Connect with us

Business

Preşedintele Trump dă vina pe OPEC pentru preţul ridicat al petrolului

Published

on

Preşedintele Trump dă vina pe OPEC pentru preţul ridicat al petrolului


Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru că a dus la creşterea preţului petrolului, reînnoindu-şi atacurile faţă de acordul convenit de membrii cartelului pentru limitarea producţiei, transmite Reuters.

Continuarea aici

Business

Ştefan-Radu Oprea va prezida întâlnirea Miniştrilor Comerţului din Uniunea Europeană care se vor reuni la Bucureşti.

Published

on

Miniştrii Comerţului din Uniunea Europeană se reunesc la Bucureşti, în perioada 21-22 Februarie, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul UE, la Reuniunea informală ce va fi prezidată de Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Conform unui comunicat al Preşedinţiei române, la reuniune va participa şi Cecilia Malmström, comisar european pentru comerţ.

Joi, 21 februarie, la Palatul Regal, va avea loc cina informală, la care vor mai participa Roberto Azevedo, director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, şi Bernd Lange, preşedintele Comisiei INTA a Parlamentului European.

Vineri, miniştrii Comerţului se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre procesul de modernizare a OMC şi relaţiile comerciale dintre UE şi SUA. În timpul dejunului de lucru, vor fi abordate negocierile comerciale în curs ale UE şi ultimele evoluţii legate de iniţiativa UE “Totul în afară de arme”.

În marja evenimentului, joi se va desfăşura, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, sesiunea de Dialoguri cu Cetăţenii, organizată de Comisia Europeană, la care vor participa comisarul Cecilia Malmstrom şi ministrul Ştefan-Radu Oprea.

De asemenea, în după-amiaza zilei de joi, va avea loc şi un briefing de presă susţinut de Roberto Azevedo şi de Stefan Radu Oprea, pe tema procesului de modernizare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Continue Reading

Business

Start Up Nation | Conferința de presă a ministrului Mediului de Afaceri, Ștefan Radu Oprea. [VIDEO]

Published

on

Continue Reading

Business

Bugetul MMACA pentru anul 2019 a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaţilor şi din Senat.

Published

on

 

Un număr de 23 de parlamentari au votat în favoarea adoptării Bugetului acestui minister, 9 parlamentari au votat împotrivă, iar unul s-a abţinut de la vot.

În timpul audierilor parlamentare, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi AntreprenoriatStefan Radu Oprea, a argumentat în favoarea continuării proiectului Start-up Nation.

“Start-up Nation e o poveste de succes în România. Retrezirea spiritului antreprenorial e esenţa proiectului. Legea contabilităţii ne admite pierderea. Vor fi 10.000 de proiecte anul acesta. Acum avem toate creditele necesare. Avem nevoie de Start-up Nation, pentru că avem cea mai mică medie de antreprenoriat din UE”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Proiectul de buget al Ministerului pentru Mediul de Afaceri are prevăzute, de la bugetul de stat, credite bugetare în scădere cu 28,39%, la 657,161 milioane de lei, şi credite de angajament de 2,236 miliarde de lei (plus 89,9%).

Cheltuielile curente ale instituţiei sunt estimate la 656,861 milioane de lei credite bugetare (minus 33,31%) şi 2,235 miliarde de lei credite de angajament (plus 89,97%).

Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 55,451 milioane de lei, în creştere cu 11,85%, iar cele cu bunuri şi servicii la 22,472 milioane de lei (plus 20,37%).

Ministerul pentru Mediul de Afaceri este finanţat integral de la bugetul de stat.

Proiectul de buget pentru 2019 este construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 2,8% şi câştig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei.

Deficitul bugetar este estimat la 2,55% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Conform proiectului bugetului de stat adoptat de Guvern, în 2019 sunt prevăzute venituri de 164,54 miliarde lei şi cheltuieli în sumă de 258,73 miliarde de lei credite de angajament şi în sumă de 200,7 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 36,15 miliarde de lei.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.