Connect with us

Essential News

EVENIMENT | Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri la ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”.

Published

on

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri la ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”, organizat cu prilejul Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Premierul Dăncilă a avut parte de o baie de mulțime atent pregătită de ministrul Daea.

“Forumul Agricultorilor”, evenimentul organizat de Ministerul Agriculturii împreună cu Casa de Comerţ Unirea şi Confederaţia Meridian, a debutat miercuri, într-o manieră festivistă, în Cupola centrală de la Romexpo, unde potrivit organizatorilor au venit în jur de 11.000 de fermieri din toate colţurile ţării, circa 300 din fiecare judeţ.


După mesajul bine cunoscut al ministrului Agriculturii “Vă salut dragi fermieri, făuritori de hrană ai ţării” şi intonarea Imnului Naţional, de către un ansamblu folcloric, a rulat pe ecranul imens suspendat în Cupolă mesajul comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan. Acesta a mulţumit premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Petre Daea pentru Preşedinţia reuşită a României la Consiliul UE, anunţând succint şi principalele modificări ale noii Politici Agricole Comune.

Discursul ministrului Daea s-a axat pe reuşitele ultimilor ani din sectorul agricol: producţii record, reabilitarea sistemului de irigaţii, tehnologizarea fermelor şi informaţii despre noua Politică Agricolă Comună.

“De la anul integrării până astăzi, producţiile de cereale, grâu, orz, porumb, plante oleaginoase au crescut semnificativ, de la simplu la dublu şi mai mult de atât. Am intrat în UE cu 3 milioane de tone de grâu, astăzi avem constant în cei trei ani peste 10 milioane de tone. (…) În zootehnie producţia nu a avut o creştere dinamică, efectivele de bovine şi porcine au scăzut, în schimb efectivele de bovine şi familiile de albine au înregistrat creşteri semnificative.

Toate aceste cifre la un loc dau o concluzie, agricultura României în anul 2019: salt uriaş de la integrarea în UE şi stabilitatea producţiei agricole în ultimii trei ani. Pe podium în Uniunea Europeană astăzi se află şi România. Producţia de cereale a sărit de la 7,81 milioane tone în 2007 (…) la 16,8 milioane de tone în 2016. Prin munca dumneavoastră şi prin respectul dat de guvern, prin subvenţiile date la timp, am putut atinge spre cinstea noastră şi bucuria tuturor, producţie de 27 milioane de tone în 2017, de 31 milioane tone anul trecut, iar anul aceste estimăm în jur de 30 de milioane de tone”, a spus ministrul Agriculturii.


El a precizat că producţiile agricole obţinute în anii 2017, 2018 şi 2019 s-au datorat acordării la timp a subvenţiilor dar şi a sumelor necesare investiţiilor din fonduri europene şi de la bugetul naţional.

“Cred că sunteţi de acord cu mine?”, a întrebat Daea aştepând un răspuns din partea sălii, care l-a răsplătit cu un ropot de aplauze. “Păi, vă rog”, a comentat ministrul.

“Mărirea suprafeţelor irigate. Este aici un coleg foarte bun, un mare profesionist şi un fermier care, cu forţa faptelor, poate să demonstreze acest lucru. Se numeşte Nica (Viorel Nica n.r.) Felicitaţi-l că este al nostru. Şi să îl luăm ca exemplu şi ca un indicator uman şi mărturie vie pentru ceea ce facem în ţara românească. Mărirea suprafeţelor irigate şi protejare antigrindină, tehnologii moderne aplicate sunt activităţi pentru care vă felicit şi trebuie să va felicite toţi pentru ce faceţi în agricultura ţării româneşti indiferent în ce perioada a zilei, indiferent în ce perioadă a lunii, indiferent de condiţiile naturale. Faceţi ceea ce trebuie pentru ţara românească, în timpul necesar cerut de biologia plantei”, a mai transmis Daea fermierilor.


La eveniment a participat şi premierul Viorica Dăncilă, dar şi alţi membri ai Guvernului.

„Îmi face o deosebită plăcere să vă fiu astăzi alături la acest eveniment dedicat performanțelor dumneavoastră de care aveam toate motivele să fim mândri. Agricultura are un rol vital pentru societate, contribuie substanțial la creșterea economică și oferă locuri de muncă pentru un sfert din populația activă a României. Munca dvs asigură românilor alimente sănătoase și în același timp contribuie la echilibrarea balanței comerciale. Actualul Guvern a înțeles pe deplin rolul esențial al agriculturii și importanța dezvoltării satului românesc. De la preluarea guvernării, am pus agricultura între prioritățile noastre și am susținut acest sector prin toate pârghiile avute la dispoziție”, a spus premierul Dăncilă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Essential News

NEWS ALERT | Viorica Dăncilă, ANUNȚ după ce Iohannis a NOMINALIZAT premier.

Published

on

Viorica Dăncilă va susține o declarație de presă marți seară după anunțul președintelui Klaus Iohannis cu privire la noul premier.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, va susține o declarație de presă astăzi, 15 octombrie 2019, începând cu ora 18.30, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10.

 

Continue Reading

Essential News

Marcel Ciolacu: “Sub nicio forma PSD nu voteaza un guvern al actualei puteri.”

Published

on

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ce presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban:

  • In cel mai scurt timp trebuie sa vina in fata Parlamentului pentru investitura, la Constitutie scrie foarte clar, termenul e de 10 zile. O sa convocam BPR-uri dupa o discutie cu premierul desemnat, dupa care stabilim calendarul.
  • Am avut o decizie in PSD, sub nicio forma PSD nu voteaza un guvern al actualei puteri. In orice democratie, majoritatea asigura cvorumul. Eu cred ca nu vor reusi sa faca cvorum, adica nu vor demonstra din nou ca au majoritate.
  • Cu certitudine nu se va ajunge la alegeri anticipate
Continue Reading

Essential News

Șeful PNL a prezentat principalele priorități ale Exxecutivului pe care îl va conduce.

Published

on

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban, liderul PNL, ca premier desemnat pentru formarea unui nou guvern. Șeful PNL a prezentat principalele priorități ale Exxecutivului pe care îl va conduce.

“Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Sunt onorat în numele PNL și garantez că voi pune toată experiența în slujba interesului public. Asumarea răspunderii unui nou guvern este ceea ce nedefinește.

În acest moment românii se uită cu speranță și încredere. Vom da românilor ceea ce așteaptă, cinste, competență, implicare și soluții pentru marile probleme. Iată principaelele priorități pe care le voi avea:

-refacerea echilibrelor macroeconomice care au afectat milioane de români

– restructurarea aparatului guvernamental

– readucerea competenței și profesiosionalismului

– digitalizarea instituțiilor

– consolidarea parcursului european al României în conformitate cu pactul pe care PNL l-a semnat la inițiativa președinteleui.

– respectarea unei independențe reale a justiției în România

– readucerea instituțiilor în slujba cetățeanului

Am încredere în toți partenerii în atingerea obiectivului major de a da jos guvernul PSD. Orice zi în investirea acestui guvern înseamnă păstrarea PSD la guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.