Connect with us

Business

Preşedintele LAPAR: “Unii primari sunt Dumnezeii Dumnezeilor, adică Dumnezeu adevărat joacă la grupa mică în comparaţie cu ei!”

Published

on

Fermierii au mari probleme cu autorităţile locale, în condiţiile în care unii primari sunt Dumnezeii Dumnezeilor, adică Dumnezeu adevărat joacă la grupa mică în comparaţie cu ei, a declarat, miercuri, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România /LAPAR/, Laurenţiu Baciu, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor, informează platforma agerpres.ro

“Cei care sunt de faţă aici au mari probleme cu autorităţile locale. Nu aş vrea să se supere nimeni, dar pe un primar l-am şi prevenit de când am venit: vezi că am să pun problema primarilor doamnei prim-ministru. Sunt localităţi unde primarii sunt Dumnezeii Dumnezeilor, adică Dumnezeu adevărat joacă la grupa mică în comparaţie cu el. Nu au înţeles că păşunile sunt destinate animalelor şi numai deţinătorilor de animale. Nu au înţeles că aceşti amărâţi care lucrează câte 12 -14 ore pe zi în timp de campanie trebuie să nu îşi piardă timpul pe la primării pentru adeverinţe. Sunt localităţi, şi vi le pot exemplifica, în care nu a dat adeverinţă pentru că s-a supărat pe tot satul domnul primar şi domnul secretar. Acei oameni nu şi-au primit banii pe câteva mii de hectare în judeţul Suceava, pentru că nu vrea secretarul. Am luat legătura şi cu doamna prefect de acolo, care mi-a spus: Domnule Baciu nu am ce-i face. Doamna prim-ministru, chiar nu putem în ţara asta? Sunt unii care nu au nicio lege sau au legea lor personală”, a spus Baciu.

Acesta a precizat că în alte localităţi primarii dau adeverinţe cu întârziere, pe motiv că aşa spune legea. “O altă speţă de primar inteligent într-un judeţ mai spre est – Botoşani – în care a zis: vrei adeverinţa, când mai erau două zile şi se termina înscrierea, faci şi tu o cerere şi în 30 de zile îţi dau adeverinţa, că aşa prevede legea, pentru că cine a dat aşa a gândit-o, adică să stea pentru o adeverinţă 30 de zile”, a adăugat Baciu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Povestea celor cinci prieteni care au urmat Planul B si au infiintat o microberarie

Published

on

Povestea celor cinci prieteni care au urmat Planul B si au infiintat o microberarie


Un actor, doi brokeri, un antreprenor si un director de pastravarie au investit 110.000 de euro si au infiintat propria microberarie craft, Plan Beer. Cei cinci prieteni intentioneaza sa renunte la job-urile pe care le au si sa se dedice exclusiv…

Continuarea aici

Continue Reading

Business

Primul tren din lume pe bază de HIDROGEN. Principiul de funcţionare

Published

on

Primul tren din lume pe bază de HIDROGEN. Principiul de funcţionare


Germania a inaugurat primul tren din lume cu combustibil pe bază de hidrogen, care va circula pe o distanţă de 100 de kilometri între oraşele Cuxhaven şi Buxtehude din nordul ţării. Trenurile Coradia iLint pot circula pe o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri cu un singur rezervor de hidrogen şi nu produc emisii poluante.

Continuarea aici

Continue Reading

Business

Serinus Energy a câștigat 7 mil. euro într-o singură zi, după ce au găsit gaz în România!

Published

on

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de miliardarul Jan Kulczyk, a descoperit în România trei noi zone cu gaz.

În urma acestei descoperiri, firma a câștigat în valoare 6,9 mil. euro, ajungând la o valoare totală de 42,4 mil. euro, după ce acțiunile sale au urcat luni cu 17%, scrie Profit.ro.

Serenius a raportat rezultate foarte bune ale fluxului de gaz la testări efectuate în localitatea Moftinu, județul Satu Mare, la o adâncime de aproximativ 1.600 de metri.

Anunțul vine într-un moment în care gazul se arată un produs foarte prețios în România, țară care își poate asigura cea mai mare parte a consumului din resurse interne, fiind necesare importuri numai în perioadele foarte reci din iarnă, când scade presiunea în conducte.

Gazul este produsul care a înregistrat anul acesta cea mai mare scumpire de pe piața românească. Prețul la gaze a urcat, în august 2018 față de decembrie 2017, cu 16,6%, rata inflației pe întreaga economie fiind de numai 5,1%, după cum arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Aceasta în condițiile în care Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca de la 1 august, preţul gazelor naturale să crească pentru consumatorii casnici cu 5,83%.

Decizia a fost luată în baza solicitărilor furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei costurilor reflectate în preţul final, ca urmare a faptului că de la 1 aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat.

Pe de altă parte, un subiect dezbătut intens în spațiul public îl reprezintă Legea offshore, cu efect asupra extracției gazelor din Marea Neagră.

Actul normativ își propune să apere interesele statului român introducând o grilă de impozitare suplimentară, în funcție de prețurile practicate.

De asemenea, potrivit reglementării, minimum 25% din numărul anual de angajați utilizați în cadrul acordurilor trebuie să fie cetățeni români cu rezidență fiscal în România, și 50% din producție va fi tranzacționată pe piața internă.

Sursa: Sputnik

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.