Connect with us

Essential News

Bogdan Toader: “9 mai este o zi cu multiple rezonanțe istorice, o zi în care sărbătorim momente însemnate din istoria Europei și a neamului nostru!”

Published

on

Festivități impresionante dedicate acestei zile, au avut loc astăzi și în orașele Ploiești și Vălenii de Munte, din județul Prahova.

“9 mai este o zi cu multiple rezonante istorice, o zi in care sarbatorim momente insemnate din istoria Europei si a neamului nostru.
Iar pentru noi, prahovenii, ziua această mai înseamnă și ziua orașului Vălenii de Munte, una din cele mai dezvoltate localități din județul nostru.

Fotografia postată de Bogdan Toader.

Cu acest prilej regasim, in suflete, mandria ca suntem romani si bucuria de a fi cetateni europeni. Intelegem, mai mult ca oricand, ca aceste doua calitati se completeaza, se potenteaza.

Asemenea fiecaruia dintre popoarele europene aducem cu noi o zestre de traditii si obiceiuri, de care suntem mandri si care care se adauga bogatiilor Uniunii.

Fotografia postată de Bogdan Toader.

Apartenenta la Uniunea Europeana inseamna sa ramanem, intai, uniti in jurul valorilor nationale. Numai astfel vom putea, apoi, impreuna cu celelalte popoare ale familiei europene, sa fim solidari cu spiritul Uniunii.

Romania este astazi o tara unita si democratica. Ea continua sa se modernizeze si sa progreseze beneficiind de avantajele integrarii.

Fotografia postată de Bogdan Toader.

Pentru aceasta datoram recunostinta inaintasilor care au infaptuit marile momente ale istoriei noastre: Unirea din 1859, Independenta, Marea #Unire.

Sarbatorile din acest an, in contextul #Centenarului Marii Uniri, renasc tot ce e mai bun, mai frumos si mai demn in inimile noastre.

Fotografia postată de Bogdan Toader.

Sunt momente de autentic patriotism care fac posibila o schimbare profunda in fiecare dintre noi si ne dau forta si determinarea de a fi mai buni, mai resposabili, mai onesti si mai presus de toate mai uniti.

Ne dau prilejul sa intelegem ca diferentele dintre noi ne imbogatesc viata si nu trebuie sa ne dezbine. Ne ajuta sa ramanem deschisi spre toleranta, intelegere si respect.

Sa ne dam mana si sa lucram impreuna! Sa fim solidari in tot ce este esential pentru destinul tarii!

La mulţi ani, România! La mulți ani, Europa!
La mulți ani, Vălenii de Munte!”, a comentat Președintele Consiliului Județean Prahova,Bogdan Toader, pe pagina personală de Facebook.

Fotografia postată de Bogdan Toader.

Essential News

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei: “Eu am respectat legea întocmai.”

Published

on

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, de la protestul din 10 august, a fost pus sub învinuire, vineri, pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Întrebat, la ieșirea din Parchet, ce mesaj are pentru protestatari, Cazan a răspuns: “Să respecte legea. Eu am respectat legea întocmai”.

“Am calitatea de suspect pentru infracţiunile pe care deja dumneavoastră le cunoaşteţi (…) Îmi asum toată acţiunea, pentru că a fost bazată pe lege”, a mai spus Cazan.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor de la protestul de pe 10 august și actual șef al Jandarmeriei Capitalei, a ajuns vineri la Parchetul General pentru a fi înștiințat că este cercetat pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Cazan a mers prima dată la Ministerul Mediului, instituție aflată în vecinătatea Parchetului General, evitând să dea ochii cu protestatarii și cu jurnaliștii aflați la parchet. Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, militarul ar fi încercat în acest fel să folosească o altă intrare a Parchetului General, însă a renunțat la ideea după ce a văzut că și la respectiva intrare sunt jurnaliști.

La PÎCCJ se află un grup de protestatari care i-a huiduit pe reprezentanții jandarmeriei care au venit la audieri.

Șefii Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, au fost deja puși sub învinuire în dosarul deschis după protestul de pe 10 august.

Continue Reading

Essential News

Paul Stănescu: “Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta.”

Published

on

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre liderii PSD care au cerut demisia lui Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înainte de CEx, că nu face parte din așa-zisul stat paralel, menționând că și dacă se va încerca excluderea unui contestatar al lui Dragnea nimeni nu va pleca din partid.

“Dacă eu fac parte din statul paralel, cred că trebuie să mergem în altă parte. Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Toată lumea rămâne în PSD. Problema e de management al partidului. Nu discutăm de ‘armetică'”, a declarat Paul Stănescu.

Continue Reading

Essential News

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu – provocare pentru colegii din CEx.

Published

on

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu are o provocare pentru colegii din CEx, și anume propune ca disidenții din PSD să fie întrebați când au redactat scrisoarea. Pleșoianu consideră că scrisoarea acestora a fost redactată încă din luna august.

„Îi rog pe colegii mei din CEx să le adreseze marilor reformatori și democrați și progresiști și proeuropeni și ce-or mai fi dânșii următoarea întrebare cât se poate de simplă: CÂND a fost redactată scrisoarea?

Să spună semnatarii cum facem cu următoarea frază: “Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid”!

Dragi colegi reformatori, proeuropeni, progresiști, democrați și așa mai departe, ați publicat scrisoarea în data de 19 septembrie. Mai sunt câteva zile și, inevitabil, luna septembrie se duce liniștită în treaba ei. Iar singura “acțiune de protest anunțată pentru luna septembrie” a fost cea din 10 septembrie. Ca atare, am marea plăcere de a vă anunța că, rod al incomensurabilei dumneavoastră deșteptăciuni, tocmai ne-ați născut în minți suspiciunea rezonabilă că scrisoarea e redactată încă din luna august. Sau, ca s-o spun direct: ori habar n-aveți în ce lună ne aflăm, ori ați uitat să modificați lunile în text. Dacă ați redactat-o în august și ați publicat-o în data de 19 septembrie, un minimum de inteligență cerea să scrieți despre octombrie și noiembrie… Dar nu e nicio problemă, această gafă monumentală e rod al aceleiași inteligențe neasemuite care se face simțită în aproape fiecare rând al celebrei deja epistole…

Evident, dacă ați scris-o în august, asta n-are cum să aibă nici cea mai mică legătură cu îndemnul lui Werner, tot din august, ca cei din PSD să schimbe conducerea partidului…

P.S. Ponta și Crin Antonescu și-au bătut joc de voturile mele din 2012! Mă voi lupta cu absolut toate conservele din PSD care vor să arunce la gunoi și votul din 2016!

Cine citește scrisoarea marilor reformatori fără a ști despre ce este vorba va jura că e redactată de Barna de la USR, de Orban de la PNL, de Cioloș de la Habar-n-am-cum-îi-zice, de Bădiță-în-chiloți, de Macovei, de Werner, de Dogioiu ș.a.m.d.”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.