Connect with us

Essential News

Ce mesaje au transmis românii din străinătate.

Published

on

În ultimele săptămâni au fost create, pe comunităţile de Facebook, mai multe evenimente publice pentru ziua de astăzi, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai.

La o simplă căutare pe reţeaua de socializare amintită folosind cuvintele „protest 10 august” găsim atât articole de presă, cât şi o serie de postări ale utilizatorilor reţelei, evenimente şi grupuri dedicate protestului, deci o mobilizare destul de mare, care, însă, nu se ştie şi nu poate fi garantată de nimeni că se va regăsi fizic în Piaţa Victoriei.

Găsim, aşadar, grupuri intitulate „Protest Diaspora 10/11 august Germania” sau „Protest Diaspora 10/11 august Ţările Nordice” ori „Protest Diaspora 10/11 august USA”. Nici unul din grupuri nu este numeros, adunând mai puţin de 500 de membri.

Trebuie subliniat un lucru îngrijorător. Şi anume, cei care s-au filmat pentru a transmite live pe Facebook au făcut acest lucru ignorând faptul că se află la volan. Se reia ideea solidarităţii şi a sentimentului de revoluţie.

„Plâng… Niciodată n-am văzut atâta solidaritate… Maşinile pe stânga şi pe dreapta se opreau şi ne claxonau… Avem nevoie de voi să fim uniţi”, a spus un internaut care a postat un clip video în grupul Protest Diaspora 10/11 august Germania.

„Am venit din America, să mă lupt cu sistemul corupt, şi de ziua mea — 9 august — sunt în faţa Guvernului. A venit timpul să ne unim!”, a scris pe Facebook Marius R. Stoica. El a intrat şi live, transmiţând mesaje de solidaritate, îndemnându-şi prietenii să distribuie pagina.

Din ce se aude în înregistrare rezultă că oamenii erau deja în contact prin intermediul internetului.

„Suntem undeva în Austria. Încercăm să ne regrupăm cum putem mai bine” este mesajul transmis live pe Facebook de Mario Mocan.

El spune că mai sunt oameni care vin din Franţa, Belgia şi urmează să se regrupeze la intrarea în Ungaria.

Şi acesta îndeamnă românii să vină în Piaţa Victoriei şi să nu asculte de nimeni pentru că, adaugă acesta, „protestul se ţine”. El precizează că protestul va fi unul paşnic, nu violent, aşa cum se vehiculează.

„Ridicaţi România în picioare! Luptăm împreună sau murim singuri!” este un alt mesaj, postat încă din iulie, care are în centru o fetiţă îmbrăcată în ie.

Cei fără pposibilitatea de deplasare în Bucureşti erau îmbiaţi de alţi internauţi cu transportul gratuit.

Asociaţia Românilor din Italia a anunţat încă din iulie că nu susţine protestul de astăzi.

Mai mult, ARI a propus ca românii din diaspora care vor participa la protest să prezinte un document prin care să demonstreze domiciliul/rezidenţa în străinătate.

Reamintim că autorităţile române au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă, precizează agerpres.ro.

Românii întorşi în ţară, care şi-au exprimat intenţia de a participa la manifestaţia de vineri din Bucureşti, au protestat încă de miercuri seara în mai multe oraşe din vestul ţării. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat, din maşini, steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Sursa: Sputnik

Essential News

Popa: “Tudose? A plecat de două zile din partid și a uitat că a fost social-democrat, ba chiar prim-ministru al unui Guvern susținut de PSD.”

Published

on

Fostul premier al PSD, Mihai Tudose, în prezent la Pro România, a lansat o serie de atacuri la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea. Replica incendiară vine din partea europarlamentarului PSD Răzvan Popa, cel care îl acuză pe Tudose că a plecat de două zile din partid și acum a uitat că a fost social-democrat.

”Halal acel politician care se pretinde social-democrat, dar care acordă mai multă atenție instituțiilor de forță decât politicilor publice îndreptate către marea masă a cetățenilor. PSD este un partid totuși care a acordat suficient respect instituțiilor din această zonă și o face și acum.

Mihai Tudose a plecat de două zile din partid și a uitat că a fost social-democrat, ba chiar prim-ministru al unui Guvern susținut de PSD. Dacă nu ar fi uitat, ar fi vorbit despre alocările de la Educație sau Sănătate și despre creșterea alocațiilor. Mihai Tudose nu a renunțat doar la PSD, a renunțat la valorile social-democrației”, a spus Răzvan Popa.

Continue Reading

Essential News

Mircea Badea: “Eu sunt bărbat, deci șmecher (…) Dacă am ghinion și cad în cap (…) mă duc imediat după să fac emisiune 3 ore în direct.”

Published

on

Mircea Badea a împărtășit astăzi într-o postare făcută pe o rețea de socializare câteva dintre regulile după care își trăiește viața, dar și amănunte despre felul în care reacționează în situații critice. Iar la finalul mesajului, el a avut o concluzie tranșantă.

“Video de aseară. Eu sunt bărbat, deci șmecher, deci nu mi-e frică să-mi risc pielea, la propriu și la figurat și în orice alt fel. Ies din zona mea de confort fără să fiu nevoit, ci pentru că aleg să fac asta. Și dacă se întâmplă să am ghinion când mă pericilitez și când mă supun conștient riscurilor, îmi asum. Nu mă smiorcăi. Dacă am ghinion și cad în cap, mă ridic, mă scutur de praf, îmi fac freză și mă duc imediat după să fac emisiune 3 ore în direct. Pentru că n-am fost fătălău niciodată”, a scris Mircea Badea în dreptul unei înregistrări pe care a postat-o pe pagina lui oficială de Facebook.

Continue Reading

Essential News

Felix Bănilă: “Dosarul lui Cristian Borcea este aproape de finalizare, în contextul în care se fac actele finale înainte de adoptarea soluţiei.”

Published

on

Dosarul lui Cristian Borcea este aproape de finalizare, în contextul în care se fac actele finale înainte de adoptarea soluţiei, a afirmat procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, după şedinţa de bilanţ pe anul 2018 a instituţiei.

Şeful DIICOT a vorbit, miercuri, despre dosarele de interes ale instituţiei şi a arătat că dosarele protestelor din 10 august 10 august şi al traficului de organe din Ilfov sunt într-o fază incipientă şi se lucrează, în vreme ce dosarele Black Cube, Sky News şi cel care îl vizează pe Cristian Borcea sunt aproape de final.

“Legat de cauza 10 august, după cum bine ştiţi, sesizarea a fost a Jandarmeriei. Este o sesizare destul de amplă, iar una dintre faptele sesizate vizează şi modalitate de finanţare. Dosarul e într-o fază incipientă. S-au solicitat documente de la instituţiile publice şi au fost şi persoane cu care s-a discutat”, a dezvăluit Bănilă.

Despre dosarul traficului de organe de la Ilfov, şeful DIICOT nu a dorit să comenteze, precizând că este o cauză în fază incipientă.

“Dosarul cu Borcea privind circuitele fictive, după cum ştiţi au fost făcute percheziţii, se urmăresc circuitele financiare, se fac percheziţii informatice şi în scurt timp cred că vom avea şi o soluţie. La fel şi în dosarul Black Cube, avem un inculpat şi cred că în foarte scurt timp vom avea şi o soluţie. Dosarul Sky News este finalizat şi în acest moment se redactează soluţia, astfel că în foarte scurt timp vom avea un comunicat pe această temă”, a mai spus Bănilă.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.