Connect with us

Essential News

Amenințare fatală la adresa României: riscă să piardă președinția Consiliului UE!

Published

on

Ungaria, după votul din Parlamentul European pentru activarea acestei sancțiuni pare și mai hotărâtă să își apere politicile anti-migraționiste și interesele naționale. Nici Polonia nu a dat înapoi după un proces similar de punere la zid în Parlamentul European. Tocmai de aceea, pe fondul emoțiilor create în jurul cazului Ungariei, eminențele cenușii de la Bruxelles iau în considerare ca președinția UE pentru România să fie amânată la o dată neprecizată până la “restabilirea democrației”, și aceasta nu pentru că Bruxelles-ul s-ar împiedica foarte tare în politicile de la București, ci pentru a stabili un precedent prin care să pedepsească guvernele nesupuse.

Pentru a activa Art. 7 din Tratatul UE, procedurile sunt teribil de greoaie, iau timp și, până la urmă, totul se dovedește o furtună într-un pahar cu apă, pentru că activarea efectivă a sancțiunilor necesită votul unanim al statelor membre.

Polonia a anunțat deja că va vota împotriva sancționării Ungariei, la schimb cu promisiunea echivalentă a Ungariei în cazul sancționării Poloniei. Așadar, toată tevatura votului anti-Ungaria din Parlamentul European se va dovedi a fi un circ fără efecte. Dimpotrivă, conform planului ticluit la Bruxelles, o scoatere a unei țări de la președinția rotativă a UE, se poate efectua mult mai ușor, ce-i drept la limita procedurală, nu are nevoie de votul țărilor membre și are un efect devastator pentru victimă, în cazul de față România.

Odată pusă în practică această lovitură de pedeapsă, Comisia Europeană va demonstra că are în sfârșit o armă eficientă împotriva guvernelor naționaliste care dau semne de emancipare față de dictatele europene.

În această cheie trebuie citite cele două acțiuni împotriva României care urmează să aibă loc la Bruxelles în luna octombrie: întâi o dezbatere despre protestele din 10 august, la începutul lunii, ocazie pentru a înfiera actuala putere de la București și a-i crea imaginea unei dictaturi sângeroase, și apoi o rezoluție spre finalul lunii octombrie unde votul va fi direcționat pentru a atrage atenția în modul cel mai oficial cu putință, pe baza votului în plen, că România este un copil problemă și că e timpul să primească o corecție.

În funcție de calculele de la Bruxelles, corecția aplicată României poate rămâne la stadiul de atenționare și presiune publică sau se poate lua decizia aplicării sancțiunii extreme și nemaivăzute a ocolirii României și a trecerii la următoarea țară care să asigure președinția UE, ca un semnal al eurocraților că “așa nu se mai poate”. [Daniela Porovăț]

Sursa: Sputnik

Essential News

BREAKING! Ministrul Justiției, Tudorel Toader a scăpat de remaniere!

Published

on

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a scăpat de remaniere! Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a reușit să-l convingă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe ultima sută de metri.

Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Brașov, că își păstrează aprecierile pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Eu nu sunt prezicător, dar aprecierile pe care le-am făcut la adresa domnului Tudorel Toader mi le păstrez”, a spus Tăriceanu.

Tudorel Toader declara, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă sublinia că nu este „bătut în cuie” în această demnitate şi că, dacă Guvernul va desemna un alt ministru, el îi va preda mandatul şi se va retrage.

“Am repetat de foarte multe ori. Nu eu particip la decizia privind cine, când şi de ce va fi remaniat. Vă spuneam că sigur m-aţi întrebat – sunteţi remaniabil? Şi am răspuns: sigur nu sunt bătut în cuie acolo. Eu îmi fac treaba la Ministerul Justiţiei. Când vine un alt ministru îi predau şi plec”, declara ministrul Justiţiei, la Parlament.

Continue Reading

Essential News

Mircea Badea: “Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea!”

Published

on

Comunitățile civice #Corupția Ucide și #Rezistența anunță un amplu miting antiguvernamental în Piața Victoriei pe 1 Decembrie. Mircea Badea a făcut un apel, duminică, către Liviu Dragnea.

”Am toată încrederea că protestul ăsta pe 1 decembrie va fi unul pașnic. Și chiar cred asta. Una e să îți dea cu tunul de apă în august, e alta să îți dea în decembrie. Fac un apel către domnul Dragnea, care a fost ocupat să reprime protestele din Franța, faceți o excepție și nu mai conduceți mașina cu tunul de apă” a spus ironic Mircea Badea, făcând referire la declarațiile lui Mălin Bot, care spunea în august că Liviu Dragnea s-ar fi îmbrăcat în jandarm și ar fi condus autospeciala cu tun de apă.

Continue Reading

Essential News

Băsescu: “Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ.”

Published

on

Traian Băsescu, fost președinte al României, susține, referitor la deciziile de remaniere ce se vor lua astăzi in CEx PSD, că Liviu Dragnea ar trebui să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de premier.

“Dar Viorica Vasilica ?
Dragnea schimbă un snop întreg de miniştri cheie din menajeria guvernamentală.
Din păcate nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare care ar fi permis o nouă şansă pentru România : DĂNCILĂ”, a scris Băsescu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.