Connect with us

Essential News

“A ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul? Noi chiar suntem elita societatii?! Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?” Judecatoarea Adina Daria Lupea: “

Published

on

“A ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul? Noi chiar suntem elita societatii?! Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?” Judecatoarea Adina Daria Lupea: ”

Inchiderea de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet a grupului de yahoo Magistratro a starnit indignare in randul magistratilor. Si nu pentru ca se va duce dorul lui Danilet sau a altor cateva vedete din grup, ci pentru ca pe grupul respectiv, in trecut, existau dezbateri reale, fiind parte a grupului majoritatea judecatorilor si procurorilor care luptau pentru independenta Justitiei. Intre timp, noii administratori au cernut membrii grupului si i-au pastrat doar pe cei mai putini vocali si care nu deranjau prin pozitiile lor, existand membri care au fost scosi din grup si bagati din nou de mai multe ori, din diverse motive. Astazi se regreta istoria a ceea ce a fost grupul Magistratro. Si atat.


Acest lucru este confirmat chiar de doi dintre fostii membri ai Magistartro, astazi judecatoare care s-au facut cunoscute pentru pozitiile lor fata de abuzurile din Justitie si care au luptat ani la randul pentru independenta Justitiei si drepturile magistratilor. Nu sunt vorbe mari, cum ar spune altii, sunt realitati stiute de toti.

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto dreapta), presedinte al Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti si judecatoarea Adina Daria Lupea (foto stanga) de la Sectia penala a Curtii de Apel Cluj marturisesc ca au fost parte a grupului Magistratro, in trecut, insa au ales sa plece din acest grup, fie din cauza unor probleme, fie pentru ca cenzura manifestata in ultimul timp pe acest formum depasea orice limita.

De altfel, in dreptul cenzurii sunt trecute si pozitiile celor care citesc publicatii precum Lumeajustitiei.ro sau privesc posturi de televiziune precum Romania Tv sau Antena 3. Pentru unii membri, chiar administratori ai grupului acesta era un lucru rau, care atrage cenzura.

Si se pare ca a atras chiar inchiderea grupului caci, asa cum ne amintim, in ultimele postari, atat ale lui Cristi Vasilica Danilet, cat si ale lui Bogdan Mateescu, magistratii care citesc Luju nu sunt bine vazuti in acest grup.

Reactiile judecatoarelor Adina Daria Lupea si Madalina Afrasinie fata de decizia de inchidere a grupului Magistratro sunt absolut remarcabile, in opinia noastra, si le prezentam mai jos.

Iata postarea judecatoarea Madalina Afrasinie:

“Noi…chiar vrem reforma?

In loc de concluzii…

Si eu am fost membru al forumului “magistratro”, proaspat desfiintat. Cred ca am fost si moderator al forumului(recunosc, Fl. Nita mi-a propus lucrul acesta, avand in vedere felul meu de a fi, de a spune lucrurilor pe nume dar si mizand pe faptul ca, fiind vorba despre o femeie, discutiile vor fi moderate), dar, date find problemele din viata mea, nu am mai intrat pe forum.

Citesc, insa, de cateva zile(pana la inchiderea forumului) niste mesaje care ma fac sa ma intreb daca noi chiar suntem elita societatii?!

Si eu sunt “consumator de antene si luju”, pentru ca ce sa vezi, jurnalistii de acolo ne-au ascultat cand am avut ceva de spus si ne-au pledat cauza, atunci cand si-au dat seama ca, ceea ce noi spuneam nu era grav, ci foarte grav cu efecte directe in societate…

Cand am fost invitata la diferite emisiuni sau pentru a acorda interviuri, nimeni nu mi-a spus ca ar fi bine sa vorbesc despre “aia sau cealalta “

Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?

Adica, a ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul???

Ma uit si la Realitatea Tv, si la Romania Tv, dar si la canalele de muzica, desene animate sau filme…

Se spune despre noi, judecatorii, ca suntem persoane cu un limbaj ponderat.

Din pacate, ceea ce citesc ma face sa inteleg ca mai avem mult pana…departe…
In rest, voi continua sa vorbesc si sa acord interviuri ori de cate ori voi simti ca noi suntem in pericol, ca societatea este in pericol, pentru ca dreptul de a vorbi liber inca nu ne-a fost suprimat.

Si, prin aparitiile mele media nu urmaresc nici notorietate, nici sa fac istorie in tara asta si nici sa ocup vreo functie.

Aleg sa raman doar “doamna jude”

“Sshhh. Liniste. Democratia doarme”

Iata postarea judecatoarei Adina Daria Lupea:

“Niste colegi, foarte deontologi altfel de felul lor si extrem de draguti si colegiali cu orice parere contrara, pe care desigur nu au cenzurat-o niciodata au decis dupa 14 ani sa inchida un grup de discutii destinat magistratilor, pentru simplul motiv ca unii in urma postarilor de pe grup au devenit mai putin populari.

