Connect with us

Essential News

Remember 15 iunie 1993 – Presa acum 25 de ani

Published

on

Remember 15 iunie 1993 – Presa acum 25 de ani

DE LA O ZI LA ALTA
Aseară, în direct şi la o oră de vârf
“REVOLUŢIONARII” TATULICI Şl CRISTOIU AU ACORDAT CERTIFICATE DE BUNĂ PURTARE REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE!
PENTRU A FACE CONFUZIA TOTALĂ, EMISIUNEA A FOST PROGRAMATĂ LA ANIVERSAREA PIEŢEI UNIVERSITĂŢII, ÎNTRE CELE DOUĂ EVENIMENTE STABILINDU-SE O DUBIOASĂ COMPLICITATE!
Cei doi prieteni ai lui Nicu Ceauşescu şi-au cucerit galoanele democratice: unul – printr-o palmă dată fostului patron, în studiouri, în 22 decembrie – iar celălalt – prin urmărirea şi tracasarea acestuia la ieşirea din puşcărie. AMÂNDOI AU PUS MÂNĂ DE LA MÂNĂ PENTRU A “REZOLVA” PROBLEMA CERTIFICATELOR DE REVOLUŢIONAR.
SEMNALAREA NEREGULILOR, ABUZURILOR ŞI A FALSURILOR S-A FĂCUT PE FONDUL CULPABILIZĂRII TUTUROR CELOR CARE ÎN DECEMBRIE ’89 S-AU AFLAT PE BARICADELE PE CARE NU S-AU AFLAT NICI UN MOMENT MULŢI DINTRE BENEFICIARII DE ASTĂZI!
Au explodat, în studio, schijele unui nou scandal: UNDE A FOST PETRE ROMAN LA REVOLUŢIE? “Atacul” a fost lansat direct de către DAN IOSIF, care l-a acuzat pe DUMITRU DINCĂ de complicitate la un FALS:
PETRE ROMAN AR FI FOST DOAR ÎN BALCON! PE BARICADĂ NU L-A VĂZUT DECÂT DINCĂ!
O VOCE SINGULARĂ PRIN TEMEINICIE ŞI ACUITATE ÎN HĂRMĂLAIA ACESTEI EMISIUNI RATATE: ZIARISTUL ION ITU DE LA “TINERAMA” ŞI REVOLUŢIONAR -AUTENTIC – ÎNTRE ALTELE. ŞI UN EXCELENT MODEL DE PROFITORI AI REVOLUŢIEI: CAZUL BÂZOI – CU FAMILIA LA REVOLUŢIE! Primarul de la “5”, cu soţia şi cei doi copii sunt “luptători cu merite deosebite”. Primarul însă n-a fost în stare să explice cum şi cu cine s-a luptat!
MAREA AFACERE A JERTFEI PATRIOTICE: CERTIFICATELE ÎN ALB CU TIMBRU SEC!
La trei ani de la evenimente constatăm că titlurile de revoluţionar fac obiectul unui înfloritor comerţ ilicit şi că lista acestora confirmă principiul forţelor “antifasciste”:
PUŢINI AM FOST, MULŢI AM RĂMAS!
O EMISIUNE BRAMBURITĂ, CONFUZĂ, AL CĂREI ROL S-A REZUMAT, PÂNĂ LA URMĂ, ÎN A MAI FACE CEVA PUBLICITATE GRATUITĂ “EVENIMENTULUI ZILEI” AL CĂRUI REDACTOR ŞEF ESTE ABONATUL PERMANENT AL D-LUI TATULICI. CINE SE ASEAMĂNĂ…
O concluzie dureroasă, trasă de participanţii Ia Revoluţie, care, la miezul nopţii au protestat şi pe post împotriva caracterului tendenţios a emisiunii lui Tatulici, cerându-i destituirea:
ÎNAINTEA UNUI PROCES AL COMUNISMULUI, IATĂ CĂ AVEM UN PROCES AL REVOLUŢIONARILOR!

