Connect with us

Business

Radu Oprea: “Starea de Urgență nu se aplică și pentru cei din conducerea ministerelor. In tot acest timp, antreprenorii sunt disperați!”

Published

on

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, senatorul Stefan Radu Oprea, s-a declarat revoltat de măsurile care se iau în România în timpul stării de urgență.

“Urgența….care urgență?

Zilele acestea am fost sunat de foarte mulți antreprenori afectați de criza economică generată de pandemia de Coronavirus.

Sâmbătă, 21 Martie 2020, la o săptămână de când Președintele Iohannis anunța că va fi instaurată Starea de Urgență, a fost publicată in Monitorul Oficial OUG 29/2020 referitoare la posibilitatea acordării creditelor subvenționate pentru IMM-urile din România.

Am spus că această măsură este insuficientă, având o adresabilitate foarte redusă (aproximativ 12.000 din cele 525.000 companii care au depus declarații de activitate in 2019 sunt bancabile). Din păcate, astăzi, această Ordonanță nu poate fi aplicată.

Încercați să aflați informații din surse autorizate. IMPOSIBIL! Site-urile Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri sau al Ministerului Finanțelor Publice conțin doar exerciții de imagine ale mistiștrilor in funcție. Nu există niciun buton care să te ducă rapid spre procedura de obținere a Cerificatului de Situație de Urgență (CSU).

Fiind perseverent, am citit intr-un interviu al ministrului Popescu că depunerea documentației se va face on-line pe site-ul www.prevenire.gov.ro . M-am bucurat degeaba. NU FUNCTIONEAZĂ!

In OUG 29/2020 se vorbește de maxim 5 zile pentru obtinerea CSU si maxim 20 dacă sunt contestații. Comisiile de analiză vor face asta. Am mari îndoieli că va fi posibil, dacă astăzi nici să te înregistrezi nu poți.

Și astfel birocrația subjugă economia.

Informatie de ultima oră: se lucrează la normele metodologice de aplicarea a OUG 29/2020. ASTĂZI NU SUNT GATA!

Se pare că Starea de Urgență nu se aplică și pentru cei din conducerea ministerelor. In tot acest timp, antreprenorii sunt disperați!”, a comentat senatorul PSD pe pagina sa de socializare.

Business

Radu Oprea: “Cîțule, nu mai minți ca să-ți ascunzi incompetența. Românii au nevoie de sprijin acum!”

Published

on

Senatorul PSD, Stefan Radu Oprea , il someaza pe ministrul finantelor, sa nu ma minta populatia in legatura cu OUG privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

“Spuse Cîțu acum pe facebook că nu retras OUG privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Cîțule, nu mai minți ca să-ți ascunzi incompetența. Românii au nevoie de sprijin acum!”, a comentat, astăzi, pe Facebook, fostul ministru al Mediului de Afaceri.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Continue Reading

Business

Stefan Radu Oprea: “Mult zgomot pentru nimic! Cîțule, am încetat să mai sper că ai putea să-ți revii.”

Published

on

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Stefan Radu Oprea, îl taxează dur pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru modul în care Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci. Oprea susține că senatorii PNL au votat impotrivă dezbaterilor de la distanță. Pentru ca cei de la PSD, să nu poată îndrepta în Parlament neroziile făcute de ei.

“Mult zgomot pentru nimic!

Am așteptat cu optimism ordonanța privind suspendarea creditelor la bănci.

Am crezut că au ințeles ideea PSD de a proteja oamenii și firmele care au credite, in această perioadă excepțională. Si dacă vreți, și a băncilor care au nevoie de debitori sănătoși. Efortul comun, solidaritatea, ar fi fost cel mai bun răspuns pentru cei aflați in dificultate, fie că sunt persoane fizice sau juridice.

Dar Cîțu a ales din nou. Băncile si atât. Sau cel putin asta a priceput el, pentru că sunt bănci cu capital românesc care au ințeles nevoia de sprijinire a celor cu credite și care se află in dificultate din cauza pandemiei de Coronavirus. Covid 19 a atins și economia românească. Cîțu nu le-a făcut un bine nici românilor, nici acestor bănci. Să plătim dobânda la dobândă nu este o soluție.

Cîțule, am încetat să mai sper că ai putea să-ți revii.

P.S. am ințeles de ce senatorii PNL au votat impotrivă dezbaterilor de la distanță. Pentru ca noi, cei de la PSD, să nu putem îndrepta în Parlament neroziile făcute de ei. Dar o vom face!

# VaiDeNoi”, a scris senatorul PSD, pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading

Business

Radu Oprea: “PSD a depus in Parlament proiectul de lege privind suspendarea rambursarii ratelor creditelor pentru populație, companii și profesioniști.”

Published

on

PSD a depus in Parlament proiectul de lege privind suspendarea rambursarii ratelor creditelor pentru populație, companii și profesioniști, a comunicat, astăzi, senatorul PSD, Stefan Radu Oprea.

BNR a analizat și clarificat noțiunea de dificultate a creditorului astfel incât să permită băncilor comerciale si IFN-urilor suspendarea ratelor fără provizioane, iar creditele să nu necesite reclasificarea.

https://www.bankingnews.ro/coronavirus-bnr-amanare-rate.html

Când rațiunea învinge orgoliile politice putem găsi repede soluții bune pentru cetățeni și companii.

P.S. opinia mea pe acest subiect o puteți revedea in link-ul:

https://www.facebook.com/425051144215846/posts/2785040018216935/

Senatorul PSD și fost ministru al Mediului de Afaceri a transmis acest comunicat pe pagina personală de Facebook.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2020 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2020 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.