Connect with us

Essential News

BREAKING | George Maior este audiat din nou la DNA, în calitate de martor. 

Published

on

 

George Maior a fost chemat în calitate de martor în dosarul Broidy, în care procurorii DNA cercetează vizita făcută de Liviu Dragnea în SUA, la o recepţie organizată de preşedintele Donald Trump. De asemenea, Ambasadorul României în Statele Unite este audiat și în dosarul deschis după ce Tiberiu Urdăreanu a susţinut că i-ar fi dat acestuia 500.000 de euro mită, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea, potrivit Antena 3.

“Este de neconceput”

“Eu sper din tot sufletul să rămână în calitate de martor findcă domnul Maior este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în SUA. Campania anticorupţie a fost mereu încurajată de SUA. Să ai ambasadorul sub o astfel de acuzaţie este de neconceput. Indiferent care au fost greşelile trecutului, eu mi-aş dori ca George Maior să iasă exact cum a intrat: martor. Orice altă soluţie nu ar fi bună pentru istoria recentă a României. Veţi spune că Maior ştie foarte multe lucruri şi ar putea să… Nu ar putea să… pentru că SUA au fost atât de implicate şi a fost proiectul lor de curăţare a României, încât nu vor schimba istoria, nici ca urmare a declaraţiilor lui George Maior. Nu uitaţi că un fost membru al PMP ne-a spus cum, în biroul lui Traian Băsescu, se stabileau victimele DNA-ului. Acest lucru nu a provocat nicio reacţie. Aşa se va întâmpla şi acum. Cred că pentru toată lumea este mai bine că George Maior să iasă tot în calitate de martor de acolo”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

“Tot sistemul de încredere între SUA şi România se prăbuşeşte”

“Invitarea Ambsadorului României în funcţie la Washington, la DNA, deja este o chestiune de imagine negativă. Eu sper că rămâne o declaraţie în calitate de martor, din cauza unui denunţător şi cu asta basta. Pentru că, în momentul acela, tot sistemul de încredere între SUA şi România, creat pe domeniul militar şi intelligence, se prăbuşeşte. SUA nu îşi vor schimba punctul de vedere, nu vor spune “da au avut loc abuzuri, din nefericire lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o armă politică”. Nu! Se va merge exact pe aceeaşi cale ca şi până acum. A fost totul perfect. Securitatea României este esenţial legată de SUA. Nimeni în lumea asta, astăzi când vorbim, nu ne poate asigura securitatea decât SUA, chiar înaintea NATO. Dacă se zguduie sistemul de încredere în acest domeniu este o catastrofă. Slavă Domnului că a avut loc schimbarea de la vârful SRI şi actualul SRI nu ar fi afectat foarte mult de o posibilă incriminare a lui Maior. Esenţial este ca George Mior să intre martor şi să iasă de acolo martor”, a mai spus analistul politic.

Essential News

Răzvan Cuc: “Trebuie să înţelegem foarte clar că noi, în România, nu ne dorim lucrări second-hand, ci vrem ca lucrările să fie foarte bune.”

Published

on

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi Holdea, va fi deschis traficului doar la finalul unei expertize pe care o desfăşoară Compania Naţională de Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent pe şantierul lotului 3.

Însoţit de reprezentanţii CNAIR, ministrul a inspectat toate punctele critice unde au fost găsite deficienţe ale constructorului pe acest tronson de autostradă, fiind evidenţiate 48 dintre acestea, de la probleme în evacuarea apelor, probleme de structură şi până la o fisură prezentă în zona nodului de la Holdea.

“Nimeni nu este atât de nebun încât să nu deschidă o autostradă, dar trebuie să înţelegem foarte clar că noi, în România, nu ne dorim lucrări second-hand, ci vrem ca lucrările să fie foarte bune, indiferent că este o firmă străină sau este o firmă română, aceleaşi lucruri se aplică pentru toate firmele care lucrează în România şi au contracte cu Ministerul Transporturilor sau, mai exact, cu CNAIR”, a spus ministrul Transporturilor.

Continue Reading

Essential News

Sorina Pintea: “Regizorul Ducu Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.”

Published

on

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a transmis în direct la România TV că regizorul Ducu Darie nu era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.

,,Regret nespus plecarea lui Ducu Darie și pot să înțeleg reacția lui Lucian Mândruță, dar Ducu Darie nu era pe lista de transplant, deci nu aștepta un transplant de ficat. Aceasta este realitatea în legătură cu transplantul de ficat pentru Ducu Darie. Am aflat din presă că ar fi așteptat un transplant și atunci am cerut Agenției Naționale de Transplant să verifice acest aspect. Domnul Președinte Radu Zamfir a verificat aceste lucruri și nu figura pe nicio listă de ransplant regizorul Ducu Darie”, a declarat Sorina Pintea.

Aceste lămuriti vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii contradictorii după decesul regizorului Alexandru Darie, legate de faptul că acesta era înscris pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic.

Continue Reading

Essential News

EVENIMENT | Lansarea volumului I “Jurnalul cavalerului”, operă scrisă de ing. Mircea Cosma.

Published

on

Astazi, 19 septembrie, de la ora 13, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova, în colaborare cu Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” Ploieşti a organizat lansarea primului volum al cărţii „Jurnalul cavalerului: Cu tricolorul, de la Chisindia, la Nalcik şi înapoi”.  Evenimentul a fost unul emotionant, desfasurat cu sala plina, printre cei prezenti numarandu-se oameni de cultura si prieteni vechi ai autorului.

Autorul volumului este ing. Mircea Cosma, iar cartea reconstituie, pas cu pas, campania militară a unui pluton român de vânători de munte din Divizia 2, Batalionul 9, desfăşurată pe traseul Prut-Marea Azov-Munţii Caucaz-Crimeea, în perioada 22 iunie 1941 – 1 august 1943.

Ing. Mircea Cosma a fost vizibil emotionat de publicul numeros venit la evenimentul de lansare a primului volum, la finalul caruia a existat si o sesiune de autografe pe care autorul le-a oferit iubitorilor de cultura si istorie romaneasca.

Au mai luat cuvantul Lector univ. dr. Florian Bichir, Prof. dr. Constantin Manolache, Col. (r). dr. Dumitru Codita si viceprimarul Ploiestiului Cristian Ganea.

“Momente emoţionante la lansarea cărţii “Jurnalul cavalerului” scrisă de preşedintele Mircea Cosma. O carte despre istoria adevărată. Oamenii care au venit în număr mare la lansarea organizată la Sala Marea Unire de la Palatul Culturii demonstrează că avem nevoie de astfel de evenimente. Felicitări, excelenţă şi aştept cu interes următoarele volume ale “Jurnalului cavalerului”!”, a declarat viceprimarul Ploiestiului, Cristian Ganea.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.