Connect with us

Essential News

Culmea TUPEULUI: Hoții de la Realitatea TV luptă împotriva corupției!

Published

on

De 6 ani, Realitatea TV a schimbat proprietarul. În 2018, în luna martie, cercetarea DNA se încheie cu o concluzie arhicunoscută: Realitatea TV a fost furată printr-un fals în acte. Unii implicați sunt trimiși în judecată. Principalii beneficiari sunt liberi, protejați de DNA și SRI. Cu toate falsurile și abuzurile în serviciu, Realitatea TV funcționează sub controlul celor care au furat-o.

După ce Sorin Ovidiu Vîntu a întors armele cu Traian Băsescu, a renunțat la unitatea SRI de la Cotidianul și a început să lase Realitatea TV să se miște mult mai liber. Cu Răzvan Dumitrescu, Adrian Ursu și Oana Stancu, Realitatea TV începuse să funcționeze ca o gură de foc. Erau semne din ce în ce mai clare că jurnaliștii de la Realitatea TV aflaseră de contrafacerea proceselor și de secretul cătușelor din defilările televizate. Industria anticorupției începuse să prindă avînt, aducînd cu ea noi pietre prețioase la coroana de lauri a vedetei anticorupției. Pe acest fond a luat naștere planul de preluare sau de distrugere a Realității TV. Iată ce avea să mărturisească la Belgrad Sebastian Ghiță, cînd nu se mai temea nici de urechile SRI, nici de cătușele Laurei Codruța Kovesi: „Am să vă prezint felul în care aceste dosare sunt măsluite după modelul brevetat, inventat, de Laura Codruţa Kovesi în celebrul dosar Realitatea. O să vedeţi felul în care doamna Kovesi a vrut să distrugă Realitatea TV. O să vă spun unde s-a stabilit acest lucru şi de ce. Kovesi m-a abordat în clădirea SRI numită K2. Stăteam împreună la masă şi mi-a spus că, ascultându-l de mult timp pe Vîntu, şi-a dat seama că acesta nu mai are finanţare pentru Realitatea TV. Şi mi-a propus, practic mi-a explicat cât de vulnerabil este Vîntu şi că va accepta într-un fel să primească finanţare şi să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să-l doboare, să-l scoată din joc mult mai repede şi gândindu-se probabil că Realitatea TV va deveni o televiziune supusă şi va da ştiri laudative la adresa mai-marilor zilei“. (Evenimentul Zilei, 27 martie 2018)

Operațiunea de preluare a Realității TV a început în anul 2010, cînd Binomul a decis blocarea accesului lui Sorin Ovidiu Vîntu la banii din care finanța televiziunea. După ce l-au blocat la publicitate, Vîntu a fost blocat să mai ajungă şi la banii pe care îi avea prin diverse conturi din țară și din străinătate. Așa a încercat Sorin Ovidiu Vîntu diverse trucuri de a ieși din încercuirea Binomului. Să predea administrarea postului unor profesioniști, să îl închirieze pe o sumă lunară, să mimeze vînzarea postului către o altă persoană sau societate comercială. În primul moment, a jucat prost. A ales varianta unei colaborări cu Sebastian Ghiță. De fapt, Sorin Ovidiu Vîntu s-a băgat singur în gura lupului. A dat Realitatea TV omului ancorat la SRI, ca să scape de SRI. Nici n-a perfectat bine actele cu Ghiță, că Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat de Binom. Din acel moment a început nebunia. În 2011 postul a ajuns cînd sub influența, cînd sub controlul unui alt jucător din lumea politico-interlopă și de afaceri, apropiat al lui Blejnar și Băsescu: Emilian Schwartzenberg, zis Ilan. Iată ce spune un procuror care a cercetat cazul furtului Realității TV: „Așadar, la 29.04.2011, Schwartzenberg Emilian a dobîndit numai calitatea de persoană interpusă pentru Vîntu Sorin Ovidiu în cadrul Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, nu și proprietatea asupra acțiunilor emise de această societate. Conform înțelegerii dintre Vîntu Sorin Ovidiu și Schwartzenberg Emilian, ultimul urma să se comporte ca și cum ar fi fost beneficiarul real al societății, pentru ca legătura adevăratului proprietar cu televiziunea Realitatea TV să fie ascunsă publicului”.

