Connect with us

Essential News

Bogdan Toader: “9 mai este o zi cu multiple rezonanțe istorice, o zi în care sărbătorim momente însemnate din istoria Europei și a neamului nostru!”

Published

on

 9 mai marchează începutul unei ere de pace și prosperitate fără precedent în multe țări ale Europei. Stabilitatea de care ne bucurăm în cadrul UE de mai bine de o jumătate de secol se bazează pe un sentiment al scopului comun, unității și solidarității între națiunile europene.
Festivități impresionante dedicate acestei zile, au avut loc astăzi și în orașele Ploiești și Vălenii de Munte, din județul Prahova.

“9 mai este o zi cu multiple rezonante istorice, o zi in care sarbatorim momente insemnate din istoria Europei si a neamului nostru.
Iar pentru noi, prahovenii, ziua această mai înseamnă și ziua orașului Vălenii de Munte, una din cele mai dezvoltate localități din județul nostru.

Fotografia postatÄ de Bogdan Toader.

Cu acest prilej regasim, in suflete, mandria ca suntem romani si bucuria de a fi cetateni europeni. Intelegem, mai mult ca oricand, ca aceste doua calitati se completeaza, se potenteaza.

Asemenea fiecaruia dintre popoarele europene aducem cu noi o zestre de traditii si obiceiuri, de care suntem mandri si care care se adauga bogatiilor Uniunii.

Fotografia postatÄ de Bogdan Toader.

Apartenenta la Uniunea Europeana inseamna sa ramanem, intai, uniti in jurul valorilor nationale. Numai astfel vom putea, apoi, impreuna cu celelalte popoare ale familiei europene, sa fim solidari cu spiritul Uniunii.

Romania este astazi o tara unita si democratica. Ea continua sa se modernizeze si sa progreseze beneficiind de avantajele integrarii.

Fotografia postatÄ de Bogdan Toader.

Pentru aceasta datoram recunostinta inaintasilor care au infaptuit marile momente ale istoriei noastre: Unirea din 1859, Independenta, Marea #Unire.

Sarbatorile din acest an, in contextul #Centenarului Marii Uniri, renasc tot ce e mai bun, mai frumos si mai demn in inimile noastre.

Fotografia postatÄ de Bogdan Toader.

Sunt momente de autentic patriotism care fac posibila o schimbare profunda in fiecare dintre noi si ne dau forta si determinarea de a fi mai buni, mai resposabili, mai onesti si mai presus de toate mai uniti.

Ne dau prilejul sa intelegem ca diferentele dintre noi ne imbogatesc viata si nu trebuie sa ne dezbine. Ne ajuta sa ramanem deschisi spre toleranta, intelegere si respect.

Sa ne dam mana si sa lucram impreuna! Sa fim solidari in tot ce este esential pentru destinul tarii!

La mulţi ani, România! La mulți ani, Europa!
La mulți ani, Vălenii de Munte!”, a comentat Președintele Consiliului Județean Prahova,Bogdan Toader, pe pagina personală de Facebook.

Fotografia postatÄ de Bogdan Toader.

Celeb News

BREAKING! Victor Becali, dus de urgență la Spitalul Floreasca!

Published

on

Reîncarcerat după ce a fost condamnat şi în dosarul „Mită pentru judecătoare”, Victor Becali a fost transportat de urgență la spital.

Direct din spatele gratiilor, Victor Becali a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca, unde medicii s-au ocupat imediat de el. Vărul lui Gigi Becali a plecat din celulă în miezul nopții de 22 mai, potrivit platformei Spynews.ro.

Fostul impresar FIFA se afla încă după gratii, după ce cererea lui de eliberare condiționată a fost respinsă.

Contestarea deciziei luată de magistraţii Sectorului 5 poate fi realizabilă în data de 27 august 2018. În dosarul legat de mita transferurilor, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Victor Becali la trei ani de închisoare, iar fratele său a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare.

Continue Reading

Essential News

Philip Roth, Pulitzer Prize-winning novelist, dies at 85

Published

on

Philip Roth, Pulitzer Prize-winning novelist, dies at 85

Philip Roth, the Pulitzer Prize-winning novelist, died Tuesday of congestive heart failure, said Andrew Wylie, his literary agent. He was 85.

Read more here

Continue Reading

Essential News

NEWS ALERT! MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ în cazul tragicului accident din Ungaria!

Published

on

În continuarea comunicărilor privind accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta, în care a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Continue Reading

Trending