Connect with us

Essential News

Petre Daea: “Fermierii români au peste 200 de mii de tractoare, faţă de cele 128 de mii pe care le aveau în 1989.”

Published

on

Fermierii români au peste 200 de mii de tractoare, faţă de cele 128 de mii pe care le aveau în 1989, astfel încât graniţa României ar putea fi înconjurată de patru rânduri de tractoare, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Forumul Fermierilor.

“Am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români”, a spus ministrul.

Acesta a explicat că producţia din zootehnie se datorează geneticii animalelor, dar şi fondurilor obţinute din partea Uniunii Europene. “Producţia la zootehnie, ea are semnificaţia preocupării şi pregătirii tehnologice a fermierilor români, în condiţiile în care efectivele de animale au scăzut, principalele producţii nu au scăzut. Am avut o stabilitate şi chiar o creştere şi aceasta datorită randamentelor pe cap de animal, datorită geneticii, datorită tehnologiilor, datorită suportului pe care l-a dat bugetul ţării şi datorită subvenţiilor pe care le-am luat de la Uniunea Europeană”, a spus Petre Daea.

România a ocupat în 2018 locul al patrulea în UE la efectivele de ovine şi caprine. Numărul total de bovine şi efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) la 1 decembrie 2018 faţă de 1 decembrie 2017 au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%, ajungând la 1 decembrie 2018 la 1,984 milioane capete. Atât numărul total de ovine şi caprine cât şi efectivul matcă (oi, mioare şi capre) au crescut cu 1,8%, respectiv cu 0,7%, ajungând la data menționată la 11,693 milioane capete, cu 39,1% mai mult faţă de anul 2006, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Essential News

NEWS ALERT | Viorica Dăncilă, ANUNȚ după ce Iohannis a NOMINALIZAT premier.

Published

on

Viorica Dăncilă va susține o declarație de presă marți seară după anunțul președintelui Klaus Iohannis cu privire la noul premier.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, va susține o declarație de presă astăzi, 15 octombrie 2019, începând cu ora 18.30, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10.

 

Continue Reading

Essential News

Marcel Ciolacu: “Sub nicio forma PSD nu voteaza un guvern al actualei puteri.”

Published

on

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ce presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban:

  • In cel mai scurt timp trebuie sa vina in fata Parlamentului pentru investitura, la Constitutie scrie foarte clar, termenul e de 10 zile. O sa convocam BPR-uri dupa o discutie cu premierul desemnat, dupa care stabilim calendarul.
  • Am avut o decizie in PSD, sub nicio forma PSD nu voteaza un guvern al actualei puteri. In orice democratie, majoritatea asigura cvorumul. Eu cred ca nu vor reusi sa faca cvorum, adica nu vor demonstra din nou ca au majoritate.
  • Cu certitudine nu se va ajunge la alegeri anticipate
Continue Reading

Essential News

Șeful PNL a prezentat principalele priorități ale Exxecutivului pe care îl va conduce.

Published

on

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban, liderul PNL, ca premier desemnat pentru formarea unui nou guvern. Șeful PNL a prezentat principalele priorități ale Exxecutivului pe care îl va conduce.

“Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Sunt onorat în numele PNL și garantez că voi pune toată experiența în slujba interesului public. Asumarea răspunderii unui nou guvern este ceea ce nedefinește.

În acest moment românii se uită cu speranță și încredere. Vom da românilor ceea ce așteaptă, cinste, competență, implicare și soluții pentru marile probleme. Iată principaelele priorități pe care le voi avea:

-refacerea echilibrelor macroeconomice care au afectat milioane de români

– restructurarea aparatului guvernamental

– readucerea competenței și profesiosionalismului

– digitalizarea instituțiilor

– consolidarea parcursului european al României în conformitate cu pactul pe care PNL l-a semnat la inițiativa președinteleui.

– respectarea unei independențe reale a justiției în România

– readucerea instituțiilor în slujba cetățeanului

Am încredere în toți partenerii în atingerea obiectivului major de a da jos guvernul PSD. Orice zi în investirea acestui guvern înseamnă păstrarea PSD la guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.