Și ingineria cu Emilian Schwartzenberg avea să sfîrșească la fel de prost ca și cea cu Sebastian Ghiță. Ingineria cu româno-israelianul avea să se încheie la 20 aprilie 2012, cînd Sorin Ovidiu Vîntu a anunțat transferul acțiunilor societății care deținea Realitatea TV către fiul și fiica sa. Aşa s-a ajuns ca E. Schwartzenberg să intre în negocieri cu Cozmin Gușă. Ce n-au reușit Ghiță și Binomul au izbutit Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Click pe imagine pentru mărire!

Mai săptămânile trecute am primit pe o filieră ciudată un dosar conținînd ordonanțe și constatări semnate de un procuror de la Direcția Națională Anticorupție, întocmit de procurorul Carmen Damian.

Este vorba despre o ordonanță din 21.03.2018, emisă în dosarul nr. 97/P/2018, în care procurorul Carmen Damian afirmă următoarele: „Principalul bun deținut de Blue Link Comunicazione (Cyprus) Limited este pachetul de 86% din acțiunile emise de Realitatea Media SA. În perioada 21 mai 2011 – 20 aprilie 2012 Vîntu Sorin Ovidiu a cedat adminsitrarea societății Blue Link Comunicazione lui Schwartzenberg Emilian. În temeiul unui contract de cesiune falsificat de reprezentanții societății Strategies Research Management SRL (societate controlată de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă), societatea Bluelink Comunicazione Ltd (Cyprus) a pierdut calitatea de acționar al Realitatea Media SA. Cel mai important bun deținut de Realitatea Media SA este postul de televiziune Realitatea. Ca urmare, toate actele și toate faptele care vor fi descrise în continuare au avut ca scop obținerea controlului asupra postului de televiziune Realitatea” (ordonanța DNA din 21.03.2018, semnată de procurorul Carmen Damian). Click pe imagini pentru mărire!

Cum au pus mîna Păcuraru și Gușă pe Realitatea TV, pe care o folosesc de ani buni fără să achite nici o taxă? Pentru a nu spori confuzia care plutește asupra preluării Realității TV, trecem peste manevrele lui Schwartzenberg Emilian cu o firmă din Ungaria (E-Boutique Kft) și cu implicarea lui Dragoș Dobrescu.

Iată cum descrie procurorul Carmen Damian preluarea controlului asupra Realității TV: „Prin falsificarea registrului acționarilor societății PSV Company SA, în sensul plăsmuirii/confecționării înregistrării de la poziția 1476, conform căreia Elbahold Limited a cedat un număr de 1.620.372 de acțiuni către Strategies Research Investment SRL la data de 01.02.2012, reprezentanții societății Strategies Research Investments SRL și ai PSV Company SA (nota redacției – acestea două fiind controlate ca asociați sau indirect de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă) au obținut înregistrarea mențiunii corespunzătoare schimbării acționariatului în Registrul Comerțului, au modificat actul constitutiv al societății PSV Company SA și, după ce au omis să prezinte Curții de Apel București contractul în temeiul căruia au înregistrat poziția 1.476 în Registrul acționarilor, au încercat din nou să obțină înregistrări cu același efect în Registrul Comerțului” (pag. 22 a ordonanței).

Și precizează: „Prin falsificarea Registrului acționarilor și înregistrarea modificărilor la Oficiul Registrului Comerțului de pe lîngă Tribunalul București, folosirea calității de proprietar a fost posibilă pentru societatea Strategies Research Investments SRL (acționari Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă), fără să mai fie nevoie să plătească vreo sumă de bani beneficiarului real al acțiunilor”.

                          La ce duce concluzia procurorului Carmen Damian?

Prin Ordonanța nr. 161/P/2013 din 9.03.2018, s-a dispus: „Pentru Păcuraru Maricel, schimbarea încadrării juridice din complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută la art. 26 raportat la art 31. Cod penal, în participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos injust”, precum și „schimbarea încadrării juridice din complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în infracțiunea de uz de fals, prevăzută de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea articolului 5 din Codul penal”. Click pe imagine pentru mărire!

Prin aceeași Ordonanță 161/P/2013 din 9.03.2018, s-a dispus efectuarea urmăririi penale în continuare pentru tot felul de infracțiuni, 16 la număr, pentru același, pe neașteptate eliberat din penitenciar, Maricel Păcuraru. Printr-o ordonanță din 19.03.2018, a fost constituit un nou dosar sub numărul 97/P/2018, avînd ca obiect infracțiunea de fals în înscrisuri, uz de fals etc. De asemenea, procurorul a decis punerea în mișcare „pentru Păcuraru Maricel pentru acțiunea de uz de fals și participare improprie pentru infracțiunea de abuz în serviciu”.

