Connect with us

Essential News

Preşedintele Mexicului îi cere secretarului de stat american reunirea familiilor de imigranţi

Published

on

Preşedintele Mexicului îi cere secretarului de stat american reunirea familiilor de imigranţi

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a cerut vineri Statelor Unite reunirea rapidă a familiilor de migranţi despărţite la frontiera celor două ţări, informează DPA.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei mexicane, Pena Nieto şi-a exprimat faţă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, îngrijorarea privind situaţia miilor de copii despărţiţi de părinţii lor. El a cerut “o alternativă permanentă care să dea prioritate binelui şi drepturilor minorilor”.

Pompeo a condus la Ciudad de Mexico o delegaţie americană din care au mai făcut parte secretarul pentru securitate internă Kirstjen Nelsen, secretarul trezoreriei Steven Mnuchin şi consilierul prezidenţial Jared Kushner. Reprezentanţii SUA s-au întâlnit atât cu preşedintele în exerciţiu al Mexicului, cât şi cu succesorul acestuia, Andres Manuel Lopez Obrador, câştigătorul alegerilor de la începutul acestei luni, care urmează să preia funcţia supremă în stat pe 1 decembrie.

Viitorul preşedinte mexican i-a transmis lui Donald Trump o listă de propuneri, care nu vor fi dezvăluite înainte de a fi aduse la cunoştinţa liderului de la Casa Albă. Marcelo Ebrard, care urmează să fie ministru de externe în următorul guvern al Mexicului, a afirmat însă că migraţia este unul din subiecte, alături de comerţ, securitate şi dezvoltare.

Trump a revocat deja politica de separare a familiilor de imigranţi intrate ilegal în SUA, dar procesul de reunire a copiilor cu părinţii nu s-a încheiat. AGERPRES/(AS – editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Continuarea pe: AgerPress.ro

Essential News

BREAKING! Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

Published

on

Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

„Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. E nevoie să pregătim echipa pentru proiectele acestea importante. I-am rugat pe doamna prim-ministru și pe dl președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul”, a spus Fifor, la Palatul Parlamentului.

Continue Reading

Essential News

Mihai Tudose a declarat luni, înainte de ședința CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg și se va opune excluderilor.

Published

on

Fostul premier Mihai Tudose a declarat luni, înainte de ședința CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg și se va opune excluderilor. Totodată, Tudose a spus că o remaniere arată că ceva nu a mers bine și nu e motiv de bucurie, scrie Mediafax.

“Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduși, nu dați afară”, a spus Mihai Tudose.

În ceea ce privește demisia Gabrielei Firea de la PSD București, Tudose a afirmat: “E decizia domniei sale de a forța alegerile la București pentru că e interimar”.

Legat de demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării, fost premier a afirmat că regretă, iar în legătură cu remanierile anunțate: “de ce credeți că aș putea fi vesel. O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine”.

Continue Reading

Essential News

BREAKING! Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București.

Published

on

Primarul Capitalei Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București. Decizia Gabrielei Firea vine cu câteva minute înainte de începerea ședinței CEx. Cererea a fost înaintată liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Mi-am dat demisia de la PSD București”, a anunțat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, înainte de ședința CEx.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.