Motivul aparent a fost ca s-ar fi scurs informatii de pe grup spre presa. Tin sa spun ca eu am plecat de pe acest grup de vreo 8 luni, asa ca nu m-a mai interesat ce se discuta acolo. Oricum, mesajele erau cenzurate de administrator.

Insa nu e frumos sa lasi mii de magistrati in aer pentru a proteja imaginea a unuia, doi, trei care oricum au fost sau/si sunt persoane publice. Nici aruncatul pisicii in curtea altora nu e demn de lauda. De fapt, inchiderea grupului se datoreaza cenzurii.

Pacat de atatia ani si atatia oameni care nu au fost o secunda parte din jocurile altora.

RIP!

Oricum, personajele vizate s-au mutat demult pe facebook.”Sursa: Luju.ro

Essential News

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei: “Eu am respectat legea întocmai.”

Published

on

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, de la protestul din 10 august, a fost pus sub învinuire, vineri, pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Întrebat, la ieșirea din Parchet, ce mesaj are pentru protestatari, Cazan a răspuns: “Să respecte legea. Eu am respectat legea întocmai”.

“Am calitatea de suspect pentru infracţiunile pe care deja dumneavoastră le cunoaşteţi (…) Îmi asum toată acţiunea, pentru că a fost bazată pe lege”, a mai spus Cazan.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor de la protestul de pe 10 august și actual șef al Jandarmeriei Capitalei, a ajuns vineri la Parchetul General pentru a fi înștiințat că este cercetat pentru complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

Cazan a mers prima dată la Ministerul Mediului, instituție aflată în vecinătatea Parchetului General, evitând să dea ochii cu protestatarii și cu jurnaliștii aflați la parchet. Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, militarul ar fi încercat în acest fel să folosească o altă intrare a Parchetului General, însă a renunțat la ideea după ce a văzut că și la respectiva intrare sunt jurnaliști.

La PÎCCJ se află un grup de protestatari care i-a huiduit pe reprezentanții jandarmeriei care au venit la audieri.

Șefii Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, au fost deja puși sub învinuire în dosarul deschis după protestul de pe 10 august.

Continue Reading

Essential News

Paul Stănescu: “Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta.”

Published

on

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre liderii PSD care au cerut demisia lui Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înainte de CEx, că nu face parte din așa-zisul stat paralel, menționând că și dacă se va încerca excluderea unui contestatar al lui Dragnea nimeni nu va pleca din partid.

“Dacă eu fac parte din statul paralel, cred că trebuie să mergem în altă parte. Nimeni nu va pleca din partid chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Toată lumea rămâne în PSD. Problema e de management al partidului. Nu discutăm de ‘armetică'”, a declarat Paul Stănescu.

Continue Reading

Essential News

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu – provocare pentru colegii din CEx.

Published

on

Deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu are o provocare pentru colegii din CEx, și anume propune ca disidenții din PSD să fie întrebați când au redactat scrisoarea. Pleșoianu consideră că scrisoarea acestora a fost redactată încă din luna august.

„Îi rog pe colegii mei din CEx să le adreseze marilor reformatori și democrați și progresiști și proeuropeni și ce-or mai fi dânșii următoarea întrebare cât se poate de simplă: CÂND a fost redactată scrisoarea?

Să spună semnatarii cum facem cu următoarea frază: “Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid”!

Dragi colegi reformatori, proeuropeni, progresiști, democrați și așa mai departe, ați publicat scrisoarea în data de 19 septembrie. Mai sunt câteva zile și, inevitabil, luna septembrie se duce liniștită în treaba ei. Iar singura “acțiune de protest anunțată pentru luna septembrie” a fost cea din 10 septembrie. Ca atare, am marea plăcere de a vă anunța că, rod al incomensurabilei dumneavoastră deșteptăciuni, tocmai ne-ați născut în minți suspiciunea rezonabilă că scrisoarea e redactată încă din luna august. Sau, ca s-o spun direct: ori habar n-aveți în ce lună ne aflăm, ori ați uitat să modificați lunile în text. Dacă ați redactat-o în august și ați publicat-o în data de 19 septembrie, un minimum de inteligență cerea să scrieți despre octombrie și noiembrie… Dar nu e nicio problemă, această gafă monumentală e rod al aceleiași inteligențe neasemuite care se face simțită în aproape fiecare rând al celebrei deja epistole…

Evident, dacă ați scris-o în august, asta n-are cum să aibă nici cea mai mică legătură cu îndemnul lui Werner, tot din august, ca cei din PSD să schimbe conducerea partidului…

P.S. Ponta și Crin Antonescu și-au bătut joc de voturile mele din 2012! Mă voi lupta cu absolut toate conservele din PSD care vor să arunce la gunoi și votul din 2016!

Cine citește scrisoarea marilor reformatori fără a ști despre ce este vorba va jura că e redactată de Barna de la USR, de Orban de la PNL, de Cioloș de la Habar-n-am-cum-îi-zice, de Bădiță-în-chiloți, de Macovei, de Werner, de Dogioiu ș.a.m.d.”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.