Connect with us

Essential News

BREAKING! Premierul Dăncilă, chemată în Parlamentul European!

Published

on

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu crede că decizia Parlamentului European de a adopta, în luna octombrie, o rezoluție privind situația din România nu este una surprinzătoare și susține că „autoritățile de la București nu ar trebui să mimeze stupoarea”. Autoritățile de la București au pus Uniunea Europeană în situația în care nu are alternativă pentru a rezolva problemele din România, mai adaugă fostul ministru.

„După părerea mea, ar trebui să nu ne mirăm și autoritățile de la București să nu mimeze stupoarea. Era o atitudine din partea instituției politice europene cunoscută de ceva timp și reprezintă concretizarea unor schimbări de decizie și de abordare.

În acest moment, lupta pentru o Europa solidară este deschisă. Proiectele care urmează să fie promovate sunt cât se poate de clare și presupun coeziune între statele membre UE.

Nu există altă soluție pentru că, așa cum spunea și comisarul Oettinger, sunt câteva state care distrug Uniunea Europeană și România a fost nominalizată printre acestea.

Ce ar trebui să facă România? Se repetă de un an jumate acest lucru. Să oprească încălcarea normelor și valorilor care fundamentează statul de drept, să respecte independența justiției, drepturile și libertățile fundamentale și să continuie un parcurs corect în ceea ce privește lupta anticorupție.

Sunt mesaje transmise pe toate canalele diplomatice oficiale și neoficiale, sunt mesaje transmise de cei care protestează aproape zi de zi. Sunt mesaje pe care le regăsim în întreaga presă internațională.

Deci o decizie în legătură cu România, care să păstreze consecvența în Europa față de ceea ce s-a hotărât privind Polonia sau Ungaria e aproape de bun simț. Din păcate, vom avea de suferit ca țară; dincolo de consecințele procedurale se pun în discuție normele care fundamentează încrederea în zona economiei, a pieței și investitorilor. Ca de altfel și posibilitatea de a participa la deciziile majore europene despre care vorbeam.”, a spus Diaconescu, la Digi24.

Întrebat de ce am ajuns în acest punct, Cristian Diaconescu a explicat: „Pentru că și alte structuri politice din România, informate în legătură cu această perspectivă, au găsit de cuviință să nu accepte că au intrat pe un drum greșit, care duce România în coliziune cu Uniunea Europeană. Deci, ceea ce spune Iohannis era cunoscut și la nivel politic, și la nivel guvernamental și s-a acționat exact împotriva mesajelor de avertizare a evaluărilor transmise din aceste zone europene.

Deci, pentru europeni, practic cei de la București i-au pus în situația de a nu mai avea alternativă, în condițiile în care, azi, de actualitate este salvarea proiectului european.”

Essential News

BREAKING! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scăpat de remaniere!

Published

on

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scăpat de remaniere! Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a reușit să-l convingă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe ultima sută de metri.

Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Brașov, că își păstrează aprecierile pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Eu nu sunt prezicător, dar aprecierile pe care le-am făcut la adresa domnului Tudorel Toader mi le păstrez”, a spus Tăriceanu.

Tudorel Toader declara, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă sublinia că nu este „bătut în cuie” în această demnitate şi că, dacă Guvernul va desemna un alt ministru, el îi va preda mandatul şi se va retrage.

“Am repetat de foarte multe ori. Nu eu particip la decizia privind cine, când şi de ce va fi remaniat. Vă spuneam că sigur m-aţi întrebat – sunteţi remaniabil? Şi am răspuns: sigur nu sunt bătut în cuie acolo. Eu îmi fac treaba la Ministerul Justiţiei. Când vine un alt ministru îi predau şi plec”, declara ministrul Justiţiei, la Parlament.

Continue Reading

Essential News

Mircea Badea: “Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea!”

Published

on

Comunitățile civice #Corupția Ucide și #Rezistența anunță un amplu miting antiguvernamental în Piața Victoriei pe 1 Decembrie. Mircea Badea a făcut un apel, duminică, către Liviu Dragnea.

”Am toată încrederea că protestul ăsta pe 1 decembrie va fi unul pașnic. Și chiar cred asta. Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea, care a fost ocupat să reprime protestele din Franța, faceți o excepție și nu mai conduceți mașina cu tunul de apă” a spus ironic Mircea Badea, făcând referire la declarațiile lui Mălin Bot, care spunea în august că Liviu Dragnea s-ar fi îmbrăcat în jandarm și ar fi condus autospeciala cu tun de apă.

Continue Reading

Essential News

Băsescu: “Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ.”

Published

on

Traian Băsescu, fost președinte al României, susține, referitor la deciziile de remaniere ce se vor lua astăzi in CEx PSD, că Liviu Dragnea ar trebui să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de premier.

“Dar Viorica Vasilica ?
Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri cheie din menajeria guvernamentală.
Din păcate nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ”, a scris Băsescu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.