Connect with us

Business

Radu Oprea: “PNL – partidul care distruge / Florin Cîțu este doar un individ care se isterizează degeaba în fața comisarilor europeni.”

Published

on

Ministrul Mediului de Afaceri, Stefan Radu Oprea, a transmis vineri, după ce senatorul PNL Florin Cîțu a zis că prima măsură pe care liberalii o vor lua dacă ajung la guvernare va fi de a desființa programul Start-Up Nation, că politica economică a PNL nu poate depăși gândirea îngustă a fostului PDL care a promovat măsuri de austeritate și a blocat relansarea economică a României în perioada 2010-2012 și că liberalul Florin Cîțu este doar un individ care se isterizează degeaba în fața comisarilor europeni.

“PNL – partidul care distruge

Citesc cu mare indignare ca Florin Cîțu, acest mare nimeni al politicii românești, un individ care se isterizează degeaba în fața comisarilor europeni, a reperat următoarea lui țintă: antreprenorii!

Mai precis, programul Start Up Nation. Program care s-a transformat într-o poveste de succes a celor care au îndrăznit să își ia destinul în propriile mâini și să viseze că pot realiza lucruri aici în România. Desigur că aceștia nu și-au imaginat vreodată că există un Cîțu. În mod firesc, nu aș fi pomenit de el pentru că este un om rupt de realitate care nu înțelege nevoile antreprenoriatului, nu înțelege sectorul IT, nu înțelege sectorul bugetar. De unde știu toate acestea? Pentru că am fost colegi în Comisia economică, industrii și servicii a Senatului. Acolo, acest individ împreună cu colegii liberali (fară Daniel Zamfir) susțineau că trebuie puse condiții celor care debutează în afaceri cum ar fi aceea: să facă obligatoriu profit.
Eu nu am auzit o imbecilitate mai mare, care să sfideze legile economiei de piață. Le-am explicat că statisticile internaționale admit că nu toate Start Up-urile supraviețuiesc, dar influența în economie a celor care reușesc este una pozitivă. Și mai mult decât atât, legea contabilității admite și pierderea.

Vă povestesc acest lucru pentru că sunt revoltat de aruncarea cu noroi în cei 7.159 de antreprenori care au debutat în ediția Start Up Nation 2017 și în cei 10.000 care astăzi au semnat contractele de finanțare și în cei 10.000 care vor urma în noua ediție. Acești antreprenori sunt reali, lucrează pentru economia românească și vă invit pe toți să îi cunoașteți pentru că merită respectul nostru. Ei au devenit sursă de inspirație pentru ceilalți români. Puteți urmări poveștile lor de succes pe pagina mea facebook, pe cea a ministerului sau în presa de specialitate.

Și mai este un lucru important, poate cel mai important, Start Up Nation, prin dimeniunea lui, a reușit să schimbe mentalitatea colectivă. Azi să fii antreprenor este un lucru fain, ești mândru de ceea ce faci. Înainte de 2016 să fii un om de afaceri devenise peiorativ.

Povestea de succes trebuie spusă în România, Start Up Nation trebuie să continue!”, a scris ministrul Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Business

Ștefan Radu Oprea: “Doar PSD își propune să îi vadă, să îi înțeleagă și să îi ajute pe cei aflați în stare de deprivare materială. Pentru ceilalți politicieni, ei nu există.”

Published

on

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului de Afaceri, Stefan Radu Oprea, vorbește în această dimineață despre salariul minim pe economie și despre efectele politicii Guvernului PSD de a ridica nivelul salariului minim care se văd în datele furnizate de Eurostat.
De asemenea, ministrul Oprea, arată că, în comparație cu 2016, peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială, adică sărăcie. Procentul celor aflați în această stare a scăzut de la 24% în 2016 la 15% în 2018.

“Citesc zilele trecute “zicerile” unui “înțelept” PNL și în mod firesc aș fi trecut peste ele crucindu-mă de atâta cinism, dar aflu că este principalul sfătuitor pe teme economice al domnului Ludovic Orban.

În acest context, am devenit îngrijorat de “viziunea” domnului Bogdan Glăvan care sustine că: “salariul minim este o barieră, nu reprezintă un avantaj, un atu, pe care tu îl pui în buzunarul muncitorului care câștigă puțin. Din contră, este ceva care te trage în jos.” Desigur că au fost unii și mai cinici care susțineau că putem lucra în România și pe 2 lei.

Ce este salariul minim? Este valoarea cea mai mică a salariului orar, zilnic, lunar pe care legea ți-o impune să o acorzi unui salariat. Astăzi valoarea lui în România este de 1.265 lei net și 2080 lei brut. Pentru dl. Glăvan poate ar fi interesantă informația, pe care o poți obține foarte ușor (doar la un click distanță, pe google), că 22 de state membre ale Uniunii Europene (din 28) au salariul minim pe economie impus prin lege.

Dar acest domn revoluționează sistemul salariului minim spunând că el ar trebui să fie diferit în funcție de dezvoltarea zonelor țării : “și mai discutăm ceva nou, să nu mai fie uniform la nivel național” pentru că “nu poți compara piața muncii din București cu cea din Vaslui”. Îi aduc la cunoștință că se află într-o gravă eroare întrucât Codul Muncii are ca principiu egalitatea de tratament. Titlul IV Salarizarea, Art. 154 alin.3, spune că: ” la stabilirea şi la acordarea salariului este interzisă orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală”.

