Connect with us

Essential News

“A ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul? Noi chiar suntem elita societatii?! Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?” Judecatoarea Adina Daria Lupea: “

Published

on

“A ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul? Noi chiar suntem elita societatii?! Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?” Judecatoarea Adina Daria Lupea: ”

Inchiderea de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet a grupului de yahoo Magistratro a starnit indignare in randul magistratilor. Si nu pentru ca se va duce dorul lui Danilet sau a altor cateva vedete din grup, ci pentru ca pe grupul respectiv, in trecut, existau dezbateri reale, fiind parte a grupului majoritatea judecatorilor si procurorilor care luptau pentru independenta Justitiei. Intre timp, noii administratori au cernut membrii grupului si i-au pastrat doar pe cei mai putini vocali si care nu deranjau prin pozitiile lor, existand membri care au fost scosi din grup si bagati din nou de mai multe ori, din diverse motive. Astazi se regreta istoria a ceea ce a fost grupul Magistratro. Si atat.


Acest lucru este confirmat chiar de doi dintre fostii membri ai Magistartro, astazi judecatoare care s-au facut cunoscute pentru pozitiile lor fata de abuzurile din Justitie si care au luptat ani la randul pentru independenta Justitiei si drepturile magistratilor. Nu sunt vorbe mari, cum ar spune altii, sunt realitati stiute de toti.

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto dreapta), presedinte al Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti si judecatoarea Adina Daria Lupea (foto stanga) de la Sectia penala a Curtii de Apel Cluj marturisesc ca au fost parte a grupului Magistratro, in trecut, insa au ales sa plece din acest grup, fie din cauza unor probleme, fie pentru ca cenzura manifestata in ultimul timp pe acest formum depasea orice limita.

De altfel, in dreptul cenzurii sunt trecute si pozitiile celor care citesc publicatii precum Lumeajustitiei.ro sau privesc posturi de televiziune precum Romania Tv sau Antena 3. Pentru unii membri, chiar administratori ai grupului acesta era un lucru rau, care atrage cenzura.

Si se pare ca a atras chiar inchiderea grupului caci, asa cum ne amintim, in ultimele postari, atat ale lui Cristi Vasilica Danilet, cat si ale lui Bogdan Mateescu, magistratii care citesc Luju nu sunt bine vazuti in acest grup.

Reactiile judecatoarelor Adina Daria Lupea si Madalina Afrasinie fata de decizia de inchidere a grupului Magistratro sunt absolut remarcabile, in opinia noastra, si le prezentam mai jos.

afriasine.jpgIata postarea judecatoarea Madalina Afrasinie:

“Noi…chiar vrem reforma?

In loc de concluzii…

Si eu am fost membru al forumului “magistratro”, proaspat desfiintat. Cred ca am fost si moderator al forumului(recunosc, Fl. Nita mi-a propus lucrul acesta, avand in vedere felul meu de a fi, de a spune lucrurilor pe nume dar si mizand pe faptul ca, fiind vorba despre o femeie, discutiile vor fi moderate), dar, date find problemele din viata mea, nu am mai intrat pe forum.

Citesc, insa, de cateva zile(pana la inchiderea forumului) niste mesaje care ma fac sa ma intreb daca noi chiar suntem elita societatii?!

Si eu sunt “consumator de antene si luju”, pentru ca ce sa vezi, jurnalistii de acolo ne-au ascultat cand am avut ceva de spus si ne-au pledat cauza, atunci cand si-au dat seama ca, ceea ce noi spuneam nu era grav, ci foarte grav cu efecte directe in societate…

Cand am fost invitata la diferite emisiuni sau pentru a acorda interviuri, nimeni nu mi-a spus ca ar fi bine sa vorbesc despre “aia sau cealalta “

Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?

Adica, a ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul???

Ma uit si la Realitatea Tv, si la Romania Tv, dar si la canalele de muzica, desene animate sau filme…

Se spune despre noi, judecatorii, ca suntem persoane cu un limbaj ponderat.

Din pacate, ceea ce citesc ma face sa inteleg ca mai avem mult pana…departe…
In rest, voi continua sa vorbesc si sa acord interviuri ori de cate ori voi simti ca noi suntem in pericol, ca societatea este in pericol, pentru ca dreptul de a vorbi liber inca nu ne-a fost suprimat.

Si, prin aparitiile mele media nu urmaresc nici notorietate, nici sa fac istorie in tara asta si nici sa ocup vreo functie.

Aleg sa raman doar “doamna jude”

“Sshhh. Liniste. Democratia doarme”

Iata postarea judecatoarei Adina Daria Lupea:

lupea.jpg“Niste colegi, foarte deontologi altfel de felul lor si extrem de draguti si colegiali cu orice parere contrara, pe care desigur nu au cenzurat-o niciodata au decis dupa 14 ani sa inchida un grup de discutii destinat magistratilor, pentru simplul motiv ca unii in urma postarilor de pe grup au devenit mai putin populari.

Motivul aparent a fost ca s-ar fi scurs informatii de pe grup spre presa. Tin sa spun ca eu am plecat de pe acest grup de vreo 8 luni, asa ca nu m-a mai interesat ce se discuta acolo. Oricum, mesajele erau cenzurate de administrator.

Insa nu e frumos sa lasi mii de magistrati in aer pentru a proteja imaginea a unuia, doi, trei care oricum au fost sau/si sunt persoane publice. Nici aruncatul pisicii in curtea altora nu e demn de lauda. De fapt, inchiderea grupului se datoreaza cenzurii.

