prilej pentru a reitera dorinţa noastră pentru o prezență investițională şi mai puternică a firmelor din landul Hessa în domenii strategice precum transporturi – infrastructura rutieră, feroviară și aeroportuară, dezvoltare regională, cercetare-inovare, IT, turism, mediu sau agricultură. Sunt convins că Declaraţia pe care o semnăm astăzi va constitui punctul de plecare pentru realizarea a numeroase proiecte de colaborare instituţională, mai ales în domenii în care landul Hessa deţine o expertiză remarcabilă – cum ar fi cel al educaţiei duale sau al gestionării deşeurilor.”, a spus domnul Stefan Radu Oprea.

“România face parte dintre cei mai noi membri ai UE și populația țării se caracterizează printr-o clară poziție pro-europeană. Vrem ca acest lucru să rămână așa cum este și, din acest motiv, susținem țara în procesul necesar de continuare a dezvoltării. Hessa este un land federal ultramodern, care are foarte multe de oferit. În cadrul cooperării, transmitem experiențele și cunoștințele noastre multiple. Însă aceasta nu este o stradă cu sens unic, pentru că landul Hessa profită în mod direct de dezvoltarea din România.”, a spus doamna Lucia Puttrich.

Stefan Radu Oprea se află în vizită de lucru în Landul Hessa, din Republica Federală Germania, joi și vineri.

Agenda zilei de 13 septembrie a mai cuprins întâlniri cu Norbert Kartmann, președinte al Parlamentului Landului Hessa, și cu liderii Camerei Meșteșugarilor din Wiesbaden. Pe agenda zilei de 14 septembrie se află întâlniri cu reprezentanți ai sistemului cameral și bancar din Frankfurt am Main și vizitarea standului României la târgul internațional “Automechanika 2018”.

Germania este principalul partener comercial al României, deținând o pondere de 23% în totalul exporturilor României. În 2017, schimburile comerciale bilaterale au atins nivelul de 29,5 miliarde euro (+12,78% față de 2016), din care 14,35 miliarde euro exporturi româneşti (+16,5% față de 2016).

La finele anului, 2017 volumul schimburilor comerciale dintre România și landul Hessen a fost de 1,5 miliarde euro, din care exporturi în valoare de 808 milioane și importuri de 692 milioane euro.

Fotografia postată de Stefan Radu Oprea.

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.