Connect with us

Essential News

BREAKING! Premierul Dăncilă, chemată în Parlamentul European!

Published

on

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu crede că decizia Parlamentului European de a adopta, în luna octombrie, o rezoluție privind situația din România nu este una surprinzătoare și susține că „autoritățile de la București nu ar trebui să mimeze stupoarea”. Autoritățile de la București au pus Uniunea Europeană în situația în care nu are alternativă pentru a rezolva problemele din România, mai adaugă fostul ministru.

„După părerea mea, ar trebui să nu ne mirăm și autoritățile de la București să nu mimeze stupoarea. Era o atitudine din partea instituției politice europene cunoscută de ceva timp și reprezintă concretizarea unor schimbări de decizie și de abordare.

În acest moment, lupta pentru o Europa solidară este deschisă. Proiectele care urmează să fie promovate sunt cât se poate de clare și presupun coeziune între statele membre UE.

Nu există altă soluție pentru că, așa cum spunea și comisarul Oettinger, sunt câteva state care distrug Uniunea Europeană și România a fost nominalizată printre acestea.

Ce ar trebui să facă România? Se repetă de un an jumate acest lucru. Să oprească încălcarea normelor și valorilor care fundamentează statul de drept, să respecte independența justiției, drepturile și libertățile fundamentale și să continuie un parcurs corect în ceea ce privește lupta anticorupție.

Sunt mesaje transmise pe toate canalele diplomatice oficiale și neoficiale, sunt mesaje transmise de cei care protestează aproape zi de zi. Sunt mesaje pe care le regăsim în întreaga presă internațională.

Deci o decizie în legătură cu România, care să păstreze consecvența în Europa față de ceea ce s-a hotărât privind Polonia sau Ungaria e aproape de bun simț. Din păcate, vom avea de suferit ca țară; dincolo de consecințele procedurale se pun în discuție normele care fundamentează încrederea în zona economiei, a pieței și investitorilor. Ca de altfel și posibilitatea de a participa la deciziile majore europene despre care vorbeam.”, a spus Diaconescu, la Digi24.

Întrebat de ce am ajuns în acest punct, Cristian Diaconescu a explicat: „Pentru că și alte structuri politice din România, informate în legătură cu această perspectivă, au găsit de cuviință să nu accepte că au intrat pe un drum greșit, care duce România în coliziune cu Uniunea Europeană. Deci, ceea ce spune Iohannis era cunoscut și la nivel politic, și la nivel guvernamental și s-a acționat exact împotriva mesajelor de avertizare a evaluărilor transmise din aceste zone europene.

Deci, pentru europeni, practic cei de la București i-au pus în situația de a nu mai avea alternativă, în condițiile în care, azi, de actualitate este salvarea proiectului european.”

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.