Connect with us

Essential News

Petre Daea: “Activitatea din agricultură și industrie alimentară nu se poate opri și nici amâna.”

Published

on

Petre Daea vine cu soluţii pentru asigurarea alimentelor necesare populaţiei în această perioadă. “Vin în sprijinul celor interesați cu acest program de aprovizionare a populației”, transmite ministrul Daea.
Iată propunerile făcute de către Petre Daea:

“PROGRAM DE APROVIZIONARE CU ALIMENTE A POPULAŢIEI

a. Pentru persoanele vulnerabile (cei izolați, fără sprijin de orice fel)

• Tabel nominal cu numele si prenumele acestora, vârsta, număr telefon
• Numărul acestora
• Gruparea lor pe străzi, cartiere, ulițe, sate, comune
• Sortiment și cantitatea de alimente pentru fiecare persoană stabilită, orientativ după vârstă, tradiție, zonă sau chiar prin discuție telefonică cu persoanele care au regim alimentar specific unor afecțiuni – coșul zilnic
• Cantitatea necesară pe sortimente pentru meniul zilnic
• Cantitatea zilnică pentru toți cei aflați în acesta situație
• Stabilirea furnizorilor pentru fiecare sortiment
• Stabilirea costului coșului zilnic al alimentelor puse la dispoziție
• Stabilirea modului de transport, cine și cu ce
• Stabilirea ritmului de asigurare cu hrană (zilnic, la câteva zile, săptămânal, lunar în funcție de situație)
• Stabilirea contravalorii serviciilor de hrană, transport, manoperă
• Stabilirea modului de suportare a costurilor:
o plată directă, sponsorizări
o suportare de la UAT
o suportare de la stat, etc.

b. Aprovizionarea populației din centrele urbane

• Alături de rețeaua existentă, care trebuie să funcționeze, se pot realiza suplimentar următoarele:
• Rețele comerciale cu circuit scurt, direct de la producător la consumator, astfel:
o Stabilirea de spatii pretabile pentru comercializare, spatii goale ce pot fi folosite cu dotări minime și asigurarea igienei și siguranței alimentare
o Punerea la dispoziția fermierilor, grupurilor de producători, cooperativelor a acestor spatii pentru vânzarea directă
o Asigurarea de mijloace de transport echipate special pentru transportul alimentelor direct de la producători în spațiile noi de comercializare
o Activarea Casei romane de comerț agroalimentar Unirea
o Inventarierea și punerea în funcțiune a unităților de prelucrare a produselor agricole aflate in blocaje juridice din diferite motive (ex. în județul Ilfov, comuna Vidra, etc.)
o Stabilirea si respectarea fluxurilor de aprovizionare și vânzare în piețe, cu delimitarea intrărilor și ieșirilor cumpărătorilor pe principiul “pe unde se intră nu se iese, pe unde se iese nu se intră”
o Echiparea tuturor vânzătorilor de produse agroalimentare cu materiale de protecție si acoperirea cu folie a produselor

c. Continuarea activităților în agricultură și în industria alimentară:

1. Însămânțarea la timp a întregii suprafețe a țării, asigurarea inputurilor necesare: semințe și motorină
2. Pornirea urgentă a sistemelor de irigații și continuarea investițiilor; punerea în funcțiune a stațiilor de pompare și umplerea canalelor principale, asigurarea gratuită a apei
3. Punerea în stare operațională a sistemului de combatere a grindinei si de creștere a precipitațiilor, precum și continuarea investițiilor în acest domeniu
4. Continuarea înregistrării cererilor online pentru subvenții pe anul 2020 la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură; sunt în joc 2 miliarde euro de la Uniunea Europeană
5. Continuarea și operaționalizarea tuturor programelor de susținere existente în cadrul MADR ( tomate, usturoi, lână, motorină, etc.)
6. Relansarea investițiilor în sectorul de reproducție porc și pasăre. Sunt legi aprobate pentru suma totală de 500 milioane euro, agreate de CE, din nefericire, sunt blocate de guvern
7. Relansarea investițiilor în zona montană pentru crearea unor centre de sacrificare, a unor mini-fabrici pentru producția de lapte, produse din carne, ulei, făină, mălai, sucuri, ceaiuri, conserve, solicitate de locuitorii din zonă. Legile sunt aprobate pentru o sumă totală de 152 milioane euro, din nefericire si acestea sunt blocate de guvern
8. Scutirea de plata impozitelor pentru agenții economici din domeniul agroalimentar
9. Acordarea de credite fără dobândă
10. Acordarea unui sprijin financiar pentru cei care angajează și mențin forța de munca. Aplicarea șomajului tehnic și plata salariilor să fie făcută de către stat până la reluarea producției
11. Scutirea taxelor de mediu pentru ambalaje pe perioada crizei

