Connect with us

Business

Aplicaţia pentru înscrierile la “Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri” organizat de MMACA, rămâne deschisă până în septembrie.

Published

on

Aplicaţia pentru înscrierile la “Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri”, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), condus de Stefan Radu Oprea, în cadrul “Programului multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului”, rămâne deschisă până la începerea evenimentului, în septembrie.

“Artizanii şi meşteşugarii care doresc să beneficieze de finanţare nerambursabilă din partea statului pentru promovarea produselor proprii în cadrul Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri sunt rugaţi să se grăbească şi să aplice online, accesând link-ul: https://programenationale2018.aippimm.ro/inscriereMestesug2018/.

Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii, Promovarea Exportului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” au început colaborarea pentru organizarea, la finalul lunii septembrie, a “Târgului National pentru Artizanat şi Meşteşuguri””, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, aplicanţilor selectaţi în ordinea înscrierii li se va asigura participarea gratuită la târg. Prin program, vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, în valoare maximă de 2.000 de lei, precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, în valoare de maxim 1.600 lei/beneficiar pentru cel mult patru nopţi de cazare, dar nu mai mult de 200 de lei/noapte/persoană.

Ministerul de resort menţionează că “Programul multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului” urmăreşte, prin organizarea unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin: câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii, stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală, creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia, îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii, dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale şi promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.

Fotografia postată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Business

Ştefan Radu Oprea: “Politicile publice trebuie să ajute companiile mici și mijlocii să iasă la export și să câștige contracte, fără eforturi birocratice.”

Published

on

Preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din anul 2019 reprezintă un test de maturitate în ceea ce privește statutul de stat membru UE. Acest moment reprezintă o oportunitate deosebită pentru promovarea intereselor și preocupărilor mediului privat, de importanță majoră pentru buna dezvoltare a statului român, precum și a întregii Uniuni Europene.

Într-un moment de maximă importanță pentru Uniunea Europeană, România va asuma președinția rotativă a Consiliului UE. Pentru prima oară de la aderare, România va trebui să asigure prezidarea grupurilor de lucru și diverselor formațiuni ale Consiliului UE, să găzduiască numeroase întâlniri formale și informale în țară și să asigure coerența, continuitatea și dinamismul legislativ al Uniunii. Anul 2019 va fi pentru România un moment de promovare a politicilor naționale de interes european, de dovedire a expertizei, dar și de lansare a unei noi imagini a României în Europa.

“Pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene m-au adus față în față astăzi cu o delegație de afaceri din Franța, formată din reprezentanți ai federațiilor patronale și ai unor companii mari.

În mare parte, temele de interes ale oamenilor de afaceri din Franța sunt aceleași cu ale celor din România, în privința agendei de comerț internațional a Uniunii Europene. 
Astfel, am discutat despre beneficiile acordurilor de comerț liber, despre negocierile UE-SUA, despre mecanismul de screening pentru investițiile străine în UE, și despre necesitatea ca firmele europene să aibă un acces cât mai lejer la licitațiile publice de pe piețe terțe.

Companiile din România și din Franța au un interes comun în accesarea piețelor internaționale, pentru că posibilitatea de a exporta înseamnă creșterea veniturilor și sustenabilitatea locurilor de muncă. 
Companiile multinaționale au resurse și expertiză pentru a intra pe piețe terțe.

Politicile publice trebuie să ajute companiile mici și mijlocii să iasă la export și să câștige contracte, fără eforturi birocratice. Această temă va fi abordată într-o conferință organizată la Geneva de Organizația Mondială a Comerțului și de PresRO. 
IMM-urile pot să profite la maximum de facilitățile oferite de comerțul on-line. La un click distanță, se află o piață globală.”, a comentat ministrul Mediului de Afaceri, Stefan Radu Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading

Business

Tinerii care vor să pornească o afacere pot găsi finanțare la evenimente care îi aduc față în față cu investitorii într-un mod inedit. 

Published

on

 

În București, câțiva tineri antreprenori au participat la o sesiune de întâlniri maraton, asemenea celor matrimoniale.

Puși în fața investitorilor, au avut la dispoziție doar 5 minute să îi convingă să le dea zeci de mii de euro.

În 5 minute, câțiva tineri și-au prezentat prin rotație afacerile unor investitori exact ca la întâlnirile pe repede-înainte. Doar că de dată asta nu a fost nimic romantic, ci dimpotrivă. Au încercat să obțină finanțări de până la 100.000 de euro.

