Connect with us

Essential News

Amenințare fatală la adresa României: riscă să piardă președinția Consiliului UE!

Published

on

Ungaria, după votul din Parlamentul European pentru activarea acestei sancțiuni pare și mai hotărâtă să își apere politicile anti-migraționiste și interesele naționale. Nici Polonia nu a dat înapoi după un proces similar de punere la zid în Parlamentul European. Tocmai de aceea, pe fondul emoțiilor create în jurul cazului Ungariei, eminențele cenușii de la Bruxelles iau în considerare ca președinția UE pentru România să fie amânată la o dată neprecizată până la “restabilirea democrației”, și aceasta nu pentru că Bruxelles-ul s-ar împiedica foarte tare în politicile de la București, ci pentru a stabili un precedent prin care să pedepsească guvernele nesupuse.

Pentru a activa Art. 7 din Tratatul UE, procedurile sunt teribil de greoaie, iau timp și, până la urmă, totul se dovedește o furtună într-un pahar cu apă, pentru că activarea efectivă a sancțiunilor necesită votul unanim al statelor membre.

Polonia a anunțat deja că va vota împotriva sancționării Ungariei, la schimb cu promisiunea echivalentă a Ungariei în cazul sancționării Poloniei. Așadar, toată tevatura votului anti-Ungaria din Parlamentul European se va dovedi a fi un circ fără efecte. Dimpotrivă, conform planului ticluit la Bruxelles, o scoatere a unei țări de la președinția rotativă a UE, se poate efectua mult mai ușor, ce-i drept la limita procedurală, nu are nevoie de votul țărilor membre și are un efect devastator pentru victimă, în cazul de față România.

Odată pusă în practică această lovitură de pedeapsă, Comisia Europeană va demonstra că are în sfârșit o armă eficientă împotriva guvernelor naționaliste care dau semne de emancipare față de dictatele europene.

În această cheie trebuie citite cele două acțiuni împotriva României care urmează să aibă loc la Bruxelles în luna octombrie: întâi o dezbatere despre protestele din 10 august, la începutul lunii, ocazie pentru a înfiera actuala putere de la București și a-i crea imaginea unei dictaturi sângeroase, și apoi o rezoluție spre finalul lunii octombrie unde votul va fi direcționat pentru a atrage atenția în modul cel mai oficial cu putință, pe baza votului în plen, că România este un copil problemă și că e timpul să primească o corecție.

În funcție de calculele de la Bruxelles, corecția aplicată României poate rămâne la stadiul de atenționare și presiune publică sau se poate lua decizia aplicării sancțiunii extreme și nemaivăzute a ocolirii României și a trecerii la următoarea țară care să asigure președinția UE, ca un semnal al eurocraților că “așa nu se mai poate”. [Daniela Porovăț]

Sursa: Sputnik

Essential News

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea.”

Published

on

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că a văzut scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea în presă, că nu i s-a cerut să susţină demersul celor trei lideri PSD care vor plecarea lui Dragnea din fruntea partidului şi că la Comitetul Executiv va susţine “stabilitatea şi unitatea”.

“Până acum opt ore, doar auzisem despre această scrisoare, nu am văzut-o decât în momentul în care a apărut astăzi în presa naţională. Nu, nu am semnat această scrisoare, pentru că nu am avut ocazia să o văd”, a declarat, pentru “News.ro”, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat dacă el sau colegi din organizaţia judeţeană PSD Prahova au fost contactaţi de către vreunul dintre semnatarii scrisorii pentru a susţine demersul lor, liderul PSD Prahova a răspuns: “Eu unul, în calitate de preşedinte, nu am fost contactat”.

Întrebat ce va susţine la Comitetul Executiv al PSD şi dacă se impune demisia lui Liviu Dragnea, Bogdan Toader a răspuns: “Voi susţine Guvernul, guvernarea, Programul de Guvernare, stabilitatea şi unitatea”.

Totodată, solicitat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că îl susţine în continuare pentru preşedinţia PSD pe Liviu Dragnea, şeful PSD Prahova a răspuns: “Puteţi să înţelegeţi orice, eu v-am spus ce voi susţine”.

Preşedintele PSD Prahova a menţionat că, în cursul zilei de joi, se va întâlni cu forul de conducere din filială pentru a afla punctul de vedere al colegilor săi în ceea ce priveşte situaţia creată în partid după apariţia acestei scrisori.

“Mâine (joi – n.r.) la ora 3 vom avea comitetul executiv şi vom discuta toate aceste probleme, pentru că trebuie să ştiu părerea lor”, a adăugat domnul Toader.

Continue Reading

Essential News

Dragnea, ATAC la semnatarii scrisorii : “Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP și DNA.”

Published

on

Liviu Dragnea susține, referitor la scrisoarea semnată de mai mulți lideri ai PSD prin care i se cere demisia, că se dorește alinierea cu opoziția și instituțiile de securitate, menționând că nu va face ca PSD să devină unealta acestora.

“Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă, nu am citit-o pe toată. Am înțeles care e cea mai mare supărare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA și cu opoziția. Eu nu pot să duc și nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politic. Voi vorbi la CEx tare și apăsat. Chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a refuzat să spună dacă va demisiona.

Continue Reading

Essential News

PMP se va adresa “Comisiei de la Veneţia” în privinţa ordonanţei privind “Referendumul pentru redefinirea familiei.”

Published

on

 

Eugen Tomac a declarat miercuri că PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia, privind OUG adoptată marţi, privind organizarea Referendumului pentru redefinirea familiei, potrivit căreia doar partidele care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului pot avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Prin OUG de ieri (marţi-n.r) Guvernul României decide…

Continuarea pe: Mediafax.ro

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.