Connect with us

Business

O companie low cost intră în grevă! Zborurile sunt afectate

Published

on

O companie low cost intră în grevă! Zborurile sunt afectate


MAE a lansat o atenţionare de călătorie privind greva personalului de bord de la compania Ryanair, în Olanda şi Germania.

Continuarea aici

Business

Veşti bune! Rata anuală a inflaţiei a scăzut în octombrie la 4,3%, de la 5,03% în septembrie.

Published

on

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut în octombrie la 4,3%, de la 5,03% în septembrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 5,27% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În septembrie, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 5,03%, după ce, în august, aceasta a crescut de la 4,56% la 5,1%. În mai, rata anuală a inflaţiei a crescut la 5,41%, cel mai mare nivel din februarie 2013, când a fost 5,65%.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,73%, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 5,27%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,73%.

Faţă de decembrie 2017, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în octombrie, la cartofi (29,11%), serviciile poştale (21,54%), alte legume şi conserve de legume (21,48%), gazele naturale (16,61%) şi transportul aerian (16,27%).

Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a crescut, în octombrie faţă de decembrie, cu 8,58%.

În noiembrie, Banca Naţională a României (BNR) a menţinut la 3,5% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, dar a estimat un nivel de 2,9%, în creştere de la 2,7%, pentru decembrie 2019, în contextul în care condiţiile de pe piaţa muncii rămân tensionate.

Continue Reading

Business

Ștefan-Radu Oprea: “Eurobarometrul indică România ca una dintre cele mai proeuropene țări.”

Published

on

Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, sustine, intr-o postare pe Facebook, că raportul MCV este o expresie a intereselor și luptei dintre familiile politice europene.

“Eurobarometrul indică România ca una dintre cele mai proeuropene țări.

Din păcate, constat că declanșarea campaniei electorale pentru Parlamentul European se manifestă și în felul în care este tratată România. Suntem un stat membru cu drepturi egale, conform TFUE, și nu putem accepta să fim judecați cu altfel de măsură comparativ cu celelalte state.

Raportul MCV și rezoluția PE sunt o expresie a intereselor și luptei dintre familiile politice europene. Acestea ar fi trebuit să vadă, în primul rând, abuzurile petrecute în justiția din România și încercarea constituțională a acestui guvern de a asigura o deplină și reală independență a justiției.

Cozile de topor au negat evidența chiar și atunci când dezbaterile au avut loc în cel mai democratic mod cu putință, în Parlamentul României. Atunci când transpui deciziile Curții Constituționale în legile justiției sau Deciziile CEDO și directivele europene în legislația națională respecți intr-adevăr statul de drept și voința cetățenilor.

Astfel de poziționări/condiționări ale Parlamentului European și Comisiei Europene vor duce la creșterea euroscepticismului, al naționalismului, al extremismului.

Acesta este lucrul pe care îl dorim?”, a comentat domnul Stefan Radu Oprea pe pagina sa de Facebook.

Continue Reading

Business

Ștefan Radu Oprea: “Mediul de afaceri din România se dezvoltă echilibrat și este orientat spre sustenabilitate.”

Published

on

In data de 9 noiembrie 2018 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.947/09.11.2018 ordinul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat nr.1476/06.11.2018, privind aprobarea procedurii de implementare a Programului national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Obiectivul principal al schemei de minimis prevazută în cadrul programului naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii îl constituie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei, promovarea unui sistem de informare şi instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.

“Pe 14 noiembrie, devine activă, pe site-ul www.aippimm.ro, aplicația de înscriere în cadrul programului național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM.

Obiectivele principale ale schemei de minimis sunt:
– stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei;
– promovarea unui sistem de informare şi instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor din societate.

Statistica provizorie a programului Start-Up Nation 2017 ne arată că mediul de afaceri din România se dezvoltă echilibrat și este orientat spre sustenabilitate, inclusiv în ceea ce privește politicile de gen. Din cele 8.444 de acorduri semnate, 3.812 de firme au ca reprezentant legal femei si 4.632 – bărbați.”, a comentat ministrul Mediului de Afaceri, Stefan Radu Oprea, pe pagina sa de socializare.

start-up.ro/procedura-de-implementare-femeia-antreprenor-2018

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.