Connect with us

Essential News

Kovesi – reacție în scandalul pozei Maior-Dragnea: “Aceste informații nu sunt de interes public.”

Published

on

În urma publicării în spațiul public a unei fotografii în care procurorul Laura Codruța Koveși apare în aceeași încăpere cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cu George Maior, actualul ambasador român la Washington, Q Magazine a solicitat un punct de vedere fostului sef al DNA.

Potrivit sursei citate, Laura Codruța Kovesi a refuzat să răspundă, precizând prin Biroul de Presă al Parchetului că „aceste informații nu sunt de interes public”.

Adresa transmisă Parchetului General:

„Către Parchetul General

În atenția dnei Procuror Laura Codruța Kovesi

București, Nr.126/11.09.2018

Stimată Doamnă Procuror,

În baza Legii 544/2001 privind accesul la informații de interes public și pentru o corectă informare a opiniei publice, având în vedere reputația dvs și rolul public pe care l-ați jucat în societatea românească, vă rog să aveți amabilitatea de a clarifica unele aspecte care au născut suspiciuni în ceea ce vă privește.

În ziua de 9 septembrie 2018, în spațiul public, a apărut o fotografie cu Liviu Dragnea și George Maior, de la un eveniment ( se presupune privat) organizat la una din vilele de protocol ale Serviciului Român de Informații.

Dumneavoastră apăreți în plan second, în spatele celor doi, așezată pe un fotoliu.

Având în vedere declarațiile dumneavoastră publice făcute în mai multe interviuri că „nu v-ați întâlnit și nu ați participat vreodată la evenimente alături de politicieni pentru că este incompatibil cu statutul de magistrat”, vă rog să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Fotografia este reală sau este trucată?
  2. Vă amintiți când a fost făcută și în ce context?
  3. Dacă acesta nu era un eveniment privat, era unul oficial?
  4. Ați mai luat parte și la alte evenimente de acest fel la care au fost prezenți politicieni?
  5. Cum se armonizează prezența dvs cu statutul magistratului pe care l-ați invocat în alte ocazii?

Dat fiind faptul că aceasta este o temă care preocupă opinia publică și pentru a înlătura eventuale acuzații la adresa dvs., vă rugăm să ne răspundeți cât mai curând posibil.”

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.