Connect with us

Essential News

Ce mesaje au transmis românii din străinătate.

Published

on

În ultimele săptămâni au fost create, pe comunităţile de Facebook, mai multe evenimente publice pentru ziua de astăzi, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai.

La o simplă căutare pe reţeaua de socializare amintită folosind cuvintele „protest 10 august” găsim atât articole de presă, cât şi o serie de postări ale utilizatorilor reţelei, evenimente şi grupuri dedicate protestului, deci o mobilizare destul de mare, care, însă, nu se ştie şi nu poate fi garantată de nimeni că se va regăsi fizic în Piaţa Victoriei.

Găsim, aşadar, grupuri intitulate „Protest Diaspora 10/11 august Germania” sau „Protest Diaspora 10/11 august Ţările Nordice” ori „Protest Diaspora 10/11 august USA”. Nici unul din grupuri nu este numeros, adunând mai puţin de 500 de membri.

Trebuie subliniat un lucru îngrijorător. Şi anume, cei care s-au filmat pentru a transmite live pe Facebook au făcut acest lucru ignorând faptul că se află la volan. Se reia ideea solidarităţii şi a sentimentului de revoluţie.

„Plâng… Niciodată n-am văzut atâta solidaritate… Maşinile pe stânga şi pe dreapta se opreau şi ne claxonau… Avem nevoie de voi să fim uniţi”, a spus un internaut care a postat un clip video în grupul Protest Diaspora 10/11 august Germania.

„Am venit din America, să mă lupt cu sistemul corupt, şi de ziua mea — 9 august — sunt în faţa Guvernului. A venit timpul să ne unim!”, a scris pe Facebook Marius R. Stoica. El a intrat şi live, transmiţând mesaje de solidaritate, îndemnându-şi prietenii să distribuie pagina.

Din ce se aude în înregistrare rezultă că oamenii erau deja în contact prin intermediul internetului.

„Suntem undeva în Austria. Încercăm să ne regrupăm cum putem mai bine” este mesajul transmis live pe Facebook de Mario Mocan.

El spune că mai sunt oameni care vin din Franţa, Belgia şi urmează să se regrupeze la intrarea în Ungaria.

Şi acesta îndeamnă românii să vină în Piaţa Victoriei şi să nu asculte de nimeni pentru că, adaugă acesta, „protestul se ţine”. El precizează că protestul va fi unul paşnic, nu violent, aşa cum se vehiculează.

„Ridicaţi România în picioare! Luptăm împreună sau murim singuri!” este un alt mesaj, postat încă din iulie, care are în centru o fetiţă îmbrăcată în ie.

Cei fără pposibilitatea de deplasare în Bucureşti erau îmbiaţi de alţi internauţi cu transportul gratuit.

Asociaţia Românilor din Italia a anunţat încă din iulie că nu susţine protestul de astăzi.

Mai mult, ARI a propus ca românii din diaspora care vor participa la protest să prezinte un document prin care să demonstreze domiciliul/rezidenţa în străinătate.

Reamintim că autorităţile române au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă, precizează agerpres.ro.

Românii întorşi în ţară, care şi-au exprimat intenţia de a participa la manifestaţia de vineri din Bucureşti, au protestat încă de miercuri seara în mai multe oraşe din vestul ţării. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat, din maşini, steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Sursa: Sputnik

Essential News

BREAKING! Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

Published

on

Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

„Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. E nevoie să pregătim echipa pentru proiectele acestea importante. I-am rugat pe doamna prim-ministru și pe dl președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul”, a spus Fifor, la Palatul Parlamentului.

Continue Reading

Essential News

Mihai Tudose a declarat luni, înainte de ședința CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg și se va opune excluderilor.

Published

on

Fostul premier Mihai Tudose a declarat luni, înainte de ședința CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg și se va opune excluderilor. Totodată, Tudose a spus că o remaniere arată că ceva nu a mers bine și nu e motiv de bucurie, scrie Mediafax.

“Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduși, nu dați afară”, a spus Mihai Tudose.

În ceea ce privește demisia Gabrielei Firea de la PSD București, Tudose a afirmat: “E decizia domniei sale de a forța alegerile la București pentru că e interimar”.

Legat de demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării, fost premier a afirmat că regretă, iar în legătură cu remanierile anunțate: “de ce credeți că aș putea fi vesel. O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine”.

Continue Reading

Essential News

BREAKING! Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București.

Published

on

Primarul Capitalei Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București. Decizia Gabrielei Firea vine cu câteva minute înainte de începerea ședinței CEx. Cererea a fost înaintată liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Mi-am dat demisia de la PSD București”, a anunțat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, înainte de ședința CEx.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.