Atenție! O mare parte din lucrătorii din agricultura, ferme zootehnice, industria alimentară, specialiști, medici veterinari, au depășit vârsta de 65 de ani. Masuri specifice de protecție!

d. Elaborarea și aprobarea urgentă a actelor normative pentru desfășurarea curentă a activității în agricultură ( de ex. Hotărârea de Guvern pentru tomate care din nefericire nu este finalizată și a celorlalte acte care se impun)

e. Centralizarea costurilor pentru realizarea acestor obiective si modul de suportare de către:
• Persoanele in cauza
• Sponsorizări
• Societăți
• Unități administrative teritoriale (UAT)
• Bugetul statului

Aceste măsuri pot fi interpretate, selectate, completate și operaționalizate de către un Comandament multidisciplinar si multiinstituţional, subordonat structurilor statului, care să funcționeze non-stop în această perioadă dificilă. Să avem parte de succes.

Doamne ajută!”, trasmite Petre Daea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Essential News

Orban l-a UMILIT, în plină ședință de Guvern, pe Cîțu: “Am înțeles că e necesar să rediscutăm OUG referitoare la ratele bancare.”

Published

on

Ludovic Orban l-a umilit, în ședința de Guvern de luni, pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, cel care, prin depunerea mandatului de prim-ministru desemnat, i-a permis să fie, în continuare, premier. Orban l-a taxat pe Cîțu pentru că a trebuit să refacă OUG referitoare la păsuirea ratelor bancare.

”Ludovic Orban: Am înțeles că e necesar să rediscutăm OUG referitoare la ratele bancare.

Florin Cîțu: E nevoie de câteva clarificări, de dobânda la dobândă, despre cine poate beneficia și am extins și perioada de depunere a cererii, care era posibilă doar pe perioada stării de urgență, la 45 de zile de la apariția acestei OUG.

Ludovic Orban: Bun, ca să fiu clar. 1. Nu se mai capitalizează dobânda la dobândă pentru creditele ipotecare.

Florin Cîțu încearcă să intervină, dar premierul vorbește, în continuare, peste el.

Ludovic Orban: 2. Se prelungește termenul până la care se depune cererea de către persoana fizică sau juridică. 2. Până la momentul în care solicită, dacă au restanțe la plata creditelor, pot achita restanțele, ca să poată solicita suspendarea plății ratelor următoare.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

 

Continue Reading

Essential News

Codrin Ștefănescu: Violeta Alexandru, este ”cel mai sinistru ministru”, nu înțelege nimic din zona economică.

Published

on

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este ”cel mai sinistru ministru”, asta pentru că nu înțelege nimic din zona economică și nici nu ascultă patronatele care sunt nevoite să concedieze oamenii.

”Una dintre cele mai sinistre si incompetente personaje din guvernul PNL este ministrul muncii, madam Violeta Alexandru fostā Baubau! Nu intelege nimic, nu-i pasā de nimic! Urlā patronatele cā sunt nevoite sā concedieze oameni, se cer urgent māsuri, sprijin, bani…si nimic! Cucoana asta chiar nu pricepe o iotā despre ceea ce se petrece in economia româneascā acum. E surdā, oarbā si lipsitā de orice interes! Si incā e in functie!”, scrie Codrin Ștefănescu.

 

Continue Reading

Essential News

PSD continuă scandalul cu ministrul Finanțelor Florin Cîțu pe tema ordonanţei de amânare a ratelor bancare.

Published

on

PSD continuă scandalul cu ministrul Finanțelor Florin Cîțu pe tema ordonanţei de amânare a ratelor bancare. Într-o postare pe Facebook, partidul condus de Marcel Ciolacu lansează şi o ironie la adresa lui Cîțu, folosind hashtagul folosit de ministrul Finanțelor #româniitrebuiesăştie.

Ieri, Marcel Ciolacu a anunțat că va fi trecută prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea celor care au rate să obțină o amânare a acestora până la sfârșitul lui septembrie fără “dobânzi la dobânzi”.

„În România, ce fac Orban și Guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline și a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanță de urgență joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijorați de ratele care vin peste ei, în condițiile în care mulți nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârșitul lui septembrie. Și fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CîtuLucruriFantastice”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, făcând o comparație cu măsurile luate în Marea Britanie.

 

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2020 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2020 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.