Connect with us

Essential News

Remember 15 iunie 1993 – Presa acum 25 de ani

Published

on

Remember 15 iunie 1993 – Presa acum 25 de ani

DE LA O ZI LA ALTA
Aseară, în direct şi la o oră de vârf
“REVOLUŢIONARII” TATULICI Şl CRISTOIU AU ACORDAT CERTIFICATE DE BUNĂ PURTARE REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE!
PENTRU A FACE CONFUZIA TOTALĂ, EMISIUNEA A FOST PROGRAMATĂ LA ANIVERSAREA PIEŢEI UNIVERSITĂŢII, ÎNTRE CELE DOUĂ EVENIMENTE STABILINDU-SE O DUBIOASĂ COMPLICITATE!
Cei doi prieteni ai lui Nicu Ceauşescu şi-au cucerit galoanele democratice: unul – printr-o palmă dată fostului patron, în studiouri, în 22 decembrie – iar celălalt – prin urmărirea şi tracasarea acestuia la ieşirea din puşcărie. AMÂNDOI AU PUS MÂNĂ DE LA MÂNĂ PENTRU A “REZOLVA” PROBLEMA CERTIFICATELOR DE REVOLUŢIONAR.
SEMNALAREA NEREGULILOR, ABUZURILOR ŞI A FALSURILOR S-A FĂCUT PE FONDUL CULPABILIZĂRII TUTUROR CELOR CARE ÎN DECEMBRIE ’89 S-AU AFLAT PE BARICADELE PE CARE NU S-AU AFLAT NICI UN MOMENT MULŢI DINTRE BENEFICIARII DE ASTĂZI!
Au explodat, în studio, schijele unui nou scandal: UNDE A FOST PETRE ROMAN LA REVOLUŢIE? “Atacul” a fost lansat direct de către DAN IOSIF, care l-a acuzat pe DUMITRU DINCĂ de complicitate la un FALS:
PETRE ROMAN AR FI FOST DOAR ÎN BALCON! PE BARICADĂ NU L-A VĂZUT DECÂT DINCĂ!
O VOCE SINGULARĂ PRIN TEMEINICIE ŞI ACUITATE ÎN HĂRMĂLAIA ACESTEI EMISIUNI RATATE: ZIARISTUL ION ITU DE LA “TINERAMA” ŞI REVOLUŢIONAR -AUTENTIC – ÎNTRE ALTELE. ŞI UN EXCELENT MODEL DE PROFITORI AI REVOLUŢIEI: CAZUL BÂZOI – CU FAMILIA LA REVOLUŢIE! Primarul de la “5”, cu soţia şi cei doi copii sunt “luptători cu merite deosebite”. Primarul însă n-a fost în stare să explice cum şi cu cine s-a luptat!
MAREA AFACERE A JERTFEI PATRIOTICE: CERTIFICATELE ÎN ALB CU TIMBRU SEC!
La trei ani de la evenimente constatăm că titlurile de revoluţionar fac obiectul unui înfloritor comerţ ilicit şi că lista acestora confirmă principiul forţelor “antifasciste”:
PUŢINI AM FOST, MULŢI AM RĂMAS!
O EMISIUNE BRAMBURITĂ, CONFUZĂ, AL CĂREI ROL S-A REZUMAT, PÂNĂ LA URMĂ, ÎN A MAI FACE CEVA PUBLICITATE GRATUITĂ “EVENIMENTULUI ZILEI” AL CĂRUI REDACTOR ŞEF ESTE ABONATUL PERMANENT AL D-LUI TATULICI. CINE SE ASEAMĂNĂ…
O concluzie dureroasă, trasă de participanţii Ia Revoluţie, care, la miezul nopţii au protestat şi pe post împotriva caracterului tendenţios a emisiunii lui Tatulici, cerându-i destituirea:
ÎNAINTEA UNUI PROCES AL COMUNISMULUI, IATĂ CĂ AVEM UN PROCES AL REVOLUŢIONARILOR!