Flavia vrea să vândă covoare și speră să convingă cu ideea ei:

”Facem propriile modele, producem cu o tehnică manuală și materiale naturale. Ca să ieșim cu adevărat și nu doar să încercăm apă așa puțin, avem nevoie de o investiție mai mare, pentru un buget de marketing și un buget de colaborări cu agenți care să ne ajute să facem parteneriate de distribuție.

Investitorii nu vin doar cu bani. De multe ori au și rol de mentori pentru antreprenorii în devenire.

Investitor: ”Terminologia de speed dating e foarte bine aleasă. Trebuie să existe o chimie între investitor și antreprenor. Este absolut evident că noi, ca investitori, căutăm un randament financiar. Investim acum, participăm la dezvoltarea și la creșterea companiei și împreună o vindem pe o valoare net superioară celei de achiziție. ”

Adică exact ce s-a întâmplat cu afacerea lui Mihai, fondator al uneia dintre cele mai populare aplicații de transport tip taxi. În 2010, împreună cu o echipă mică, a pornit afacerea care a fost vândută anul trecut unei companii străine cu peste 10 milioane de euro.

Mihai: ”Ideea a fost lansată la un eveniment de startup-uri. Și acolo s-a format cumva echipa, s-a validat inițial conceptul și nu întâmplător chiar acolo am cunoscut și primul investitor, care, după câteva luni de zile a investit.”

Evenimentele precum Startarium pentru antreprenorii aflați la început de drum, le oferă și bani, prin concurs, celor care au idei bune.

Oana Craioveanu, organizator: ”Premiul cel mare fiind de 50.000 de euro, premiul 2 este de 30.000 de euro și premiul 3 de 20.000 de euro. Singura lor condiție, să zicem, e că trebuie să folosești acești bani în dezvoltarea afacerii tale″.

Anul trecut, un producător de lenjerie a câștigat premiul cel mare. Între timp, a intrat pe piața internațională și a ajuns la o creștere de 130% a cifrei de afaceri.

Continue Reading

Business

Ștefan-Radu Oprea: “România susține eforturile CE în procesul de negociere pentru reformarea OMC, ca instrument esențial pentru un comerț liber.”

Published

on

Stefan Radu Oprea , ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat, în data de 9 noiembrie 2018, la reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț (CAE-Comerţ), desfășurată la Bruxelles, Belgia.

Reuniunea a urmărit explorarea stadiului și a perspectivelor negocierilor comerciale multilaterale/plurilaterale desfășurate sub egida Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), în contextul actual dificil, marcat de crizele cu care se confruntă organizația și de tensiunile comerciale dintre anumiți membri OMC.

În același context, al promovării multilateralismului și consolidării relațiilor comerciale la nivel global, miniștrii comerțului din statele membre UE au dezbătut stadiul negocierilor comerciale curente dintre UE și state terțe, precum și implementarea acordurilor deja convenite, pe baza prezentării Raportului anual al Comisiei Europene privind implementarea Acordurilor de Comerț Liber pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017 de către comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström.

De asemenea, a fost abordat subiectul relațiilor comerciale dintre UE și SUA, cu accent pe implementarea Declarației Comune UE-SUA adoptate la data de 25 iulie a.c. de către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele american, Donald Trump.

România susține eforturile Comisiei Europene în procesul de negociere pentru reformarea OMC, ca instrument esențial pentru un comerț liber, care generează dezvoltare, sustenabilitate și încredere în relațiile internaționale“, a declarat Stefan Radu Oprea.

În marja reuniunii CAE- Comerţ, ministrul român a avut o serie de întrevederi cu omologi din statele membre, pe parcursul cărora a discutat teme de interes comun, din perspectiva viitoarei Președinții române a Consiliului UE în 2019.

“Agenda discuțiilor a fost încarcată, subiectele fierbinți necesitând discuții aprofundate. Acestea fiind: stadiul negocierilor tratatelor de liber schimb cu Vietnam, Japonia, Mercosur, Indonezia, Singapore, progresul discuțiilor privind modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, precum și relațiile comerciale UE – SUA.

Am invitat colegii la următoarea reuniune care va avea loc la București in februarie anul viitor, cu ocazia exercitării Președinției nostre.”, a comentat ministrul Oprea, pe pagina sa de socializare.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.