104 ani de la trecerea în eternitate a Luceafărului

EMINESCU, AZI

Actualitatea lui Eminescu s-a statornicit încă de pe când poetul trăia şi a rămas necontenit prezentă prin toate etapele istoriei noastre zbuciumate sau calme, triumfătoare sau îndoliate. Poporul l-a purtat în inimă fără răgaz, savanţii şi poeţii l-au luat drept argument şi justificare, opera sa constituind unitatea noastră naţională încă înainte de actul de la Alba Iulia şi o constituie şi astăzi, când unitatea se vădeşte nedesăvârşită încă.
Nu ştiu câţi dintre luptătorii Revoluţiei i-au pomenit în minte numele, dar sunt sigur că el era acolo, în sufletele lor, iar un vers ca, de pildă, “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” se suprapunea limpede şi frumos noului ideal. Desigur că polifonia operei eminesciene nu a corespuns şi nici nu corespunde, la modul sublim, nici unei epoci istorice. Ea are mereu lumina binevestitoare a luceafărului de ziuă, dar şi acizi devoratori, prin latura critică, satirică. Patriotismul ei tonifiant merge osmotic cu veştejirea tuturor viciilor sociale. 
Astăzi, în noua noastră etapă istorică, cele două laturi ale operei sale se exercită perfect. Pe de-o parte, nevoia de încredere în ţară, în istoria şi în cultura ei, în oamenii ei de ieri, de astăzi şi de mâine; pe de altă parte, prinderea în focar a celor ce profită de slăbiciunile şi incertitudinile noilor realităţi sociale, folosindu-le conjunctural, jefuind şi îmbogăţindu-se peste noapte sub umbrela altei demagogii. Sunt dovezi destule, de ele nu ducem lipsă. Dar, citind “Scrisorile”, de exemplu, ne dăm seama cum, în tandem cu opera lui Caragiale, opera lui Eminescu pune, după atât amar de vreme şi astăzi, diagnosticul bolilor sociale.
Alexandru ANDRIŢOIU

După 3 zile de război civil, la 15 iunie 1990 s-a instaurat,
pentru 15 luni, o…

PAX MINERICA!

Mai multe detalii: aici

Essential News

Gabriel Zetea: “Nu mi se pare colegial faptul că scrisoarea contestarilor din partid nu a fost discutată în interiorul formațiunii.”

Published

on

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat că nu i se pare colegial faptul că scrisoarea contestarilor din partid nu a fost discutată în interiorul formațiunii și că va fi luată o decizie comună joi a organizațiilor PSD din Ardeal pentru a avea o poziție în CExN de vineri, scrie Mediafax.

“Nu am spus că nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri de partid. Nu o să se poată lua o decizie în CExN pe care s-o accepte lumea. Vom luat deciziile în comun, toți cei 15, 16 lideri de organizații. Ne vom întâlni probabil joi să discutăm, pentru ca organizațiile din Ardeal să aibă o poziție tranșantă la CEX al PSD. (…) Ideea de tabără deranjează foarte mult și ar putea duce la o înfrângere a PSD”, a afirmat Zetea, lider al organizației PSD Maramureș, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să plece de la șefia PSD sau din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Zetea a răspuns: “Dați-mi voie să discutăm în interiorul partidului. Aș fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi despre conținutul ei. Acest lucru nu e în regulă referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susținute. Atâta timp cât PSD a fost paratrăsnet (Liviu Dragnea – n.r.) împotriva loviturilor, evident că imaginea sa nu este una bună în această perioadă.”

Continue Reading

Essential News

Paul Stănescu: “A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume, într-un cadru cât mai larg.”

Published

on

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre cei semnatari, în numele unui comitet de iniţiativă, a scrisorii prin care se cere demisia lui Dragnea, face primele precizări despre demersul la care a aderat.