104 ani de la trecerea în eternitate a Luceafărului

EMINESCU, AZI

Actualitatea lui Eminescu s-a statornicit încă de pe când poetul trăia şi a rămas necontenit prezentă prin toate etapele istoriei noastre zbuciumate sau calme, triumfătoare sau îndoliate. Poporul l-a purtat în inimă fără răgaz, savanţii şi poeţii l-au luat drept argument şi justificare, opera sa constituind unitatea noastră naţională încă înainte de actul de la Alba Iulia şi o constituie şi astăzi, când unitatea se vădeşte nedesăvârşită încă.
Nu ştiu câţi dintre luptătorii Revoluţiei i-au pomenit în minte numele, dar sunt sigur că el era acolo, în sufletele lor, iar un vers ca, de pildă, “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” se suprapunea limpede şi frumos noului ideal. Desigur că polifonia operei eminesciene nu a corespuns şi nici nu corespunde, la modul sublim, nici unei epoci istorice. Ea are mereu lumina binevestitoare a luceafărului de ziuă, dar şi acizi devoratori, prin latura critică, satirică. Patriotismul ei tonifiant merge osmotic cu veştejirea tuturor viciilor sociale. 
Astăzi, în noua noastră etapă istorică, cele două laturi ale operei sale se exercită perfect. Pe de-o parte, nevoia de încredere în ţară, în istoria şi în cultura ei, în oamenii ei de ieri, de astăzi şi de mâine; pe de altă parte, prinderea în focar a celor ce profită de slăbiciunile şi incertitudinile noilor realităţi sociale, folosindu-le conjunctural, jefuind şi îmbogăţindu-se peste noapte sub umbrela altei demagogii. Sunt dovezi destule, de ele nu ducem lipsă. Dar, citind “Scrisorile”, de exemplu, ne dăm seama cum, în tandem cu opera lui Caragiale, opera lui Eminescu pune, după atât amar de vreme şi astăzi, diagnosticul bolilor sociale.
Alexandru ANDRIŢOIU

După 3 zile de război civil, la 15 iunie 1990 s-a instaurat,
pentru 15 luni, o…

PAX MINERICA!

Mai multe detalii: aici

Essential News

Schimb de criptograme? Twitter-ul despre cum s-au salutat Putin și Trump.

Published

on

 

Strângerea de mână dintre Donald Trump și Vladimir Putin prezenţi la ceremonia de comemorare a centenarului Armistițiului, care a pus capăt Primului Război Mondial, a fost analizată intens în mass-media și pe reţelele de socializare. Nici salutul dintre cei doi lideri şi gesturile care l-au însoţit nu au trecut neobservate.

Pe Internet au ajuns virale imaginile cu strângerea de mână dintre Vladimir Putin și Donald Trump în timpul comemorării centenarului încheierii Primului Război Mondial, eveniment care a avut loc duminică la Paris.

Momentul în care șeful statului rus îl tipărește pe umăr pe omologul său american și o salută pe Melania Trump ridicând degetul mare al mâinii în sus a provocat mai multe reacţii din partea internauților care au găsit sensuri ascunse în acest scurt schimb de gesturi.

​„Putin și Trump la Paris: acea întâlnire, în marjă”, a scris un jurnalist făcând aluzie la numeroasele zvonuri cu privire la un summit între Putin și Trump.

​„Putin a tras o figă să-i mulțumească lui Trump pentru sancțiuni”, au glumit unii.

„„Totuși, şeful Casei Albe a fost mai fericit să-l vadă pe Putin la Paris”, a spus un alt utilizator de Twitter.

„Putin i-a arătat degetul mare la Trump și l-a bătut pe umăr. Așteptăm analize interesante ale colegilor jurnalişti americani”, a scris Kremlinpool.

​„Putin și Trump s-au salutat la Paris. CNN va spune că au făcut schimb de criptograme”, ironizează un utilizator Twitter.

Alţii au analizat comportamentul altor lideri invitați la Paris.

​​Președintele Poroșenko a vrut, dar nu a reuşit să dea mâna cu Trump. „Eu, Piotr Poroshenko, ar fi trebuit să fiu în locul Melaniei Trump”, a glumit un alt utilizator.

Sursa: Sputnik

Continue Reading

Essential News

NEWS ALERT! Secretarul de stat în MAE Cristian Winzer a demisionat din funcţie.

Published

on

Cristian Winzer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, anunţă, pe pagina sa de Facebook, că şi-a înaintat luni demisia din funcţie.

Winzer lucra în echipa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi spune, pe pagina de socializare, că s-a alăturat acestuia din urmă “cu inima deschisă, cu dorinţa de a schimba lucruri şi mentalităţi, de a aduce, prin muncă şi determinare, rezultate tangibile”.

Secretarul de stat îl descrie pe Negrescu drept “un om responsabil şi matur, care are reprezentarea deplină a actelor şi faptelor sale şi care nu ia decizii care nu au fundament obiectiv solid”.

“Este contextul în care, fidel fiind unor principii şi valori în care am crezut mereu şi care mi-au ghidat întotdeauna acţiunile, ştiu că drumul şi rolul meu în echipa guvernamentală se opresc aici”, precizează Winzer.

El adaugă că, de marţi, va reveni la avocatură.

“Urmare a deciziei pe care am luat-o încă de vineri, în cursul acestei zile am înaintat doamnei prim-ministru demisia mea din funcţia de secretar de stat la MAE”, mai scrie pe Facebook Cristian Winzer.

Cristian-Gabriel Winzer a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe la data de 9 august 2017, potrivit site-ului MAE. Anterior, a ocupat funcţia de consilier pe problematici juridice la Cabinetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

Source link

Continue Reading

Essential News

Opoziţia va vota pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Published

on

Opoziţia va vota pentru ridicarea imunităţii şi pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale privind dosarul DNA în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este suspectat de luare de mită.

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.