Connect with us

Essential News

Cristian Tudor Popescu este împotriva unei recomandări a Comisiei de la Veneţia:

Published

on

Cristian Tudor Popescu este împotriva unei recomandări a Comisiei de la Veneţia:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că nu este necesară modificarea Constituției României, așa cum recomandă Comisia de la Veneția pentru echilibrarea puterilor președintelui, ale CSM și ale ministrului Justiției, deoarece și într-o asemenea formă, o Curte Constituțională controlată politic ar putea face „interpretări abuzive”. Jurnalistul a declarat, la Digi 24, că nu crede că PSD-ALDE vor ține cont de aceste recomandări, pe care le vor respinge așa…

Continuarea pe: Stiripesurse.ro

Essential News

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a amanat luni, pana pe 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA in cazul Tariceanu.

Published

on

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a amanat luni, pana pe 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA in cazul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa in legatura cu ancheta privind retrocedarea Fermei Baneasa, potrivit ziare.com.

Motivele: unul dintre judecatori si-a depus la CSM cererea de pensionare, iar avocatul lui Tariceanu a solicitat termen pentru studierea motivelor de apel.

Potrivit unor surse din magistratura, judecatorul Aurel Ilie si-ar fi depus cererea de pensionare.

Astazi, avocatul Dan Apostol a cerut termen pentru studierea motivelor de apel, deoarece au fost depuse vineri. Procurorul DNA a fost de acord cu amanarea acestui proces. Tariceanu nu s-a prezentat astazi la Inalta Curte.

Presedintele completului de 5 judecatoru, Iulian Dragomir, a pus in vedere DNA sa formuleze, pana pe 14 ianuarie, o cerere scrisa de probe.

Pe 9 noiembrie, Inalta Curte a tras la sorti componenta noilor completuri de 5 judecatori. Completul care ar trebui sa-l judece pe Tariceanu este format din Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Ilie Gheorghe Aurel, Ioana Bogdan si Stefan Pistol.

Continue Reading

Essential News

Cristian Lazăr a stabilit o întâlnire cu avocații soției președintelui României pentru a vedea când poate fi citată prima doamnă la audieri.

Published

on

Soluție de ultimă oră găsită de procurorii de la Parchetul General pentru audierea soției președintelui României, Klaus Iohannis. Potrivit “România TV”, procurorul Cristian Lazăr, cel care se ocupă de dosarul caselor soților Iohannis, despre care procurorii susțin că ar fi fost dobândite ilicit, a stabilit o întâlnire cu avocații soției președintelui României pentru a vedea când poate fi citată prima doamnă la audieri.

Decizia vine după ce Carmen Iohannis a anunțat procurorii prin fax, săptămâna trecută, că nu poate lua parte la audierile la care fusese citată, fiind plecată în Marea Britanie unde efectua o vizită oficială cu șeful statului.

Continue Reading

Essential News

Liberalii vor să ceară în Biroul Permanent al Camerei Deputaților sancționarea deputatului PSD, Florin Iordache.

Published

on

Ludovic Orban, a propus, în BEX, ca liberalii să ceară în Biroul Permanent al Camerei Deputaților sancționarea deputatului PSD, Florin Iordache, cu tăierea indemnizației, pentru semnele obscene făcute în plenul Parlamentului, au declarat surse politice, pentru platforma MEDIAFAX.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a propus, în Biroul Executiv al partidului de luni, ca liberalii să ceară în Biroul Permanent al Camerei Deputaților sancționarea deputatului PSD, Florin Iordache, cu tăierea indemnizației pentru semnele obscene făcute săptămna trecută în plenul Parlamentului.

Propunerea liberalilor vine după ce, miercuri, deputatul Florin Iordache a arătat degetul mijlociu în plenul Parlamentului României.

Deputatul Florin Iordache a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că … “vi s-a părut. E un punct de vedere”.

Imaginile din plen l-au suprins pe Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.