Connect with us

Essential News

NEWS ALERT! SCANDAL în PNL! Liberalii apropiați lui Ludovic Orban au trecut la atac!

Published

on

Împărțiți între nevoia de a se disocia de orice demers susținut de actuala Putere și asigurarea sprijinului esențial al propriilor edili la viitoarele alegeri, membrii conducerii liberale s-au certat zeci de minute în șir între ei. S-a ajuns la atacuri la persoană, iar totul a culminat cu părăsirea nervoasă a ședinței de către unul dintre vicepreședinții partidului, Florin Roman, unul dintre cei mai aprigi partizani ai acordării pensiilor speciale pentru aleșii locali prin noul Cod administrativ.

În ședința BEX de astăzi , liberalii apropiați lui Ludovic Orban au trecut la atac și au cerut colegilor de partid să nu voteze forma noului Cod administrativ, pe motiv că servește mai degrabă intereselor actualei Puteri și orice asociere în sprijinul acestui demers va fi decontat electotral de PNL.

Rând pe rând, liberali precum Dan Vâlceanu, Tinel Gheorghe, Raluca Turcan, Ionel Pălar au încercat să explice colegilor de ce e nevoie ca acest proiect de lege, deși benefic pentru proprii primari și consilieri liberali, trebuie respins la vot în Parlament, susțin surse din conducerea PNL.

De celalată parte, Florin Roman și Victor Paul Dobre, doi dintre membrii PNL în comisia specială pentru cod administrativ au respins argumentele celeilalte tabere, acuzând-o de populism și de sabotare a intereselor propriilor aleși locali. Potrivit surselor citate, Roman a ținut să le amintească colegilor din conducere că fără sprijinul și mobilizarea aleșilor locali, mulți dintre ei nu ar mai fi prins un nou mandat de parlamentar în noua legislatură.

De cealaltă parte, Roman a fost acuzat, în special de către Raluca Turcan, că e “paralel” cu tema codului administrativ, că a pactizat cu PSD în comisia specială și că prin demersul său de susținere a pensiilor speciale pentryu primari a făcut rău imaginii partidului.

Reproșuri suficiente pentru Roman ca să părăsească nervos sala de lucru, susținând că el nu votează ca “oile în turmă”, ci cu gândul la interesele partidului pe termen lung.

La această oră, ostilitățile sunt departe de a se fi încheiat, taberele adverse din PNL neajungând încă la niciun consens. Energii interne irosite în van, în condițiile în care liberalii au pe aceeași ordine de zi de discutat problema moțiunii de cenzură pe care vor să o depună săptămâna viitoare împotriva Guvernului Dăncilă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Essential News

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei: “Eu am respectat legea întocmai.”

Published

on

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, de la protestul din 10 august, a fost pus sub învinuire, vineri, pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Întrebat, la ieșirea din Parchet, ce mesaj are pentru protestatari, Cazan a răspuns: “Să respecte legea. Eu am respectat legea întocmai”.

“Am calitatea de suspect pentru infracţiunile pe care deja dumneavoastră le cunoaşteţi (…) Îmi asum toată acţiunea, pentru că a fost bazată pe lege”, a mai spus Cazan.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor de la protestul de pe 10 august și actual șef al Jandarmeriei Capitalei, a ajuns vineri la Parchetul General pentru a fi înștiințat că este cercetat pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Cazan a mers prima dată la Ministerul Mediului, instituție aflată în vecinătatea Parchetului General, evitând să dea ochii cu protestatarii și cu jurnaliștii aflați la parchet. Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, militarul ar fi încercat în acest fel să folosească o altă intrare a Parchetului General, însă a renunțat la ideea după ce a văzut că și la respectiva intrare sunt jurnaliști.

La PÎCCJ se află un grup de protestatari care i-a huiduit pe reprezentanții jandarmeriei care au venit la audieri.

Șefii Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, au fost deja puși sub învinuire în dosarul deschis după protestul de pe 10 august.

Continue Reading

Essential News

Paul Stănescu: “Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta.”

Published

on

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre liderii PSD care au cerut demisia lui Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înainte de CEx, că nu face parte din așa-zisul stat paralel, menționând că și dacă se va încerca excluderea unui contestatar al lui Dragnea nimeni nu va pleca din partid.

“Dacă eu fac parte din statul paralel, cred că trebuie să mergem în altă parte. Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Toată lumea rămâne în PSD. Problema e de management al partidului. Nu discutăm de ‘armetică'”, a declarat Paul Stănescu.

Continue Reading

Essential News

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu – provocare pentru colegii din CEx.

Published

on

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu are o provocare pentru colegii din CEx, și anume propune ca disidenții din PSD să fie întrebați când au redactat scrisoarea. Pleșoianu consideră că scrisoarea acestora a fost redactată încă din luna august.

„Îi rog pe colegii mei din CEx să le adreseze marilor reformatori și democrați și progresiști și proeuropeni și ce-or mai fi dânșii următoarea întrebare cât se poate de simplă: CÂND a fost redactată scrisoarea?

Să spună semnatarii cum facem cu următoarea frază: “Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid”!

Dragi colegi reformatori, proeuropeni, progresiști, democrați și așa mai departe, ați publicat scrisoarea în data de 19 septembrie. Mai sunt câteva zile și, inevitabil, luna septembrie se duce liniștită în treaba ei. Iar singura “acțiune de protest anunțată pentru luna septembrie” a fost cea din 10 septembrie. Ca atare, am marea plăcere de a vă anunța că, rod al incomensurabilei dumneavoastră deșteptăciuni, tocmai ne-ați născut în minți suspiciunea rezonabilă că scrisoarea e redactată încă din luna august. Sau, ca s-o spun direct: ori habar n-aveți în ce lună ne aflăm, ori ați uitat să modificați lunile în text. Dacă ați redactat-o în august și ați publicat-o în data de 19 septembrie, un minimum de inteligență cerea să scrieți despre octombrie și noiembrie… Dar nu e nicio problemă, această gafă monumentală e rod al aceleiași inteligențe neasemuite care se face simțită în aproape fiecare rând al celebrei deja epistole…

Evident, dacă ați scris-o în august, asta n-are cum să aibă nici cea mai mică legătură cu îndemnul lui Werner, tot din august, ca cei din PSD să schimbe conducerea partidului…

P.S. Ponta și Crin Antonescu și-au bătut joc de voturile mele din 2012! Mă voi lupta cu absolut toate conservele din PSD care vor să arunce la gunoi și votul din 2016!

Cine citește scrisoarea marilor reformatori fără a ști despre ce este vorba va jura că e redactată de Barna de la USR, de Orban de la PNL, de Cioloș de la Habar-n-am-cum-îi-zice, de Bădiță-în-chiloți, de Macovei, de Werner, de Dogioiu ș.a.m.d.”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.