Efectele politicii #GuvernuluiPSD de a ridica nivelul salariului minim pe economie se văd în datele furnizate de Eurostat (cred că nu îi putem acuza de partizanat). În comparație cu 2016, peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială adică sărăcie. Procentul celor aflați în această stare a scăzut de la 24% în 2016 la 15% în 2018 și aștept datele pe 2019 care cu certitudine vor fi mai bune. Cred că merită să comparăm câteva cifre: 6 milioane de români se aflau în stare de deprivare materială în 2010 (guvernarea Boc – PDL azi PNL), 4,7 milioane în 2016 (guvernarea Cioloș USR – PLUS azi) și 3 milioane în 2018 (guvernare #PSD).

Desigur că mai sunt multe lucruri de făcut pentru a reduce și mai mult numărul celor aflați în sărăcie. PSD are soluțiile pentru a face acest lucru, pentru că PSD dincolo de cifrele statistice (crude de cele mai multe ori) vede oameni, destine și dramele lor. Creșterea salariului minim este doar una dintre aceste soluții. Creștere pensiilor, mărirea deducerilor personale, impozitul zero pe venit până la pragul de 2.000 lei au ca efect imediat ieșirea din sărăcie.

Da, doar PSD își propune să îi vadă, să îi înțeleagă și să îi ajute pe cei aflați în stare de deprivare materială.
Pentru ceilalți politicieni, ei nu există.”, a comentat ministrul Radu Oprea.

Continue Reading

Business

Ea este singura femeie din top 10 cei mai bogați români.

Published

on

În TOP 300 milionari ai româniei, top dominat de bărbați, se află și Anca Vlad care ocupă locul 9 în ierarhia celor mai bogați oameni din țara noastră. Ea este femeia care a creat „Farmacia Inimii, Catena”. Femeia, care este în vârstă de 61 de ani, are o afacere de succes în domeniul marketing-ului. Compania de la început se numea Fildas-Catena, acum este una din cele mai cunoscute și iubite de români, ajungând lider în retail farma.

În 1987, s-a ivit o oportunitate pentru Anca Vlad de a lucra la Camera de Comerț a României, ca director de țară pentru o mare companie străină, SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. A utilizat această șansă care a pus-o pe orbita marketingului internațional.

O dată cu apariția actului normativ care permitea, după Revoluție, înființarea unei firme private, antreprenoarea decide să părăsească sectorul de stat. Și-a înființat mai întâi un birou de marketing care avea ca obiect de activitate prestarea serviciilor de consultanță. Cel dintâi client avea să vină după șase luni.

„S-a întâmplat să fie un reprezentant al unei companii străine pentru care lucrasem. După un timp, când am simțit că există nevoia în piață, am hotărât să înființez o societate comercială care să facă distribuție de produse farmaceutice atât umane, cât și veterinare, dar și de produse cosmetice.”, povestește Anca Vlad.

Așa a apărut compania Fildas Trading S.R.L. A început cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de dolari, în 1991, pe atunci erau șapte angajați. Astăzi, a ajuns la o cifră de afaceri totală pe grup de peste 400 milioane de euro, iar compania are peste 3.500 de angajați. În prezent, Grupul Fildas se numără printre primele în branșă. Anca Vlad este singura femeie din top 10 al celor mai bogați români creat de Capital. Aceasta are o avere de 360 de milioane de euro și are afaceri în domeniul farmeceutic.

„Cel mai important capital al firmei este încrederea. De fapt, aceasta este şi deviza noastră. Este o companie în care relaţia dintre furnizorii noştri, noi şi clienţii pe care îi avem se bazează în primul rând pe încredere. Avem un renume foarte bun atât în ţară, cât şi în străinătate.” susține Anca Vlad.

 

Continue Reading

Business

Decizia prin care CE a cerut Irlandei să recupereze 13 miliarde de euro de la Apple “sfidează realitatea şi bunul simţ”.

Published

on

Decizia prin care Comisia Europeană a cerut Irlandei să recupereze 13 miliarde de euro de la Apple reprezentând taxe necolectate “sfidează realitatea şi bunul simţ”, a anunţat marţi grupul american, care a contestat în justiţie decizia Executivului comunitar, alături de Irlanda, transmite Reuters.

De asemenea, producătorul de iPhone-uri a acuzat Comisia Europeană că şi-a folosit atribuţiile de combatere a ajutoarelor de stat “pentru a modifica retroactiv legislaţia naţională” în vigoare, încercând să schimbe sistemul de impozitare internaţional, un proces care creează incertitudini legale pentru afaceri.

Argumentele Apple la Tribunalul General de la Luxemburg, cea de-a doua instanţă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), vin după ce Executivul comunitar a decis în 2016 că gigantul american a beneficiat de pe urma unui ajutor de stat ilegal din cauza a două reglementări fiscale din Irlanda care i-au redus în mod artificial povara fiscală mai mult de două decenii.

Cazul vine pe fondul deciziei Comisiei Europene de a evalua dacă facilităţile fiscale de care au beneficiat diverse multinaţionale în UE le-au acordat acestor companii avantaje inechitabile faţă de concurenţii lor, încălcând reglementările UE privind ajutorul de stat.

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a condus delegaţia companiei la Tribunalul General de la Luxemburg, unde cinci judecători audiază argumentele ambelor părţi.

Disputa are drept obiect modul în care Apple alocă aproape toate profiturile realizate de pe urma vânzărilor din Europa către o serie de “head offices” din Irlanda, care beneficiază de un regim fiscal special. Impozitul pe companii în Irlanda este deosebit de mic, 12,5%, însă, potrivit Comisiei Europene, grupul Apple a plătit în Irlanda un impozit de doar 1% în 2013 şi unul de doar 0,005% în 2014.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.