Connect with us

Business

Gigantul Amazon a prezentat o nouă versiune a cititorului său de cărţi electronice Kindle, proiectată pentru prima dată special pentru copii

Published

on

Gigantul Amazon a prezentat o nouă versiune a cititorului său de cărţi electronice Kindle, proiectată pentru prima dată special pentru copii, informează Press Association.

Noul Kindle Kids Edition include o husă de protecţie şi un abonament gratuit timp de un an la o versiune pentru copii a librăriei Kindle, a precizat compania.

Dispozitivul are ”o garanţie fără griji” timp de doi ani, în care proprietarii pot beneficia de înlocuirea e-reader-ului oricând în această perioadă fără costuri suplimentare în cazul pierderii sau deteriorării.

Noua versiune include opţiunea de control parental astfel încât adulţii să poată monitoriza activitatea copiilor.

”Kindle Kids Edition transformă lectura într-o activitate plăcută, oferind recompense pentru progres în scopul motivării cititorilor să termine următorul capitol, precum şi opţiuni ca Word Wise şi Vocabulary Builder, create pentru a-i ajuta pe micii cititori să-şi dezvolte abilităţile de citire şi înţelegere”, a spus directorul departamentului de dispozitive al Amazon pentru Europa, Eric Saarnio.

E-reader-ul Kindle este în continuare unul dintre cele mai cunoscute şi populare dispozitive ale Amazon, oferind o autonomie a bateriei de mai multe săptămâni şi acces la mii de cărţi într-un singur loc.

Versiunea pentru copii va fi pusă în vânzare începând cu 30 octombrie în Marea Britanie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

17 universități românești, printre primele 300 în topul “QS University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia”

Published

on

17 universitati românești se numără printre primele 300 universități în “QS University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia’, prestigios top al universităților. 

“Felicitări tuturor celor 17 universitati românești prezente printre primele 300 universitati in QS University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia, prestigios top al universităților publicat in urma cu câteva minute!”, a transmis președintele Consiliului Național a Rectorilor din România.

Iată lista celor 17 universități românești:

Universitatea Babes Bolyai
Universitatea București
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
Universitatea Politehnica București
Universitatea de Vest din Timișoara
Universitatea Tehnica Gh Asachi din Iasi
Universitatea Politehnica din Timișoara
Universitatea Tehnica din Cluj Napoca
Universitatea Transilvania din Brașov
Universitatea Dunărea de Jos din Galați
Universitatea din Suceava
Academia de Științe Economice din București
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Universitatea din Craiova
Universitatea din Oradea
Universitatea Ovidius din Constanta
Universitatea de Științe Agronomice și Medicina Veterinara din București

 

Continue Reading

Business

Ştefan Radu Oprea: “Am vorbit foarte mult despre legea Finanţării Participative. Este aşteptată de mediul de afaceri.”

Published

on

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Stefan Radu Oprea, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă să ministerul a rămas în urmă cu legea Finanţării Participative, care este foarte aşteptată de mediul de afaceri şi care “va putea probabil anul viitor să fie implementată în România”.

“Am rămas restanţieri cu anumite chestiuni. Am vorbit foarte mult despre legea Finanţării Participative, însă aceasta se va transforma în directivă sau în regulament. Şi atunci suntem în contact cu Bruxelles-ul, cu directoarea care răsounde de chestiunea aceasta. Primul tur de consultări în Europa deja s-a încheiat. Se ştie forma pe care o va avea aceasta lege şi atunci ne dorim să venim cu o legislaţie care să corespundă şi opţiunii europene. Dacă veneam şi am fi promovat această lege până acum exista riscul să trebuiască să o schimbăm într-un timp scurt, dar acum deja este o lege care va putea probabil anul viitor să fie implementată în România. Este aşteptată de mediul de afaceri”, a declarat acesta.

Ministrul a mai spus că legea Business Angel ar ajuta relaţia dintre investitori şi antreprenori şi ar crea un cadru oportun pentru dezvoltarea fondurilor de risc.

“Business Angel, îmi doresc de asemenea să fie revizuită ca lege. Pentru că eu cred în această posibiliate. Sunt foarte mulţi antreprenori de succes care şi-au făcut exituri în diverse afaceri. Au deja o capitalizare, doresc să investească în ideile bune din România. Au început fondurile de risc să se dezvolte. Angel Capital au început să se dezvolte bine şi în România şi atunci investesc în start-up-urile mai ales din zona tech, zona aceasta de tehnologie care creşte foarte mult. Aici avem un potenţial foarte mare în România. Aici cred că într-adevăr trebuie să găsim cadrul legislativ care să permită o dezvoltare mai bună, un climat de încredere în relaţia aceasta între investitor şi antreprenor”, a spus Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a mai explicat că jocurile video sunt o zonă a tehnologiei care merită susţinută şi ar ajuta la evoluţia brandului de ţară.

“Vă dau un exmplu, citeam zilele trecute despre o firmă care a debutat prin Start-up Nation şi care dezvoltă un joc video. Piaţa jocurilor video este mai mare decât piaţa, la nivel mondial vorbesc, este mai mare decât piaţa de muzică şi de film la un loc. Este uimitoare aceasta piaţă. Au debutat prin Start-up Nation, apoi au ştiut să folosească celelalte programe cum este Programul de Provoare a Exporturilor. Cred că vor avea foarte mare succes. Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară. Dacă vorbim despre Angry Birdes. Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film. Polonezii au făcut asta. Sunt zone pe care nu le explorăm la nivelul unde am avea nevoie. Dacă învăţăm să facem brand de ţară vom avea de câştigat”, a mai declarat Stefan Radu Oprea.

Continue Reading

Business

Dumitriu (Nuclearelectrica): “Suntem vânaţi din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chiar azi a fost declanşat un control ANAF.”

Published

on

Profit Energy.forum – Dumitriu (Nuclearelectrica): “Suntem vânaţi din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chiar azi a fost declanşat un control ANAF.”

Nuclearelectrica este vânată în continuare de Agenţia Naţională de Administarre Fiscală (ANAF) pe tema dividendelor suplimentare, instituţie care chiar luni a declanşat un control pe această temă la operatorul centralei de la Cernavodă, a anunţat, la Profit Energy.forum, directorul financiar al companiei, Adrian Gabriel Dumitriu.

“În continuare suntem vânaţi din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Începând de azi am un control al ANAF care să verifice de ce, după aprobarea situaţiilor financiare pentru anul 2018, nu am mai dat dividende suplimentare”, a declarat Dumitriu.

“Nu am dat pentru că nu mai avem de unde. Suntem o societate comercială şi ne gândim la retehnologizare”, a declarat oficialul Nuclearelectrica la Profit Energy.forum

OUG nr. 114/2018 prevede că societăţile de stat sunt obligate să distribuie anul acesta sub formă de dividende un procent de 35% din sumele repartizate la alte rezerve, regăsite în conturile de disponibilităţi băneşti existente în casă şi conturi la bănci, precum şi cele aferente investiţiilor pe termen scurt la data de 31 decembrie 2018 şi care la aceeaşi dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanţare.

Continue Reading

Trending

Bintelligence is the Internet's most comprehensive web-platform for uncovering, collect and sharing the latest and greatest intelligent informations in Politics, Businesses, Celebrities and Sports. We love diversity and we appreciate a brilliant idea no matter where it comes from. So feel free to browse our iPosts and iPhoto galleries! © 2018 Bintelligence.ro, LLC. All Rights Reserved. The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of Bintelligence Management. Copyright © 2018 Bintelligence.ro is not responsible for the content of external sites.