Pacat de atatia ani si atatia oameni care nu au fost o secunda parte din jocurile altora.

RIP!

Oricum, personajele vizate s-au mutat demult pe facebook.”Sursa: Luju.ro

Essential News

“Din verificarile efectuate a rezultat ca nu au existat lucrari care sa v

Published

on

“Din verificarile efectuate a rezultat ca nu au existat lucrari care sa v

Consiliul Superior al Magistraturii nu a discutat nici in Comisii, nici in Directii si nici in Plen despre incheierea unui protocol cu Serviciul Roman de Informatii in 2012. Clarificarea vine din partea CSM si se regaseste in raspunsul acordat, in 22 mai 2018, de Biroul de informare publica si relatii cu mass media al Consiliului avocatului Adrian Toni Neascu, fost judecator si membru CSM, care solicitase garantului independentei Justitiei sa precizeze daca in arhivele CSM exista documente care sa demonstreze ca in 2011-2012 au avut loc discutii si lucrari privitoare la posibilitatea incheierii unui protocol cu SRI. Solicitarea lui Adrian Toni Neacsu a fost facuta la scurt timp dupa ce fosta conducerea a Consiliului din 2012 care a si semnat protocolul cu SRI, formata din judecatoarea Alina Ghica si procuroarea Oana Haineala, a sustinut in spatiul public ca protocolul CSM-SRI din 2012 a fost semnat in urma consultarilor facute cu membrii Consiliului de la acea data, aratand ca toti judecatori si procurori CSM aveau cunostinta despre existenta acestui protocol.


Imediat dupa precizarile judecatoarei Alina Ghica si ale procuroarei Oana Haineala, mai multi membri ai Consiliului au iesit public pentru a dezminti afirmatiile facute de fosta conducerea a CSM din 2012 si pentru a sublinia ca decizia de angajarea a CSM intr-un protocol cu SRI a apartinut exclusiv celor doua.

Intr-o postare pe Facebook in care anunta ca niciun membru CSM din mandatul 2011-2017 nu avea cunostinta de acest protocolul CSM-SRI, facand public raspunsul acordat de Consiliu in 22 mai 2018, avocatul Adrian Toni Neacsu concluzioneaza ca “nimeni din CSM nu a cunoscut de incheierea lui, cu exceptia semnatarilor”:

“Secretul protocolului SRI-CSM este dezvaluit chiar de CSM. Asa cum am spus, nimeni din CSM nu a cunoscut de incheierea lui, cu exceptia semnatarilor. Nu s-a discutat vreodata acest protocol nici in sedintele Plenului CSM (cum sustineau d-le Haineala si Ghica), nici in cele ale sectiilor, nici in directiile de specialitate. Minciuna are picioare scurte. “Pe tot parcursul anului 2011, au avut loc dezbateri publice pe aceasta tema in cadrul unei comisii din Consiliul Superior al Magistraturii” spunea d-na Ghica.. Alaturat este raspunsul relevant primit pe Legea 544/2001 de la CSM, care demonteaza aceasta afirmatie.”

Iata raspunsul CSM acordat avocatului Adrian Toni Neacsu:

facs_neascu.jpgSursa: Luju.ro

Continue Reading

Essential News

Guvernul României contrazice Comisia Europeană: Nu există dezechilibre macroeconomice!

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, în contextul în care Comisia Europeană a îndemnat România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar, că raportul de ţară încadrează ţara noastră în categoria statelor membre fără dezechilibre macroeconomice.

“Comisia Europeană a adresat în acest an României trei recomandări specifice de țară care vizează politica fiscal-bugetară (1), ocuparea, sănătatea, educația (2) și administrația publică (3)….

Continuarea pe: Stiripesurse.ro

Continue Reading

Essential News

Budapesta cere NATO o nouă politică față de regimul de la Kiev, pentru protejarea minorităților: Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi

Published

on

Budapesta cere NATO o nouă politică față de regimul de la Kiev, pentru protejarea minorităților: Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi

Legea Educației adoptată anul trecut de Ucraina și tentativele Kievului de ucrainizare forțată a minorităților au determinat guvernul de la Budapesta să adopte un memorandum în care  cere NATO adoptarea unei noi politici față de Ucraina, care să-i protejeze pe etnicii ungari din Transcarpatia. Ucraina a ajuns să constituie o provocare de securitate pentru vecinii săi, printre care Ungaria, afirmă Executivul de la Budapesta în documentul ce va fi trimis prim-miniștrilor din toate statele membre ale Alianței și secretarului general al NATO.

Ucraina ignoră din nou o serie de obligații și angajamente internaționale, introducând constant legi menite să restrângă drepturile minorităților, se spune în documentul Budapestei, conform agenției MTI, citată de Agerpres. Executivul ungar afirmă că, în pofida nivelului fără precedent al sprijinului politic și asistenței financiare acordate de NATO, Uniunea Europeană, FMI, Banca Mondială și un mare număr de state, Kievul pare lipsit de voința politică și capacitatea de a pune în aplicare programele de reforme fundamentale cerute de donatorii internaționali, în domeniile economic, politic și social.

„Lipsa de progrese în domenii cheie de reformă și asaltul continuu asupra drepturilor minorităților au condus la un nivel periculos de instabilitate. Eșecul de a implementa adecvat o agendă credibilă de modernizare, aliniată cu angajamentele internaționale și…

Continuarea pe: ActiveNews

Continue Reading

Trending