După 6 ani de la sustragerea prin uz de fals a Realității TV, DNA extinde cercetările și nu decide mare lucru. Realitatea TV funcționează cu cei care au falsificat actele și au făcut declarații false la CNA.

Explicația este simplă. Nu se mișcă nimic pentru că Binomul și președintele Klaus Iohannis au nevoie de Realitatea TV ca de aer.

                                                                                                         Cornel NISTORESCU

Sursa: COTIDIANUL

Mai multe detalii: aici

Essential News

NEWS ALERT! Trei lideri PSD chemaţi la DNA în legătură cu partidele de vânătoare cu Liviu Dragnea şi şefii Tel Drum.

Published

on

Directorii companiei Tel Drum au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Gabriel Vlase sau Claudiu Manda, potrivit unei investigaţii Rise Project. Manda, Vlase şi Bădălău au fost audiaţi la DNA pe acest subiect.

Vlase, Manda şi Bădălău, interogaţi la DNA despre partidele de vânătoare cu Dragnea

Liviu Dragnea a vânat de cel puţin 32 de ori la el în judeţ, în ultimii nouă ani, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project.

“S-a distrat pe domeniile AVPS Turris Turnu Măgurele, al cărei cofondator şi preşedinte a fost până în 2004. Atunci, a predat asociaţia colegilor lui de partid şi dosar, Petre Pitiş, actualul manager al corporaţiei Tel Drum, şi Marian Fişcuci, primul acţionar. De 31 de ori, Dragnea a mers în pădure însoţit de directorul Petre Pitiş. De patru ori s-a dus şi cu Marian Fişcuci. Prieteni din liceu, camarazi la partid şi vânători împătimiţi, cei doi împart frăţeşte dosarele Tel Drum de la DNA. De câteva ori li s-a alăturat afaceristul Costel Comana, coleg de facultate şi tranzacţii imobiliare cu Dragnea. Comana s-a sinucis în 2015, într-un avion din America Centrală, la scurt timp după ce DNA l-a pus oficial sub acuzare în dosarul „Regiotrans””, potrivit sursei citate.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, actualmente în închisoare, a vânat în codrii Tel Drum de 18 ori. Vicepremierul Paul Stănescu de la Olt a venit de 13 ori. Marian Oprişan din Vrancea, de cinci ori. Marcel Ciolacu din Buzău a semnat prezenţa în patru dăţi, potrivit Rise Project.

Nici actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, nu a lipsit de la aceste partide de vânătoare, fiind prezent de trei ori la Dragnea. Tot de atâtea, Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la patru partide.

Aceştia trei din urmă, Manda, Vlase, Bădălău, au fost chemaţi recent la DNA ca martori în dosarul Tel Drum. Interogatoriile au vizat chiar partidele de vânătoare.

”Am fost acolo la invitaţia asociaţiei de vânătoare. Am fost şi audiat la DNA pe subiectul ăsta, chiar săptămâna trecută. M-am întâlnit la vânătoare şi cu Manda, da, e prietenul meu. Cu Liviu Dragnea nu cred, că el nu avea dreptul de portarmă pe vremea aia, că avea proces şi permisul retras. Credeţi că eu îi cunosc pe directorii de la Tel Drum? Cine dracu e Pitiş pentru mine? Pentru dumneavoastră posibil că e, dar pentru mine nu e nimeni. Să fie sănătos! Tel Drum ăsta ce e, vreun minister? Nu e vreo vedetă naţională. Eu sunt politician, nu-i ştiu”, a declarat Niculae Bădălău.

Organizatorii locali ai partidelor de vânătoare erau oamenii de încredere, rudele, angajaţii sau foştii colegi ai lui Liviu Dragnea, toţi având legătură cu Tel Drum, fie că erau acţionari, directori sau contractori ai corporaţiei.

Marian Oprişan ar fi redirecţionat 100 de milioane de euro, fonduri europene, către Tel Drum şi doi parteneri, într-un contract-mamut semnat în 2011, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă în judeţul Vrancea.

