Connect with us

Essential News

Ce mesaje au transmis românii din străinătate.

Published

on

În ultimele săptămâni au fost create, pe comunităţile de Facebook, mai multe evenimente publice pentru ziua de astăzi, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai.

La o simplă căutare pe reţeaua de socializare amintită folosind cuvintele „protest 10 august” găsim atât articole de presă, cât şi o serie de postări ale utilizatorilor reţelei, evenimente şi grupuri dedicate protestului, deci o mobilizare destul de mare, care, însă, nu se ştie şi nu poate fi garantată de nimeni că se va regăsi fizic în Piaţa Victoriei.

Găsim, aşadar, grupuri intitulate „Protest Diaspora 10/11 august Germania” sau „Protest Diaspora 10/11 august Ţările Nordice” ori „Protest Diaspora 10/11 august USA”. Nici unul din grupuri nu este numeros, adunând mai puţin de 500 de membri.

Trebuie subliniat un lucru îngrijorător. Şi anume, cei care s-au filmat pentru a transmite live pe Facebook au făcut acest lucru ignorând faptul că se află la volan. Se reia ideea solidarităţii şi a sentimentului de revoluţie.

„Plâng… Niciodată n-am văzut atâta solidaritate… Maşinile pe stânga şi pe dreapta se opreau şi ne claxonau… Avem nevoie de voi să fim uniţi”, a spus un internaut care a postat un clip video în grupul Protest Diaspora 10/11 august Germania.

„Am venit din America, să mă lupt cu sistemul corupt, şi de ziua mea — 9 august — sunt în faţa Guvernului. A venit timpul să ne unim!”, a scris pe Facebook Marius R. Stoica. El a intrat şi live, transmiţând mesaje de solidaritate, îndemnându-şi prietenii să distribuie pagina.

Din ce se aude în înregistrare rezultă că oamenii erau deja în contact prin intermediul internetului.

„Suntem undeva în Austria. Încercăm să ne regrupăm cum putem mai bine” este mesajul transmis live pe Facebook de Mario Mocan.

El spune că mai sunt oameni care vin din Franţa, Belgia şi urmează să se regrupeze la intrarea în Ungaria.

Şi acesta îndeamnă românii să vină în Piaţa Victoriei şi să nu asculte de nimeni pentru că, adaugă acesta, „protestul se ţine”. El precizează că protestul va fi unul paşnic, nu violent, aşa cum se vehiculează.

„Ridicaţi România în picioare! Luptăm împreună sau murim singuri!” este un alt mesaj, postat încă din iulie, care are în centru o fetiţă îmbrăcată în ie.

Cei fără pposibilitatea de deplasare în Bucureşti erau îmbiaţi de alţi internauţi cu transportul gratuit.

Asociaţia Românilor din Italia a anunţat încă din iulie că nu susţine protestul de astăzi.

Mai mult, ARI a propus ca românii din diaspora care vor participa la protest să prezinte un document prin care să demonstreze domiciliul/rezidenţa în străinătate.

Reamintim că autorităţile române au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă, precizează agerpres.ro.

Românii întorşi în ţară, care şi-au exprimat intenţia de a participa la manifestaţia de vineri din Bucureşti, au protestat încă de miercuri seara în mai multe oraşe din vestul ţării. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat, din maşini, steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Sursa: Sputnik

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.