Connect with us

Business

Aplicaţia pentru înscrierile la “Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri” organizat de MMACA, rămâne deschisă până în septembrie.

Published

on

Aplicaţia pentru înscrierile la “Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri”, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), condus de Stefan Radu Oprea, în cadrul “Programului multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului”, rămâne deschisă până la începerea evenimentului, în septembrie.

“Artizanii şi meşteşugarii care doresc să beneficieze de finanţare nerambursabilă din partea statului pentru promovarea produselor proprii în cadrul Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri sunt rugaţi să se grăbească şi să aplice online, accesând link-ul: https://programenationale2018.aippimm.ro/inscriereMestesug2018/.

Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii, Promovarea Exportului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” au început colaborarea pentru organizarea, la finalul lunii septembrie, a “Târgului National pentru Artizanat şi Meşteşuguri””, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, aplicanţilor selectaţi în ordinea înscrierii li se va asigura participarea gratuită la târg. Prin program, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, în valoare maximă de 2.000 de lei, precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, în valoare de maxim 1.600 lei/beneficiar pentru cel mult patru nopţi de cazare, dar nu mai mult de 200 de lei/noapte/persoană.

Ministerul de resort menţionează că “Programul multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului” urmăreşte, prin organizarea unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin: câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii, stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală, creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia, îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii, dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale şi promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.

Fotografia postată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Business

Uber Technologies Inc este în negocieri pentru preluarea companiei Deliveroo din Marea Britanie.

Published

on

Serviciul de rezervări de automobile cu şofer Uber Technologies Inc este în negocieri pentru preluarea companiei Deliveroo din Marea Britanie, a anunţat, joi, Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Deliveroo, cu sediul în Londra, este evaluată la peste două miliarde de dolari după ce a obţinut anul trecut 98 de milioane de dolari de la investitori privaţi. Compania oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale care altfel nu oferă livrare la domiciliu.

Reprezentanţii Uber şi Deliveroo nu au fost disponibili pentru comentarii.

Potenţiala preluare a Deliveroo ar reprezenta o victorie pentru Uber, care încearcă să domine segmentul de livrări de produse alimentare în Europa.

Deliveroo este unul dintre cele mai mari start-up-uri din Europa şi concurează direct cu serviciul global de livrare de mâncare Uber Eats. Este omniprezent în capitale europene, iar pe plan global este disponibil în peste 200 de oraşe de pe patru continente.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Continue Reading

Business

Facebook are termen pana la sfarsitul anului sa indeplineasca reglementarile UE

Published

on

Facebook are termen pana la sfarsitul anului sa indeplineasca reglementarile UE


Reteaua de social media Facebook are termen pana la sfarsitul anului sa indeplineasca reglementarile UE privind protectia consumatorilor sau se va confrunta cu sanctiuni, a anuntat, joi, comisarul european pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jourova, transmite Reuters.

Continuarea aici

Continue Reading

Business

O nouă televiziune românească tocmai s-a lansat!

Published

on

Abonații RCS&RDS și UPC vor putea vedea pe micile ecrane un nou canal TV românesc recent lansat. Este singurul canal de business din România.

Continuarea aici

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.