“Şi Constanţa a cotizat. În 2010, Nicuşor Constantinescu a acordat Tel Drum un contract de 30,7 milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri judeţene prin procedură de licitaţie restrânsă accelerată. Vecinul Paul Stănescu e alt exemplu. În 2013, a trimis 7,2 milioane de lei către Tel Drum, prin cerere directă de ofertă, pentru „lucrări de construcţii şi drumuri” în judeţul Olt, chiar la o lună după o vânătoare de pomină în Teleorman, cu cei menţionaţi mai sus. Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman rămâne principalul finanţator: din 2007 încoace, corporaţia a încasat peste un miliard de lei aici, iar peste jumătate din sumă (54%) a venit pe semnătura lui Dragnea. Altfel, campionii locali ai vânătorii sunt organizatorii oficiali Mădălin Ioniţă (65 de partide), managerul Tel Drum, Petre Pitiş (59 de partide) şi Petre Rădan, fost magazioner-şef la Tel Drum, angajat acum la ferma de vaci a lui Dragnea Junior (57 de partide). De 12 ori a luat arma-n mână şi Mircea Vişan, director tehnic la Tel Drum, inculpat în dosar cu Dragnea, Pitiş, Fişcuci etc”, scriu jurnaliştii.

La evenimente, au participat şi şefi din poliţie, de instituţii descentralizate, primari, consilieri, soţi de judecătoare sau angajaţii de încredere la firmele din grupul Tel Drum.

 

Continue Reading

Essential News

RAZBOI TOTAL! Codrin Ștefănescu a cerut ca Gabriela Firea să fie demisă de la conducerea PSD Ilfov!

Published

on

 

Potrivit “România TV”, Codrin Ștefănescu, ales secretar general al PSD, astăzi, în urma unui vot în CEx, a cerut ca Gabriela Firea să fie demisă de la conducerea PSD Ilfov, dar și din funcția de vicepreședinte PSD la nivel național. Ștefănescu a făcut show în CEx, prezentând o listă a atacurilor lansate de Firea la adresa conducerii partidului.

Continue Reading

Essential News

Victor Ponta: “A mai ramas vreun pesedist in conducerea PSD?”

Published

on

Victor Ponta a reacționat imediat la informațiile apărute în presă, privind remanierile din cabinetul Dăncilă:

“1. A mai ramas vreun pesedist in conducerea PSD ( ca social democrati nu mai sunt de mult timp) ? Cu Dragnea presedintele Partidului de la PD, cu Darius Valcov consilier ( Premier in fapt) de la PDL, cu Codrin secretarul general de la PRM , cu Gabriel Mutu seful celei mai mari organizatii cea de la Bucuresti de la PDL, Ministrul Transporturilor Olguta de la PRM ….. Basescu a fost genial cand l-a trimis pe Dragnea la PSD – doar asa a reusit sa il distruga ( din interior)

2. Poate exista un Guvern format din oameni mai incompetenti si mai putin pregatiti profesional decat Guvernul “Dancila 1”? Da -Guvernul “Dancila” 2 / noii veniti bat toate recordurile – cu un matematician la Cultura, cu Olguta sa faca autostrazi, cu un baiat de la sport care sa gestioneze pensiile si programele sociale, cu Nae Badalau seful economiei Europei in Semestrul 1 din 2019, cu Alex Petrescu si Ilan Laufer care nu au fost buni pentru functia de ministru si dati afara din guvern anul trecut ca sa fie “reevaluati” azi, cu un vicepremier care tocmai nu a luat decat un singur vot in Parlament pentru functia de Presedinte ASF , cu Minstrul Afacerilor Europene gonit din functie cu o luna inainte sa preluam presedintia Consiliului UE ….. e si de plan si de ras!

3. Domnul Gabriel Les a fost secretar de stat la Ministerul Apararii in Guvernul “Ciolos” si a intocmit Hotararea de Guvern pentru achizitia unor corvete de la DAMEN Olanda cu pret dublu – a devenit ministru in Guvernul Grindeanu si schimbat imediat din functie pentru ca nu a facut licitatie pentru acele achizitii / redevine Ministru in conditiile in care saptamana viitoare trebuie sa se anunte castigatorul licitatie pentru achizitia de corvete – la care participant este …… DAMEN Olanda !

Sigur ca aceasta combinatie de incompetenta profesionala, lipsa de coloana vertebrala si afaceri necurate cu bani publici este principala caracteristica a “ Regimului Dragnea – Dancila” / tara este “vanata” si partajata ca pe domeniile de vanatoare ale Teldrum – cam cu aceleasi personaje!

Mai mult ca niciodata este nevoie de ProRomania – alternativa de seriozitate, profesionalism si onestitate pe zona de centru stanga!”, a scris Ponta pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.