“Mi-am asumat această declarație, alături de dna Firea și dl Țuțuianu, conștient fiind că Partidul Social Democrat se află într-un moment de cotitură. A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume, într-un cadru cât mai larg, pentru că numai așa putem lua deciziile corecte.

Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă, în ciuda măsurilor bune din punct de vedere economic și social pe care le-a luat Guvernul.

Am propus, de asemenea, un plan de măsuri, unele imediate, altele pe termen mediu, care să ne asigure păstrarea guvernării, a poziției de cea mai puternică forță politică a României și premisele câștigării alegerilor care vor avea loc anul viitor.

Trebuie să asigurăm stabilitatea coaliției majoritare, continuarea și implementarea proiectelor importante ale actualului Guvern, să sprijinim administrația publică locală prin investiții publice și alocări judicioase de fonduri, să îmbunătățim imaginea PSD atât pe plan extern, cât și pe plan intern, fără însă a face rabat de la principiile noastre și fără a ne asocia în vreun fel cu forțe care ne erau potrivnice până mai ieri”, a spus Stănescu.

Continue Reading

Essential News

Reacţii după scrisoarea în care trei lideri PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

Published

on

Trei lideri ai PSD au semnat un act în care cer negru pe alb demisia lui Liviu Dragnea, considerat principalul vinovat pentru imaginea pe care o are acum partidul și pentru procentele pierdute în sondaje. Liderii PSD se vor reuni peste două zile în Comitetul Executiv Naţional. Cei trei semnatari sunt vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Ponta, despre scrisoarea liderilor PSD: Le urez succes; sper să salveze ce mai este de salvat

Fostul premier Victor Ponta le-a urat succes liderilor PSD care au semnat o scrisoare deschisă prin care cer “demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

“Le urez succes tuturor celor care au înţeles în al 12-lea ceas că Grupul lui Dragnea duce România, Parlamentul, Guvernul şi PSD la dezastru! Sper că ei să salveze ce mai este de salvat şi să gândească o strategie de revenire pe calea normalităţii! ProRomania şi eu (ca om politic de stânga, fost lider şi premier social democrat ) vom susţine orice efort de reforma şi revenire la valorile care au stat la baza formării USL şi a Guvernării din 2012-2015!”, a scris Ponta pe Facebook.

Ţuţuianu: Scrisoarea privind demisia lui Dragnea – un semnal de alarmă şi un apel public către toţi colegii

Scrisoarea deschisă semnată de trei lideri ai PSD şi dată publicităţii miercuri, prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, reprezintă un semnal de alarmă şi un apel public către toţi colegii de partid, a declarat senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu.

“Este o scrisoare în care am încercat printr-o modalitate succintă să facem o analiză a situaţiei actuale a PSD şi am propus un număr de măsuri pe care trebuie să le luăm în perioada următoare. Cred că foarte important este să avem în vedere interesele României şi, foarte important pentru noi, ca membri ai PSD, este să avem în vedere interesele partidului şi să-i dăm nu doar o situaţie de prezent, ci mai ales să ne gândim la viitor. Am meditat mult, textul pe care l-am prezentat este un text convenit cu toţi semnatarii acestei scrisori, el a comportat mai multe discuţii. (…) Noi suntem membri ai PSD, vom continua să ne exprimăm în forurile statutare ale PSD (…). Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toţi parlamentarii PSD, la toţi liderii de filiale, la preşedinţii de CJ, la primarii partidului, consilieri locali, consilieri judeţeni să ni se alăture în acest demers”, a declarat Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD, la Parlament.

El a menţionat că scrisoarea va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri şi a explicat că cei trei semnatari şi-au asumat un text cu care mulţi alţi colegi sunt de acord.

“Aşa am decis noi că este bine, să avem trei lideri care să facă acest lucru. Şi-o asumă toată lumea. (…). Ne vom pronunţa vineri în cadrul CExN. (…) Domnul Dragnea este membru PSD, nu i-am cerut demisia din partid”, a adăugat senatorul.

Source link

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.