Connect with us

Essential News

Preşedintele Mexicului îi cere secretarului de stat american reunirea familiilor de imigranţi

Published

on

Preşedintele Mexicului îi cere secretarului de stat american reunirea familiilor de imigranţi

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a cerut vineri Statelor Unite reunirea rapidă a familiilor de migranţi despărţite la frontiera celor două ţări, informează DPA.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei mexicane, Pena Nieto şi-a exprimat faţă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, îngrijorarea privind situaţia miilor de copii despărţiţi de părinţii lor. El a cerut “o alternativă permanentă care să dea prioritate binelui şi drepturilor minorilor”.

Pompeo a condus la Ciudad de Mexico o delegaţie americană din care au mai făcut parte secretarul pentru securitate internă Kirstjen Nelsen, secretarul trezoreriei Steven Mnuchin şi consilierul prezidenţial Jared Kushner. Reprezentanţii SUA s-au întâlnit atât cu preşedintele în exerciţiu al Mexicului, cât şi cu succesorul acestuia, Andres Manuel Lopez Obrador, câştigătorul alegerilor de la începutul acestei luni, care urmează să preia funcţia supremă în stat pe 1 decembrie.

Viitorul preşedinte mexican i-a transmis lui Donald Trump o listă de propuneri, care nu vor fi dezvăluite înainte de a fi aduse la cunoştinţa liderului de la Casa Albă. Marcelo Ebrard, care urmează să fie ministru de externe în următorul guvern al Mexicului, a afirmat însă că migraţia este unul din subiecte, alături de comerţ, securitate şi dezvoltare.

Trump a revocat deja politica de separare a familiilor de imigranţi intrate ilegal în SUA, dar procesul de reunire a copiilor cu părinţii nu s-a încheiat. AGERPRES/(AS – editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Continuarea pe: AgerPress.ro

Essential News

Liviu Dragnea doreşte convocarea rapidă a unui CExN, unde să îi fie reconfirmată susţinerea.

Published

on

Războiul din PSD din ultimele zile este pe cale să izbucnească la vedere. Tabăra Dragnea doreşte însă o tranşarea rapidă a problemei, motiv pentru care, potrivit unor surse de la vârful partidului, se încearcă o convocare a Comitetului Executiv Naţional pentru zilele următoare.

Dragnea are susţinerea liderilor din Moldova şi Ardeal. Bazându-se pe suportul acestora, Liviu Dragnea doreşte convocarea rapidă a unui CExN, unde să îi fie reconfirmată susţinerea, iar disidenţii să fie puşi la respect. Şedinţa ar putea avea loc în următoarele zile, potrivit unor surse de la vârful PSD.

De altfel, duminică, 13 lideri PSD au lansat un apel către Liviu Dragnea. Filialele din Ardeal îi solicită președintelui formațiunii convocarea unei ședințe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulțumiri” din partid.

Continue Reading

Essential News

Lovitură fatală pentru “Realitatea TV”. Postul ar putea fi naționalizat!

Published

on

Legislația privind firmele aflate în insolvență urmează să fie schimbată, astfel că statul ar putea să devină acționar la unele dintre aceste firme.

Cu alte cuvinte, se va transpune în practică o procedură aplicată în mediul privat, unde băncile pot prelua acțiuni la companiile datornice.

Într-un proiect legislativ recent pus în dezbatere și care ar putea modifica destul de curând Legea insolvenței, se propun două măsuri pentru societățile intrate în insolvență, în perioada de observație, pentru a se evita ajungerea lor la faliment: conversia datoriilor bugetare în acțiuni și reducerea de până la 50% a creanțelor bugetare negarantate, informează Avocatnet.ro.

Măsurile nu se vor putea cumula, iar beneficiul lor va fi condiționat de anumite criterii, prezentate în proiect.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de insolvență este cel al Realitatea TV. Managerii postului susțin că politicienii aflați la putere doresc de fapt să închidă televiziunea, pentru că este incomodă, critică la adresa Guvernului.

“Dau o veste neplăcută telespectatorilor Realitatea TV… că domnii Dragnea şi Teodorovici lucrează la această lege a insolvenţei, cu obiect strict închiderea şi falimentarea Realitatea TV — formatul care a trecut în această dimineaţă de nişte avize ministeriale şi care se aşteaptă să fie aprobat, vizează direct “Realitatea”, nu are treabă insolvenţa în România şi dânşii au dori prin nişte metode ilegale, printr-o ordonanţă eventual să vizeze direct Realitatea TV”, a declarat Cozmin Gușă, cel care, alături de controversatul om de afaceri Maricel Păcuraru, administrează Realitatea TV.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat recent că Guvernul lucrează la modificarea legislației în acest domeniu.

“Avem 63 miliarde de lei în această zonă, firme în insolvenţă, faliment sau reorganizare. Avem cam 28.000 de firme în situaţia asta. Cam 1.000 şi ceva au plan de reorganizare. 6.000 şi ceva sunt în observaţie de ani de zile. Împreună, marea lor parte acumulează încă datorii peste acel moment de intrare în insolvenţă, peste angajamentul de asumare de plată şi de necontinuare a creşterii datoriilor faţă de bugetul de stat”, a spus Teodorovici.

În primele şapte luni ale acestui an au intrat în insolvenţă 5.237 de firme, cele mai multe în Bucureşti, respectiv 1.034, şi în judeţele Bihor — 349, Iaşi — 286, Timiş — 284 şi Constanţa — 271 (+19,91%), potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Sursa: Sputnik

Continue Reading

Essential News

Toader a spus cine se va ocupa de selecția și numirea magistraților din secția de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Published

on

Ministrul Justiției, declarație de ultimă oră legată de Regulamentul privind numirea, continuarea activităţii şi revocarea procurorilor cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor de corupţie, în fața sediului CSM.

Am înțeles că doamna Elena Iordache a venit împreună cu alți procurori sa reprezinte o asociație din România, iar dacă dânsa va candida sau nu, nu este problema Procurorului României. Este necesar de respectat legea, vi s-a spus că CSM a adoptat astăzi două regulamente pentru numirea procurorile cu funcții de conducere  și unul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție. Procurorii care vor face parte din această secție vor fi evaluați de CSM.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.